ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από kypros »

Η αληθεια ειναι μια...." ο συγκυνηγος ειναι απαραιτητα και φιλος... Ο φιλος ομως δεν ειναι αυτοματα και συγκηνιγος...."
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

kypros έγραψε:Η αληθεια ειναι μια...." ο συγκυνηγος ειναι απαραιτητα και φιλος... Ο φιλος ομως δεν ειναι αυτοματα και συγκηνιγος...."
ΣΩΣΤΟΣ ΜΕ 1000 μπραβο ρε Κυπρο !!!

ομως ενα κυνηγι φερνει κοντα την οικογενεια (πατερα/Γιο/Θειους)...
και φιλους... α ρε Αρτεμακι ζε εζησαμε μια ζωη μαζι ! :)
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Φίλοι μου,

Όλα είναι σχετικά στο κυνήγι και σε όλα άμεσο ρόλο παίζει η ανθρωπιά! Μια παρέα στο κυνήγι δεν κρίνεται αριθμητικά αν είναι καλή ή όχι αλλά το κρίνει η ποιότητα των ανθρώπων. Εγώ προσωπικά όσες φορές κυνήγησα μόνος μου, σε κυνήγι τσίχλας, δεν το απόλαυσα καθόλου. Στο ενδημικό δε, δεν μπορώ να κυνηγήσω χωρίς σύντροφο και χωρίς σκύλο. Στο κυνήγι αν δεν μοιραστείς τις στιγμές με άλλους δεν προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Δεν λέω υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν μόνοι τους και το απολαμβάνουν, για αυτό λέω πως όλα είναι υποκειμενικά.

Κυνήγησα με παρέα μέχρι 5 ατόμων, τώρα κυνηγάμε 3 ή 2. Πρόβλημα, ποτέ κανένα. Όλα τα θηράματα μοιράζονται στο τέλος ανεξαρτήτως τι κτύπησε ο καθένας. Κανένας δεν έστησε τους άλλους γιατί δεν ξύπνησε, κανένας δεν χαλά την παγανιά γιατί θέλει να κάνει το δικό του, κανένας δεν άφησε την παρέα για να πάει θάλασσα...
Περνάμε ωραία, απολαμβάνουμε τα σκυλιά μας, χαιρόμαστε για τις επιτυχίες ο ένας του άλλου και βοηθάμε στην αποπεράτωση της κάρποσης, ζούμε την φύση χωρίς άγχος χωρίς τίποτα.

Για αυτό θέλω να πω όπως είπε και ο Κύπρος στο κυνήγι αν δεν είσαι φίλος με τον συνκυνηγό σου, αν δεν τον σέβεσαι τότε εκεί θα υπάρξουν προβλήματα. Στο κάτω κάτω επιλέγουμε με ποιους θα κυνηγάμε παρέα δεν μας το επιβάλει κανείς!

Μάριος
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Μαριε ,μιλας σωστα.

Ομως πιστευω το ιδανικο κυνηγι γινεται απο δυο ατομα και ισως τρια. Πιο πολλα ειναι φοβερα δυσκολο και καποτε επικυνδινο να συντονιστεις.

Ιδικα στο ενδημικο απαιτειται φοβερη συνενοηση και ο ενας να γνωριζει το τροπο κυνηγιου του αλλου.

Επισης πρεπει να ειναι ατομα με το ιδιο βαθμο παθους για κυνηγι για να μπορουν ολους να τελιωνουν οι μπαταριες ταυτοχρονα.

Τελος και σημαντικοτερο , πρεπει να ειναι ατομα που αντιλαμβανονται οτι μεταξυ της παρεας δεν υπαρχει ανταγωνισμος και οτιδηποτε καρπωθει απο την παρεα ειναι επιτυχια ολων και ατομικα. Ειδα ατομα να πηγαινουν μαζι κυνηγι μεν αλλα μεταξυ τους να υπαρχει φοβερος αρνητικος ανταγωνισμος...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

sotiris!129 έγραψε:
kypros έγραψε:Η αληθεια ειναι μια...." ο συγκυνηγος ειναι απαραιτητα και φιλος... Ο φιλος ομως δεν ειναι αυτοματα και συγκηνιγος...."
ΣΩΣΤΟΣ ΜΕ 1000 μπραβο ρε Κυπρο !!!

ομως ενα κυνηγι φερνει κοντα την οικογενεια (πατερα/Γιο/Θειους)...
και φιλους... α ρε Αρτεμακι ζε εζησαμε μια ζωη μαζι ! :)
Ρε Σωτηρη εν να μας πελλανεις :?: αφου εσυ ουτε τον πατερα σου δεν τον περνεις στα ποστα σου θελεις τα ουλλα δικα σου ;) :lol: :lol: :lol:
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Aλλο εγω :lol:
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

:lol: :lol: :lol:
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

LEFKIOS έγραψε:Για να έρθει η επιτυχία στο κυνήγι της φάσας πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες .Ιεράρχησα κατά την γνώμη μου τα ποιό κάτω.
Α. Να προηγηθεί καλή αναγνώριση που υπάρχουν πουλιά.( Το να σηκωστό το πρωί και να παω κάπου στου κουτουρού… είναι θέμα τύχης να έβρω πουλιά όπως θέμα τύχης.. … είναι να κερδίσω το joker σήμερα.
Β. Να ξυπνήσω στη ωρα μου , προγραματησμένα με καλή διάθεση χωρίς νεύρα.
Γ. Να ετοιμάσω το πόστο μου( τέλεια απόκρυψη, ακινησία, ορατότητα, να έχω υπομονή και να είμαι σε ετοιμότητα συνέχεια. Μην ξεχνάτε ότι η φασσα εμφανίζεται όταν δεν την περιμένεις).
Δ. Να σκοπεύω σωστά, ψύχραιμα και με αυτοπεποίθηση.
Ε. Να επιλέξω τα κατάλληλα φυσίγγια σε σχέση με καιρικές συνθήκες, Νο σκαγιών, γραμμάρια κλπ.
Ζ. Να εχω και λίγη τύχη……. γιατί χωρίς τύχη τίποτε δεν τελειώνει όμορφα.
Αν γίνουν όλα αυτά τότε θα εχω σίγουρα ένα ευχάριστο κυνήγι . Καλή επιτυχία σε ολους.
+1000.....ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ....ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΠΟΥΛΙ=ΥΠΟΜΟΝΗ....ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

kypros έγραψε:Μαριε ,μιλας σωστα.

Ομως πιστευω το ιδανικο κυνηγι γινεται απο δυο ατομα και ισως τρια. Πιο πολλα ειναι φοβερα δυσκολο και καποτε επικυνδινο να συντονιστεις.

Ιδικα στο ενδημικο απαιτειται φοβερη συνενοηση και ο ενας να γνωριζει το τροπο κυνηγιου του αλλου.

Επισης πρεπει να ειναι ατομα με το ιδιο βαθμο παθους για κυνηγι για να μπορουν ολους να τελιωνουν οι μπαταριες ταυτοχρονα.

Τελος και σημαντικοτερο , πρεπει να ειναι ατομα που αντιλαμβανονται οτι μεταξυ της παρεας δεν υπαρχει ανταγωνισμος και οτιδηποτε καρπωθει απο την παρεα ειναι επιτυχια ολων και ατομικα. Ειδα ατομα να πηγαινουν μαζι κυνηγι μεν αλλα μεταξυ τους να υπαρχει φοβερος αρνητικος ανταγωνισμος...

Συμφωνώ Κύπρο,

Στο ενδημικό είμαστε πάντα δυο ή τρία άτομα, ποτέ παραπάνω!

Άτε κοπελιά να έρθει ο Αύγουστος να αρχίσει η σεζόν!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

LEFKIOS έγραψε:Για να έρθει η επιτυχία στο κυνήγι της φάσας πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες .Ιεράρχησα κατά την γνώμη μου τα ποιό κάτω.
Α. Να προηγηθεί καλή αναγνώριση που υπάρχουν πουλιά.( Το να σηκωστό το πρωί και να παω κάπου στου κουτουρού… είναι θέμα τύχης να έβρω πουλιά όπως θέμα τύχης.. … είναι να κερδίσω το joker σήμερα.
Β. Να ξυπνήσω στη ωρα μου , προγραματησμένα με καλή διάθεση χωρίς νεύρα.
Γ. Να ετοιμάσω το πόστο μου( τέλεια απόκρυψη, ακινησία, ορατότητα, να έχω υπομονή και να είμαι σε ετοιμότητα συνέχεια. Μην ξεχνάτε ότι η φασσα εμφανίζεται όταν δεν την περιμένεις).
Δ. Να σκοπεύω σωστά, ψύχραιμα και με αυτοπεποίθηση.
Ε. Να επιλέξω τα κατάλληλα φυσίγγια σε σχέση με καιρικές συνθήκες, Νο σκαγιών, γραμμάρια κλπ.
Ζ. Να εχω και λίγη τύχη……. γιατί χωρίς τύχη τίποτε δεν τελειώνει όμορφα.
Αν γίνουν όλα αυτά τότε θα εχω σίγουρα ένα ευχάριστο κυνήγι . Καλή επιτυχία σε ολους.
η καλητερη Αναγνωριση για εμενα στο κυνηγι της φασσας γινεται Παντα την πρωτη κυνηγετικη εξωρμιση της φασσας την πρωηγουμενη σεζον και αυτο γιατι :
οι φασσες εν πουλια που κρατουν μερικους διαδρομους για να κινουνται, οταν οι διαδρομοι αυτοι παραβιαστουν (απο κυνηγους) αλλασουν διαδρομους που αλλες μερες που δεν ηταν οι κυνηγοι ζιαμε δεν εκρατουσαν, αν βρεις εναν τετειο διαδρομο "κινδυνου" τοτε εκαμες την ματσι!
τα ποστα που βγαζεις απο τες αναγνωρισης σου πρην το κυνηγι ποτε δεν ειναι ασφαλες και αυτο γιατι οπως και εσυ ετσι και πολλοι αλλοι (σκυλαριες, καπαραες, χωρκανοι, αδεσποτοι κτλ κτλ ) βλεπουν ζινα τα ποστα και εχει πολλες πιθανοτητες να παεις ζιαμε ζε να εχει καποιον αλλο στο "ποστο" σου !
αν παλε προλαβεις να πιασεις το "ποστο" τοτε καποιοι αλλοι που εθελαν ζινο το ποστο θα κατσουν γυρο σου, με αποτελεσμα να παιζουν τα πουλια ψηλα και να σου καταστρεψουν το κυνηγι σου !
επισης το ποστο που βλεπεις τα πουλια να περνουν χαλαρα και ωραια ειναι γιατι ξυπνουν ανενοχλητα και παν για φαη και νερο ή στρεφουνται που ζιαμε... μα ελα που την πρωτη κυριακη τα πουλια που την ωρα που εν να φεξει εν να τρωων τουφετσιες !!! αρα το ποιο λογικο ειναι πως δεν θα περασουν που ζιαμε !
πρην 3 χρονια επειραν με σε ενα ποστο την πρωτη Κυριακη, οκ επαιξα λιες χαρτουτσιες, ειδα αρκετα πουλια επαιξα και 3 το προι οκ happy ΑΛΛΑ ειδα πως τα πουλια ζινα εφκεναν που την απεναντη μουτην ουλλα απαιχτα και μετα εκαταλιγαν και εσκορπιζαν στα ποστα που ημασταν εμεις !
ετσι την επομενη χρονια παω αναγνωρηση πρην το κυνηγι ζιαμε, ΤΠΤ νεκροταφειο στην μουτην ζινη, οι φασσες ουλες στα ποστα ποιο πισω, ξαναπαω να παρω τον σκυλο εκπαιδευτικο στην ιδια μουτη, παλε τιποτε, ομως την πρωτη κυριακη επεια και επειασα ποστο στην απεναντη μουτην ...
μπροστα μου γκρεμος πισω μου στα @@ μου αν ερκετουν να κατσει κανενας :lol: επαιξα 3 επρεπε να κρατω 5-6 ομως, αλλα τουλαχιστο ημουν μονος μου σε ενα βουνο ολοκληρο πρωτο παιξημο με εγνειες με τιποτε :lol: !!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”