Δυσκολα μαθηματικα η μεταναστευση των τρυγονιων καπετανιε και εμεις πολυ "κουτοι" για να τα λυσουμε!! Ελπιζουμε για καλυτερους αριθμους τις επομενες μερες....
Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον επειδή το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
το Σαββατο ηταν κρανιου τοπος...ουτε ειδαμε το χρωμα του...την Κυριακη με το που ειδα τους Γερανους να καθονται μρποστα μου στα κυπαρισσια ειχα μια αισιοδοξια...το θεαμα ηταν απιστευτο...περνουσαν απο πανω μου 10-12 μετρα υψος και το κλαμα τους ηταν κατι το πρωτακουστο για ολους οσους ειχααμε την τιμη να τους συναντησουμε...τελικα υπηρξε πολυ λιγη κινηση σε τρυγονια...λιγο η ατυχια μας που επερασαν 1-2 πανω απο το κεφαλι μου και εν επηρα χαπαρι...λιγο η αμπαλατοσυνη 2-3 ατομων να μπουν μεσα στην απαγορευμενη για ζευκαλατες με το ζορι χτυπησα 1 τρυγονι...για μενα ισως ειναι η τελευταια φορα που διεκδικω καποιο ποστο απο πολυ νωρις το βραδυ...ισως δεν αξιζει...γιατι απλα μεγαλο ρολο παιζει η τυχη στο θεμα του τρυγονιου...
Παρατηρησε και κανενας αλλος οτι φετος ειναι η πρωτη χρονια που δεν εχει τρυγονια πιτσουνια/ παλαζια/ αχρωματιστα? παντως εγω οσα χτυπησα στα παραλια ηταν ολα χρωματιστα ενηλικα μεγαλα τρυγωνια. Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση αλλα και απο φωτο που βλεπω δεν ειδα νεαρο πουλι