ΤΡΥΓΟΝΙΑ-2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Re: ΤΡΥΓΟΝΙΑ-2015

Δημοσίευση από andreasana210326 »

Φιλε Σπυρο μπραβο. Μακαρι να συνεχισεις με τις ιδιες και καλυτερες επιτυχιες και στο ενδημικο που ακολουθει.

Στις επομενες σου φωτος αν μπορεις...βαζε και το οπλο μεσα στις φωτογραφιες σου... να βλεπουμε και λιγο το κανονι :) :) Ο συνδυασμος του θηραματος με το οπλο θα δωσει μια καλυτερη νοτα στις φωτο σου.

ΦΙΛΙΚΑ ΦΙΛΕ. ΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΜΝΟΥΜΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

andreasana210326 έγραψε:Φιλε Σπυρο μπραβο. Μακαρι να συνεχισεις με τις ιδιες και καλυτερες επιτυχιες και στο ενδημικο που ακολουθει.

Στις επομενες σου φωτος αν μπορεις...βαζε και το οπλο μεσα στις φωτογραφιες σου... να βλεπουμε και λιγο το κανονι :) :) Ο συνδυασμος του θηραματος με το οπλο θα δωσει μια καλυτερη νοτα στις φωτο σου.

ΦΙΛΙΚΑ ΦΙΛΕ. ΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΜΝΟΥΜΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :lol: :lol:
Εν με το παλιό που πάω, το Baikal, δεν θα το έλεγα ακριβώς κανόνι :lol:

Στην επόμενη θα το βάλω :D
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

spyrosspyrou851 έγραψε:
andreasana210326 έγραψε:Φιλε Σπυρο μπραβο. Μακαρι να συνεχισεις με τις ιδιες και καλυτερες επιτυχιες και στο ενδημικο που ακολουθει.

Εν με το παλιό που πάω, το Baikal, δεν θα το έλεγα ακριβώς κανόνι :lol:

Στην επόμενη θα το βάλω :D
βαλλε το μπαικαλ ρε φιλε και σε λιγο θα πανε ολοι να αγορασουν μπαικαλ :D εφτιχως εν φτηνα τουτα
ολα ο κυνηγος τα κανει τα οπλα απλα εκτελουν εντολες :D
skimis
Full Member

Δημοσίευση από skimis »

ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΙΡΕΤΩ!! ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΙΡΟΙ ?? ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ Ή ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ?? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ...ΟΧΙ ΣΕ ΘΕΜΑ ΚΑΡΠΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ...
mikros

Δημοσίευση από mikros »

Πλήρης απογοήτευση σήμερα το απόγευμα...
Δεν είδα ούτε 1 πουλί έστω στα 500 μέτρα...

Εχαλάστηκα με την κατάσταση να μεν βρίσκω πουλιά έστω για να δώ...
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
savvis25
Full Member

Δημοσίευση από savvis25 »

Φίλε νομίζω ότι τα 32 γραμμάρια είναι υπερβολικά για ορτυκια.
Πάντα φιλικά. Χωρίς παρεξήγηση. Δεν θα μηνη πουλί αν τη φαΐ γεμάτη. ;)
Πολλοί οι λόγοι που δεν αλλάζω τη συγκεκριμένη σε νο.10 για πρώτη ντουφεκιά σε ορτύκι τρυγόνι, τσίχλα(ποφύσημα και περπατητό).
Με δοκιμές που έκανα σε χαρτόνια με το Σπύρο έδειξαν ότι μέχρι τα 25 μέτρα περίπου που είναι το μάξιμουμ στο οποίο θα έχω μεγάλες πιθανότητες για κάρπωση του πουλιού η κατανομή της είναι πολύ καλή και ομοιόμορφη με αρκετά μεγάλο κύκλο. (Αν πρόκειται για πιο μακρινή βολή τραβώ την δεύτερη σκανδάλη με το πιο στενό τσιοκάρισμα και το χοντρύτερο σκάι ;) ).
Η πρώτη μου βολή είναι συνήθως ενστικτώδης και δυσκολα μπαίνει στο κέντρο της βολής το πουλί.
Δες τα ορτύκια στις φώτος και υπολόγισε ότι κτυπήθηκαν στα 12-15 βήματα, δηλαδή περίπου στα 10 μέτρα!!
Σου φαίνονται κατεστραμένα?!
Τέλος... είναι ψυχολογικό το θέμα... αφού νοιώθω πως όπου γυρίσω το όπλο μέχρι τα 25 μέτρα δύσκολα αστοχώ!!
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Σημερινή εξόρμηση, μόνος, στο συνηθισμένο μου τοπούι, αποφάσισα εχτές αργά να δώσω ένα γυρούι μήπως και κινηθεί κάτι και ποσκολιστούμε.

Μέχρι τις 7 δεν κινήθηκε φτερό, ούτε είχε ταλιμπανοορτυκάδες αλλά και οι τουφεκιές ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Ο παρεάς που τον βρίσκω συνέχεια συνεπής στο ραντεβού του αλλά του είχαν πιάσει το πόστο και αναγκαστικά περπατούσε λίγο για ορτύκια καθώς την προηγούμενη μέρα είχαν μπει πουλιά και έπιασε 16.

Πίσω μου τα κυπαρίσσια, αριστερά μου ένας άλλος κύριος και ο παρέας πιο αριστερά σε κάποια άλλα κυπαρίσσια δίπλα από ένα ττελιασμένο κομμάτι γής.

Σε μια φάση βλέπω ένα τρυγόνι παράλληλα με το ττελιασμένο και τα κυπαρίσσια να περνά αλλά δεν βγαίνει πάνω μου, πέρασε από πίσω μου και λόγω των κυπαρισσιών δεν μπόρεσα να το δω. Εν το μεταξύ βλέπω τον παρεά να έρχεται προς το μέρος μου σιγά σιγά. Ο δεύτερος που πήρε το πόστο του παρεά εν το μεταξύ έφυγε από το πόστο και περπατούσε το χωράφι μπροστά μου που είναι γεμάτο αγκάθια, με την ελπίδα να πετακτεί κανένα ορτυκάκι αλλά μάταια, ούτε ένα δεν υπήρχε.

Έρχεται κοντά μου και πιάνουμε την κουβέντα για τα ορτύκια για τα τρυγόνια και ξέρω γω, σαν μιλούσαμε, ο παρέας σαν περπατούσε σηκώνει ένα τρυγόνι από τα κυπαρίσσια δίπλα από το ττελιασμένο, το τρυγόνι χαμηλώνει αλλά μόλις βρίσκει τα ττέλια πάει από πάνω τους και έρχεται ακριβώς πάνω μας, κλείνουμε τα όπλα, του ρίχνω εγώ και σχεδόν ταυτόγχρονα του ρίχνει και ο άνθρωπος, το τρυγόνι όμως ξεκίνησε να πέφτει με την τουφεκιά μου. 1ο κάτω :D

Μετά από λίγη ώρα είδαμε κάποια πουλιά να κινούνται για το νερό ενώ κάποια για το διπλανό χωράφι που έχει φαγητό. Εγώ πήγα πίσω στην καρεκλούα μου, αριστερά μου ο δεύτερος παρέας που μιλήσαμε και ρίξαμε στο τρυγόνι, μετά από λίγη ώρα έρχεται ακόμα ένα τρυγόνι από τα δεξιά μου και κάνω μια βολή που τζίνες που λαλείς πώς το δαίμονα το έπαιξα εγώ τούτο;; :? :? 45μ με 4* και νο7.5 φυσίγγια :shock:

2ο κάτω.

Μετά άρχισαν οι κοπές των πουλιών για το νερό και το φαί να μας κοντεύουν μόλις τις ενοχλούσαν. Θα μπορούσα να πιάσω και άλλο πουλί αλλά ο 2ος παρέας στα αριστερά μου βιάστηκε να ρίξει όταν ήρτε μια κοπή πάνω μας και έριξε, έπιασε ένα πουλί αλλά τα υπόλοιπα εκλώσαν και μου εβάλαν τα κυπαρίσσια μπροστά μου και δεν μπόρεσα να ρίξω :)

Έπαιξα και μια ποντίκα με ένα φυσίγγι που μου έδωσε για τα ορτύκια, RC 24gr #9 1/2 :D , δυστυχώς για την ποντίκα την έβαλα στο τσιοκ *2 και όπως καταλαβαίνετε δεν έμεινε τίποτε από απόσταση 3-4 μετρών για να θάψω :lol: :lol:

Εποσκολιστήκαμε και σήμερα, λίγα και καλά:

Μετά την πρώτη βολή, παλαζούι το πρώτο πουλί:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... pywvmv.jpg

Στην καρεκλούα μαζί με το κανόνι (για όσους ήθελαν να δουν το όπλο):

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... qoxb6t.jpg

Μετά την βολή, το 2ο πουλί:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... lrk6nn.jpg

Στην καρεκλούα μαζί με το κανόνι το 2ο πουλί:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... 2btja6.jpg

Στην καρεκλούα τα δύο πουλιά της ημέρας:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... i1mb04.jpg

Και τα δύο πουλιά με Victory Trap 32gr #7.5

Aυτά από εμένα για σήμερα. :D :D
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Θα είμαι σύντομος σήμερα. Ακόμια μια εξόρμηση στο συνηθισμένο μου τοπούι που όλο και κάτι θα μας δώσει :D Μέχρι τις 9:30 δεν μας εκόντεψε φτερό. Είδα πολλά πουλιά όμως να διασταυρώνουν απέναντι μου και να πετούν μέσα στην απαγορευμένη, πρέπει να είδα σύνολο 50-60 πουλιά, κανένα όμως δεν μας έκαμε την χάρη να μας κοντέψει.

Ο παρέας ακόμα μια φορά στο ίδιο σημείο, είπαμε τις καλημέρες μας και εκείνος πήγε λίγο πιο αριστερά απ' ότι συνήθως. Ήρτε και ένας άλλος κυνηγός και πιάσαμε και οι τρεις την κουβέντα για την σημερινή και τις προηγούμενες εξορμήσεις, συζητήσαμε πως να ψήνεις τους μελισσοφάους, κτλ :shock: :shock:

Σαν ήμασταν κοντά στα κυπαρίσσια και καλά καλυμμένοι, βλέπουμε ένα ζευγάρι τρυγόνια να κάθουνται στη μύτη ενός κυπαρισσιού, βλέπω το ένα, γυρίζω τον επιλογέα αλλά πήγαν πιο χαμηλά και δεν τα βλέπαμε, μένω αριστερά του κυπαρισσιού και οι άλλοι δύο από δεξιά, μετά που περπάτησα 10-15 μέτρα πετάσσουνται τα τρυγόνια αλλά εκτός βολής :(

Συνεχίζουμε την κουβέντα μας και έρχεται ένας κοράζινος, του τες πυρκολούμε και οι 3 και κουντρουμπελίζεται :lol:

Συνεχίζουμε την κουβέντα μας και ξεκινάμε για φυσίγγια καθώς ο ένας είναι ιδιογομωτής και άρχισε να μου κάνει ανάλυση διαφόρων φυσιγγίων και ξέρω γω, εμένα ο νους μου πάνω στα τρυγόνια, βλέπω ένα έρχεται ραμμένο πάνω μας και έρχεται και κάθεται στα κυπαρίσσια αριστερά μας (είχαμε γυρίσει και τα κυπαρίσσια ήταν αριστερά μας). Πάει ο ιδιογομωτής από την αριστερή, εγώ από την δεξιά των κυπαρισσιών και προχωράμε, ο άνθρωπος ας είναι καλά είναι ορτυκοκυνηγός και πήγε με αποκλειστικό λόγο να το σηκώσει πάνω μου, με ανοικτό όπλο και σιγά σιγά μέχρι να είμαι σε σημείο για σίγουρη βολή, πετάσσεται το τρυγόνι μπαμ κάτω. Το μοναδικό που μπήκε σε ακτίνα βολής, μπήκε και στην βούρκα.

Αυτά από εμένα για σήμερα, το τρυγόνι με Victory Skeet 32gr #8. :D

Μετά την βολή:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... nck8d8.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... lb5gyf.jpg

Πάνω στην καρεκλούα με το κανόνι:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... et4zlh.jpg
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Ωραίος Σπύρο. Απολαμβάνεις το κυνήγι σου όπως εσύ θέλεις φίλε. :)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

spyrosspyrou851 έγραψε:Θα είμαι σύντομος σήμερα. Ακόμια μια εξόρμηση στο συνηθισμένο μου τοπούι που όλο και κάτι θα μας δώσει :D Μέχρι τις 9:30 δεν μας εκόντεψε φτερό. Είδα πολλά πουλιά όμως να διασταυρώνουν απέναντι μου και να πετούν μέσα στην απαγορευμένη, πρέπει να είδα σύνολο 50-60 πουλιά, κανένα όμως δεν μας έκαμε την χάρη να μας κοντέψει.

Ο παρέας ακόμα μια φορά στο ίδιο σημείο, είπαμε τις καλημέρες μας και εκείνος πήγε λίγο πιο αριστερά απ' ότι συνήθως. Ήρτε και ένας άλλος κυνηγός και πιάσαμε και οι τρεις την κουβέντα για την σημερινή και τις προηγούμενες εξορμήσεις, συζητήσαμε πως να ψήνεις τους μελισσοφάους, κτλ :shock: :shock:

Σαν ήμασταν κοντά στα κυπαρίσσια και καλά καλυμμένοι, βλέπουμε ένα ζευγάρι τρυγόνια να κάθουνται στη μύτη ενός κυπαρισσιού, βλέπω το ένα, γυρίζω τον επιλογέα αλλά πήγαν πιο χαμηλά και δεν τα βλέπαμε, μένω αριστερά του κυπαρισσιού και οι άλλοι δύο από δεξιά, μετά που περπάτησα 10-15 μέτρα πετάσσουνται τα τρυγόνια αλλά εκτός βολής :(

Συνεχίζουμε την κουβέντα μας και έρχεται ένας κοράζινος, του τες πυρκολούμε και οι 3 και κουντρουμπελίζεται :lol:

Συνεχίζουμε την κουβέντα μας και ξεκινάμε για φυσίγγια καθώς ο ένας είναι ιδιογομωτής και άρχισε να μου κάνει ανάλυση διαφόρων φυσιγγίων και ξέρω γω, εμένα ο νους μου πάνω στα τρυγόνια, βλέπω ένα έρχεται ραμμένο πάνω μας και έρχεται και κάθεται στα κυπαρίσσια αριστερά μας (είχαμε γυρίσει και τα κυπαρίσσια ήταν αριστερά μας). Πάει ο ιδιογομωτής από την αριστερή, εγώ από την δεξιά των κυπαρισσιών και προχωράμε, ο άνθρωπος ας είναι καλά είναι ορτυκοκυνηγός και πήγε με αποκλειστικό λόγο να το σηκώσει πάνω μου, με ανοικτό όπλο και σιγά σιγά μέχρι να είμαι σε σημείο για σίγουρη βολή, πετάσσεται το τρυγόνι μπαμ κάτω. Το μοναδικό που μπήκε σε ακτίνα βολής, μπήκε και στην βούρκα.

Αυτά από εμένα για σήμερα, το τρυγόνι με Victory Skeet 32gr #8. :D

Μετά την βολή:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... nck8d8.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... lb5gyf.jpg

Πάνω στην καρεκλούα με το κανόνι:

http://i2.photobucket.com/albums/y10/Bu ... et4zlh.jpg
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ...ΘΕΛΩ ΤΡΥΓΟΝΟΣΙΕΦΤΑΛΙΕΣ :shock:
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΥΓΟΝΙΩΝ”