ΤΡΥΓΟΝΙΑ 2013-2014 !!!

Απάντηση
BAIKAL 1980

Re: ΤΡΥΓΟΝΙΑ 2013-2014 !!!

Δημοσίευση από BAIKAL 1980 »

φιλε συμφωνω οτι το περασμα δεν εχει κανονες μπορει να γινει οποιαδηποτε μερα αλλα
το τρυγονι οπως ολα τα πουλια οταν αρχισει το ταξιδι του παντα ειναι εναντια στον αερα που ταξιδευει.τωρα αν πανω απο το νησι μασ ο αερας ειναι βοριας τοτε δεν συνεχιζουν το ταξιδι γιατι ειναι με την φορα που ταξιδευουν και για αυτο κουραζονται και δεν θα αντεξουν για αυτο λεμε εχει δεντρωμερνα κατεβηκαν την νυχτα.το ιδιο και οι τζικλες μπορει να αρχισουν το ταξιδι με ευνοικο καιρο αλλα πανω απο το νησι μας να εχει καταιγιδες και να κατσουν .πολλες φορες λεμε δεν παω αυριο εβρεχε ολη νυχτα τι θα βρω.ομως ειδικα στον ακαμα πετυχα πολλα πουλια σε νυχτες που φοβασουν καν να ξεκινησουμε να παμε απο την κακοκαιρια.αυτα απο μενα οσα μου εμαθαν μεχρι σημερα δεν σημαινει οτι ισχυουν παντα ομως :)[/quote]

..αρα συμφωνουμε πως δεν θα ξερουμε ποτε!!! :lol: αφου ξερουμε μονο τις δικες μας κλιματολογικες συνθηκες...και αμα τυχει και περασουν απο δω....και αμα τυχει και τους κοντραρει ο ανεμος τοτε ισως κατεβουν...αλλα ποτε δεν θα ξερουμε το ποτε...οσεσ φορες και αν επια ακαμα εγω εκαμα τα σιονη...οποτε ειπα κανει!!! μεινισκω στις φασσουες μου ολοχρονα...ατε και καμμια τσικλα στα παρδοσιακα μου ποστα κατα λεμεσο μεριες!! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Hlias
Full Member

Δημοσίευση από Hlias »

κοπελια πολλα συγχυσμενη η κατασταση..εγω σαν νεος κυνηγος που ασχολουμε μονο τα τελεφτεα 6 χρονια με τις αποδημιες εχω μια απορια..αλλοι λεν με βοριους ανεμους αλλοι με νοτιους..και η απορια μου ειναι..αν φυσα απο λαρνακα προς κατεχομενα αυτος ειναι νοτιος ανεμος..μηπως ορισμενοι τον λεν βοριο επειδη φυσα προσ βορια?? και οταν φυσα απο κερυνεια προσ λαρνακα αρα απο βορεια προς νοτια τον λεν νοτιο?? :roll: ισως εν βλακεια που ρωτω αλλα ας μας διαφωτησουν οι γνωστες.. :? εγω οταν βλεπω τις ειδησεις και δειχνει ο χαρτης της κυπρου να φυσα απο λαρνακα προς ακαμα γραφει ΝΔ αρα νοτιοδυτικος..δεν λεει βοριας
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Hlias έγραψε:κοπελια πολλα συγχυσμενη η κατασταση..εγω σαν νεος κυνηγος που ασχολουμε μονο τα τελεφτεα 6 χρονια με τις αποδημιες εχω μια απορια..αλλοι λεν με βοριους ανεμους αλλοι με νοτιους..και η απορια μου ειναι..αν φυσα απο λαρνακα προς κατεχομενα αυτος ειναι νοτιος ανεμος..μηπως ορισμενοι τον λεν βοριο επειδη φυσα προσ βορια?? και οταν φυσα απο κερυνεια προσ λαρνακα αρα απο βορεια προς νοτια τον λεν νοτιο?? :roll: ισως εν βλακεια που ρωτω αλλα ας μας διαφωτησουν οι γνωστες.. :? εγω οταν βλεπω τις ειδησεις και δειχνει ο χαρτης της κυπρου να φυσα απο λαρνακα προς ακαμα γραφει ΝΔ αρα νοτιοδυτικος..δεν λεει βοριας
απο κερυνεια προς λαρνακα ειναι βορειος.απο αμμοχωστο προς λαρνακα ανατολικος και το αντιθετο :arrow:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Hlias
Full Member

Δημοσίευση από Hlias »

σωστος δηλαδη..ας μας εξηγησει τοτε καπιος γτ μπενουν αν μπενουν με βορειο ανεμο?? γτ πολλοι απο εμας θεορουν πως μπενουν με νοτιο ανεμο? κ εγω μεσα
BAIKAL 1980

ο μακαριτης ο παπας μου ελεε φυσσα ο πενταδακτυλος (βοριας)...!σωστος ο πανικος
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

BAIKAL 1980 έγραψε:φιλε συμφωνω οτι το περασμα δεν εχει κανονες μπορει να γινει οποιαδηποτε μερα αλλα
το τρυγονι οπως ολα τα πουλια οταν αρχισει το ταξιδι του παντα ειναι εναντια στον αερα που ταξιδευει.τωρα αν πανω απο το νησι μασ ο αερας ειναι βοριας τοτε δεν συνεχιζουν το ταξιδι γιατι ειναι με την φορα που ταξιδευουν και για αυτο κουραζονται και δεν θα αντεξουν για αυτο λεμε εχει δεντρωμερνα κατεβηκαν την νυχτα.το ιδιο και οι τζικλες μπορει να αρχισουν το ταξιδι με ευνοικο καιρο αλλα πανω απο το νησι μας να εχει καταιγιδες και να κατσουν .πολλες φορες λεμε δεν παω αυριο εβρεχε ολη νυχτα τι θα βρω.ομως ειδικα στον ακαμα πετυχα πολλα πουλια σε νυχτες που φοβασουν καν να ξεκινησουμε να παμε απο την κακοκαιρια.αυτα απο μενα οσα μου εμαθαν μεχρι σημερα δεν σημαινει οτι ισχυουν παντα ομως :)

..αρα συμφωνουμε πως δεν θα ξερουμε ποτε!!! :lol: αφου ξερουμε μονο τις δικες μας κλιματολογικες συνθηκες...και αμα τυχει και περασουν απο δω....και αμα τυχει και τους κοντραρει ο ανεμος τοτε ισως κατεβουν...αλλα ποτε δεν θα ξερουμε το ποτε...οσεσ φορες και αν επια ακαμα εγω εκαμα τα σιονη...οποτε ειπα κανει!!! μεινισκω στις φασσουες μου ολοχρονα...ατε και καμμια τσικλα στα παρδοσιακα μου ποστα κατα λεμεσο μεριες!! :mrgreen:[/quote]
ετσι εγιναμε ολοι ρε φιλε στους τοπους μασ ολοχρονα.εκαμαν τα καυσιμα φονο εν πολλα τα εξοδα .το κακο εμας ποδα μονο τζικλες τραχηλες εχει.τις φασσες θωρουμε τες με το καλαμακι και ειναι και εμενα το αγαπημενο μου κυνηγι :evil:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Hlias
Full Member

Δημοσίευση από Hlias »

αρα ειναι σωστη η γνωση μας για το πρωτο σκελος..το δευτερο? γτ πολλοι νωμιζουμε οτι μπενουν με νοτιο ανεμο? ειμαστε λαθος? διαφωτιστε μας εσεις οι παλιοι ;)
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Hlias έγραψε:σωστος δηλαδη..ας μας εξηγησει τοτε καπιος γτ μπενουν αν μπενουν με βορειο ανεμο?? γτ πολλοι απο εμας θεορουν πως μπενουν με νοτιο ανεμο? κ εγω μεσα
ρε ηλια μου ο βοριας λαλουμε οτι αμαν φυσα ειναι με την κατευθυνση του πουλιου αφου ερχονται απο βορρα προς νοτο .ετσι τα πουλια κουραζονται και κατεβαινουν.παντα τα πουλια ταξιδευουν εναντια στον αερα λογω του σχηματος τους μπορουν να πετουν με ανοιγμα κλεισιμο φτερων σε πολυ χαμηλοτερο ρυθμο απο το να ειναι μαζι τους ο αερας.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ο ανεμος ονομαζεται με βαση την κατευθυνση που πνεει.

Δηλαδη εαν φυσα απο τροοδος προς Λεμεσο, ειναι βορειος, κλπ

Αλλα δυστυχως παρα πολλοι ανρωποι δεν ξερουν να προσανατολιστουν, ποσο μαλλον να πουν την διευθυνση του αερα.

Με κλειστα τα ματια να με αφησεις στο βουνο, νυκτα - μερα, ξερω να παω προς ολες τις κατευθυνσεις.
Εχει τοοσα πολλα στοιχεια να προσανατολιστεις που στην Κυπρο, ειναι σχεδον αδυνατον να χαθεις.

Μιαν μερα εγυρευκεν η γυναικα μου μιαν οδο και λαλω της , να παεις βορεια προς το ταδε δρομο και εννα εβρεις τα ταδε φωτα... και εξηγησα της.

Λαλει μου , που εν τα βορεια?
Αφου εν ουλλο πολυκατοικιες δαμε, ηνταλοις ξερεις?

Λαλω της που ειναι η θαλασσα? ( Λεμεσο)
Που την αλλην παντα :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
BAIKAL 1980

..αρα συμφωνουμε πως δεν θα ξερουμε ποτε!!! :lol: αφου ξερουμε μονο τις δικες μας κλιματολογικες συνθηκες...και αμα τυχει και περασουν απο δω....και αμα τυχει και τους κοντραρει ο ανεμος τοτε ισως κατεβουν...αλλα ποτε δεν θα ξερουμε το ποτε...οσεσ φορες και αν επια ακαμα εγω εκαμα τα σιονη...οποτε ειπα κανει!!! μεινισκω στις φασσουες μου ολοχρονα...ατε και καμμια τσικλα στα παρδοσιακα μου ποστα κατα λεμεσο μεριες!! :mrgreen:[/quote]
ετσι εγιναμε ολοι ρε φιλε στους τοπους μασ ολοχρονα.εκαμαν τα καυσιμα φονο εν πολλα τα εξοδα .το κακο εμας ποδα μονο τζικλες τραχηλες εχει.τις φασσες θωρουμε τες με το καλαμακι και ειναι και εμενα το αγαπημενο μου κυνηγι :evil:[/quote]

...τρασιηλα ειναι απο τα αγαπημενα μου....μια και εχω ριζες κοκκινοχωριατικες!!!! ευτυχως απολαμβανω και τρασιηλα και φασσα κοντα απο μενα...και συγγενεις μου απο δερυνεια - φρεναρος το ιδιο μου λενε με την κατασταση πλεον...περυσι πρωτη μερα του λαγου που παντα παω παφο για φασσες εμεινα εδω....και επαιξα περισσοτερα πουλια...οποτε μαλλον θα μεινω και φετος κατω για φασσες...αυτοι πηγαν παφο οπως παντα αλλα το καλο τους πανε 3-4 μαζι και μοιραζονται καπως τα εξοδα...υπομονη να καμουμε ολοι μας!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΥΓΟΝΙΩΝ”