Φιλε Αντρεα δεν θελω να ειμαι απολυτος , αλλα με τα δεδομενα των τελευταιων χρονων που τα πουλια ειναι λιγα , και τα παραδοσιακα περασματα γνωστα σε καθε καριδιας καριδι ειναι δυσκολο να παιξεις αριθμους !andreasana210326 έγραψε:φιλε Σωτηρη δεν ειναι και απολυτο αυτο που λες. Τα τελευταια χρονια ναι μεν εχουν μειω8ει τα μπασιματα τζικλων που ερχοναι στο νησι μας και γενικα το 8ηραμα στη Κυπρο, αλλα οσον αφορα την τζικλα, ειναι ενα πουλλι συνη8ειας, το οποιο 8a παει το πρωι για φαι και μετα στο νερο. Υπαρχουν ακομα παραδοσιακοι τοποι κυνηγιου τζικλας που κρατουν αρκετα καλους αρι8μους εξαρταται ,ομως απο τα ποσα πουλια εχουν μπει στην Κυπρο και τι καιρο εχει κανει σε διπλανες χωρες. Αναλογα επισης με τη διαμορφωση του εδαφους και της γυρω περιοχης, oi τζικλες παραμενουν πιστες σε αυτη τη συνηθεια, βγαινοντας στο περιπατο τους απο γνωστα και μη γνωστα σε καποιους παραδοσιακα περασματα. Αυτο συμβαινει τουλαχιστον στην επαρχια Λεμεσου που κυνηγω εγω και πολυ δυσκολα εως ποτε δεν κυνηγω εκτος. ΧΘΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΟΣΙΑΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 2 ΟΠΛΑ 25 ΤΖΙΚΛΕΣ + 2 ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΥΝ 5-6 ΚΑΛΛΙΤΖΙΑ. ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ, ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΠΛΑ DEN EXEI ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΑΜΑ ΒΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΕΡΑΣΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ 8Α ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
παραδειγμα ο παραδοσιακος σε ολους ζικλοτοπος στην Κυπροβασα/Λυθροδοντα , οταν ηταν το κυνηγι της Περδικας/Λαγου και εκανα καποιες εξωρμησεις μου εκει γινοταν της Που....νας εβλεπες τους δρομους γεματους ζικλαριες !
Αποτελεσμα? ειχε τουλαχιστο 40 ατομα , τα 20 με μηχανουι , επαιζαν στην Καλητερη 5 ζικλες ο καθενας και αυτες γιατι οι σκυλαριες εκαμαν (αθελα) παντιμα που πας το βουνο τες ζικλες αλιως θα επαιζαν που 2-3 ο καθενας ! πουκατω η ωρα 7 δεν ακουες τουφετσια που τα 40 ατομα και πανω στες καρες εμπενες μεσα και εφεφκαν που 100 -150 ζικλες !
φαη και νερο η ζικλα μπορει να εβρει ζε αλλου ενεν αναγκη να κατεβει κατω μες τες ελιες της Κυπροβασας να φαει που την καρτερουν 40 οπλα