ΤΡΥΟΝΟΤΣΙΚΛΕΣ-ΤΡΙΖΑΡΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΤΡΥΟΝΟΤΣΙΚΛΕΣ-ΤΡΙΖΑΡΕΣ

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Δενδρότσιχλα/Τρυγονότσιχλα/Turdus viscivorus

http://www.kysyp.gr/index.php?option=co ... Itemid=176

Γερακότσιχλα/Τριζάρα/Turdus pilaris

http://www.kysyp.gr/index.php?option=co ... Itemid=175
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Ρε παιδια το ξαναειπαμε...στην Κυπρο τις λεμε διαφορετικα απο την Ελλαδα. Η Τριζαρα ειναι οπως η κοινη τζιηκλα αλλα σε πιο μεγαλη και η τρυονα ειναι αυτη που εχει γκριζο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Breda Pegaso έγραψε:Ρε παιδια το ξαναειπαμε...στην Κυπρο τις λεμε διαφορετικα απο την Ελλαδα. Η Τριζαρα ειναι οπως η κοινη τζιηκλα αλλα σε πιο μεγαλη και η τρυονα ειναι αυτη που εχει γκριζο.
Το πρώτο μου post έχει link από την ιστοσελίδα της Θήρας στην Κύπρο που λέει ακριβώς ότι και στην Ελλάδα, η τριζάρα είναι αυτή με το γκρίζο και η τρυγονότσικλα παρόμοια με την κοινή τζίκλα απλώς πιο μεγάλη. Και εγώ πάντα έτσι τις ήξερα.
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

εγω την τελευταια φορα που ειδα τρυωνοτζικλα ηταν πριν 15-20 χρονια (οταν πηγαινα βουρκατορας του παπα μου) οταν ηταν επιτρεπομενη ακομα η περιοχη στο Πολεμι. Τις θυμουμαι να ηταν χρωματικα ακριβως οπως τις τζηκλες αλλα 2-3 φορες πιο μεγαλες.
Εχτες στην φασσα ειδα 2 πουλια σε 2 διαφορετικες περιπτωσεις που δεν τα αναγνωρισα (και δεν ηθελα να τα παιξω για να τα αναγνωρισω μετεπειτα).Εκαναν ενα πολυ χαρακτηριστικο χαμηλοτονο ηχο (στρρρ-στρρ), ηταν σχεδον στο μεγεθος μικρης φασσας/φιλικουτουνιου, ειχαν γκριζο προς σκουρο φτερωμα στο σωμα και εντονο καφετι στα πανω φτερα στις φτερουγες. Ηταν καθιστα το ενα σε αθασια (αμυγδαλια :D ) και το αλλο σε ξερη μοσφιλια.Πετασαν χαμηλα αναμεσα στα δεντρα και δεν μου φανηκαν να πηγαινουν μακρυα αλλα δεν ηθελα να φαω την ωρα μου πανω τους αφου δεν καταλαβα τι ηταν.Κανενας καταλαβε το μπορει να ειναι? :D
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Pathfinder έγραψε:εγω την τελευταια φορα που ειδα τρυωνοτζικλα ηταν πριν 15-20 χρονια (οταν πηγαινα βουρκατορας του παπα μου) οταν ηταν επιτρεπομενη ακομα η περιοχη στο Πολεμι. Τις θυμουμαι να ηταν χρωματικα ακριβως οπως τις τζηκλες αλλα 2-3 φορες πιο μεγαλες.
Εχτες στην φασσα ειδα 2 πουλια σε 2 διαφορετικες περιπτωσεις που δεν τα αναγνωρισα (και δεν ηθελα να τα παιξω για να τα αναγνωρισω μετεπειτα).Εκαναν ενα πολυ χαρακτηριστικο χαμηλοτονο ηχο (στρρρ-στρρ), ηταν σχεδον στο μεγεθος μικρης φασσας/φιλικουτουνιου, ειχαν γκριζο προς σκουρο φτερωμα στο σωμα και εντονο καφετι στα πανω φτερα στις φτερουγες. Ηταν καθιστα το ενα σε αθασια (αμυγδαλια :D ) και το αλλο σε ξερη μοσφιλια.Πετασαν χαμηλα αναμεσα στα δεντρα και δεν μου φανηκαν να πηγαινουν μακρυα αλλα δεν ηθελα να φαω την ωρα μου πανω τους αφου δεν καταλαβα τι ηταν.Κανενας καταλαβε το μπορει να ειναι? :D

Φίλε πιθανον να ΚΙΣΣΕΣ αυτα που περιγραφεις. Καλο ειναι αν δεν ειμαστε σιγουροι να μην πυροβολουμε επειδη φετος βρηκαμε πληγωμενα , Γερακι, Κισσα Κουκουβαγια........
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Δημοσίευση από kyriakos304 »

APOLLON_1 έγραψε:ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΕΙ..ΤΟΛΥΠΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙ ΤΡΩΕΙ Η "ΤΡΥΟΝΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΡΩΕΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΡΩΕΙ "ΑΡΚΟΜΙΛΑ" ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ "ΚΥΠΑΡΙΣΟΜΙΛΙΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ "ΜΙΛΑΚΙΑ" ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ Η "ΜΑΒΡΟΤΣΙΧΛΑ" ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΜΙΛΑ ΚΑΙ G`ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΕΣ ΣΥΝΤΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΗΛΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΝΤΑΜΕ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟ ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΨΙΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΥΡΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ "ΠΕΤΑΓΜΑΤΙΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΕΥΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΝ 5+ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΝ 50 ΚΑΙ 100 ΑΚΟΜΗ ΠΟΥΛΙΩΝ. ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΕΛΑΙΔΙΜΑΤΙΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΓΕΘΟΣΤΙΣ" G`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΑ ΒΟΥΝΙΣΙΑ "ΚΙΡΓΙΑΡΙΝΑ" ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΣ "ΣΙΧΙΖΟΥΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΑΚΟΤΣΙΧΛΑ ΤΗΝ "ΤΡΙΖΑΡΑ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΛΑΗΔΗΜΑ ΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΣΙΧΛΑ ΚΑΜΝΕΙ ΙΧΝΩ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ TSARRR TSARRR Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΒΓΗΚΕ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΚΡΙΖΟ ΚΑΦΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΥΓΟΝΙ G`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ K`ΑΛΛΑ

Οι τριζάρες σου φίλε μου έχουν μεγάλο ενδιαφέρον! Έκαμες και ρεκόρ στο φορουμ --> "Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 72 την 04 Νοέμ 2013, 22:00"
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

Anthimos έγραψε:
Pathfinder έγραψε:εγω την τελευταια φορα που ειδα τρυωνοτζικλα ηταν πριν 15-20 χρονια (οταν πηγαινα βουρκατορας του παπα μου) οταν ηταν επιτρεπομενη ακομα η περιοχη στο Πολεμι. Τις θυμουμαι να ηταν χρωματικα ακριβως οπως τις τζηκλες αλλα 2-3 φορες πιο μεγαλες.

Φίλε πιθανον να ΚΙΣΣΕΣ αυτα που περιγραφεις. Καλο ειναι αν δεν ειμαστε σιγουροι να μην πυροβολουμε επειδη φετος βρηκαμε πληγωμενα , Γερακι, Κισσα Κουκουβαγια........
Ανθιμε δεν ειναι κισσες νομιζω.Η κισσα εχει καποια αποχρωση ανοιχτου μπλε χρωματος στα φτερα της και η οθρα τους ειναι μακρυτερη κα λεπτοτερη. Τα πουλια που ειδα ηταν μεγαλυτερα στο σωμα
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Avis777
Full Member

Δημοσίευση από Avis777 »

Turdus visvivorous (mistle thrush) ειναι το πιο μεγαλο ειδος που μιαζει με την κοινη τζικλα και πιστευω ειναι η τριζαρα λογω του χαραχτηριστικου "τρρρρ" που κανει
Turdus pilaris (fieldfare) ειναι αυτη με τα χρωματα (καφε φτερα κτλ) και επειδη μιαζει με τρυγονι νομιζω την αποκαλουμε τρυονα..απλος στην κυπρο καπιοι λαλουν τες και τες 2 τρυονοτζικλες
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Avis777 έγραψε:Turdus visvivorous (mistle thrush) ειναι το πιο μεγαλο ειδος που μιαζει με την κοινη τζικλα και πιστευω ειναι η τριζαρα λογω του χαραχτηριστικου "τρρρρ" που κανει
Turdus pilaris (fieldfare) ειναι αυτη με τα χρωματα (καφε φτερα κτλ) και επειδη μιαζει με τρυγονι νομιζω την αποκαλουμε τρυονα..απλος στην κυπρο καπιοι λαλουν τες και τες 2 τρυονοτζικλες
Εγώ τις ξέρω όπως αναφέρονται και στο βιβλίο της Θήρας. Τρυγονότσικλα για μένα είναι αυτή που μοιάζει με τζίκλα απλώς πιο μεγάλη τζιαι τριζάρα αυτή με το γκρίζο κεφάλι και στο πίσω μέρος.
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Ένιγουεις, άμαν ππέσει, εν πανα την λαλούν τριζάρα, εν πανα την λαλούν τρυγονότσικλα..... :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”