'petros' έγραψε:και το αλλο..
Πως γινετε να ξερουν 500 + ατομα οτι στην περιοχη Κουτραφα(1) και Ορουντας(2) οτι εχει μεγαλα ταισματα εδω και 2 μηνες και να μην ξερουν οι αρμοδιοι τιποτα εστω να στησουν καρτερι σε αυτους που βαζουν τους σπορους και να τους πιασουν επ'αυτοφορο την ωρα που θα κατεβουν με τους σακκους να αναπληρωσουν το φαι????
(επιβεβαιωμενο οτι εχει ταισματα και δεν ειναι φασσες που ερχονται απο τη νεκρη ζωνη ...αλλες αυτες)
Πετρη μου το να ταιζεις δεν εν παρανομο ρε φιλε και δεν θα έπρεπε να ειναι παρανομο. Το να ταισεις για λιμπισμα ειναι ηθικα επιληψημο.
Δεν θα ηταν σωστο ο νομοθετης να φκαλει ετσι νομοθεσια επειδη φαντασου μια χρονια να μην βρεξει και να εχει φαγια και ν αποφασισουμε να παμε να ριξουμε σπόρους για να τρων τα θηράματα, τοτε τι? θα μας γραψει η θηρα για ταισμα?. Εγω επιμένω στη αποψη μου .... μολις μαθει η θηρα που εν το ταισμα αυτοματα να κοβει την περιοχη για το εν λογο κυνηγι και αν επιμενουν οι ταιστες να παν να καμουν τα δικα τους να τους συλλαβουν για κυνηγι σε κλειστή περιοχή. Αν γινει αυτο και τηρηθει ε τοτε ρε φιλε δεν μπορει κανενας να διανοηθει τι θα γινεται με τον πληθυσμο των φασσων στη Κυπρο αλλα και σε τι κατασταση θα ειναι το ενδημικο στις περιοχες που εχει ταισματα. Το ταισμα της Ορουντας εν πασιγνωστο και επαναλαμβανεται εδω και χρονια το ιδιο και τα πολλα ταισματα στην ευρυτερη περιοχη Κουτραφά
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
'petros' έγραψε:και το αλλο..
Πως γινετε να ξερουν 500 + ατομα οτι στην περιοχη Κουτραφα(1) και Ορουντας(2) οτι εχει μεγαλα ταισματα εδω και 2 μηνες και να μην ξερουν οι αρμοδιοι τιποτα εστω να στησουν καρτερι σε αυτους που βαζουν τους σπορους και να τους πιασουν επ'αυτοφορο την ωρα που θα κατεβουν με τους σακκους να αναπληρωσουν το φαι????
(επιβεβαιωμενο οτι εχει ταισματα και δεν ειναι φασσες που ερχονται απο τη νεκρη ζωνη ...αλλες αυτες)
Πετρη μου το να ταιζεις δεν εν παρανομο ρε φιλε και δεν θα έπρεπε να ειναι παρανομο. Το να ταισεις για λιμπισμα ειναι ηθικα επιληψημο.
Δεν θα ηταν σωστο ο νομοθετης να φκαλει ετσι νομοθεσια επειδη φαντασου μια χρονια να μην βρεξει και να εχει φαγια και ν αποφασισουμε να παμε να ριξουμε σπόρους για να τρων τα θηράματα, τοτε τι? θα μας γραψει η θηρα για ταισμα?. Νομοθεσια που το απαγορευει υπαρχει στο http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wild ... %CF%82.pdf
Σελιδα 28-29 Παραρτημα ΙΙΙ Παραγραφος 11-(2)-(ια)
Φιλε Ανθιμε αλλο το να ριχνεις 10-20 σακκους τροφη(σιταροπουλλα,σιταρι ,κλιθαρι,βικο,φακες,σισαμι και ξερω εγω τι αλλο θα σκεφτουν)σε μια μουτη με σκοπο να καμεις σφαγη και νουμερα και αλλο να πας και να οργωσεις χωραφια και να σπειρεις για σκοπους βελτιωσεις και ευρεσης τροφης απο θηραματα.
Εγω επιμένω στη αποψη μου .... μολις μαθει η θηρα που εν το ταισμα αυτοματα να κοβει την περιοχη για το εν λογο κυνηγι και αν επιμενουν οι ταιστες να παν να καμουν τα δικα τους να τους συλλαβουν για κυνηγι σε κλειστή περιοχή.Γιατι να περιμενουμε να ξεκινησει το κυνηγι και μετα να γινει αυτο.Πρεπει να περιμενουν να μαζεψουν ολα τα πουλια των γυρω περιοχων και μετα να καμουν κατι ??το κυνηγι μετα για ολους τους αλλους τελειωσε.Ενω πιαστους επ'αυτοφορω κοψε και ενα παχουλλο παχουλλο εξοδικο στο δικαστηριο και μετα το ταισμα να καταστραφει με σωστο τροπο ετσι ωστε τα πουλια να σκορπιστουν στις παραδοσιακες περιοχεςΑν γινει αυτο και τηρηθει ε τοτε ρε φιλε δεν μπορει κανενας να διανοηθει τι θα γινεται με τον πληθυσμο των φασσων στη Κυπρο αλλα και σε τι κατασταση θα ειναι το ενδημικο στις περιοχες που εχει ταισματα. Το ταισμα της Ορουντας εν πασιγνωστο και επαναλαμβανεται εδω και χρονια το ιδιο και τα πολλα ταισματα στην ευρυτερη περιοχη Κουτραφά
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Θυμηθικα και την κουβεντα σε συνεδρια της κοκ&δαζ νομιζω πριν λιγα χρονια στην κοκκινοτρεμιθια που οταν φωναζε ο κοσμος για να ληφθουν μετρα για τα ταισματα ειχε καποιο που ζητησε απο το ταμειο θηρας να δωσει στους κυνηγετικους συλλογους σακκους με σπορους για να ριξουν σε αντιπυρικες ετσι ωστε να σπασουν τα κοπαδια απο τα ταισματα για να παιζει ολος ο κοσμος και να μην καμνουν σφαγες σε 1 σημειο μονο ηταν να πεθανω που το γελιο
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Το ταμείο Θήρας δικαιούται να εκδώσει διάταγμα για να κλείσει περιοχή στην οποία υπάρχει τάισμα. Γνωρίζω τουλάχιστο μία περίπτωση όπου το ταμείο Θήρας εντόπισε τάισμα, εκδωσε διάταγμα και έκλεισε την περιοχή. Την κυριακή πήγε το ταμείο θήρας εκεί όπως τους αλουπούς, περίμενε τον κόσμο να κατεβεί και να κυνηγήσει και έπιασε πολλούς. Εκάμαν κατάσχεση και των όπλων, και η υπόθεση πήγε δικαστήρια όπου επιβλήθηκαν και ποινές για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή.
Φυσικά η Θήρα εγύριζε μες την εν λόγω περιοχή μέρες και δεν είπε σε κανένα (ούτε σε τούτους που εταίζαν αλλά ούτε στον κόσμο που απλά εντόπισε το τάισμα/πουλιά) ότι ζήτησε διάταγμα και έκλεισε την περιοχή με αποτέλεσμα να γίνει τεράστιος πανικός την κυριακή.
Θεωρώ ότι σωστά έπραξε η Θήρα με το διάταγμα και ότι έτσι πρέπει να κάμνει πάντα, αλλά κατά την γνώμη μου έπρεπε να προβεί σε ενημέρωση για το κλείσιμο της περιοχής.
Βέβαια όλα πρέπει να γίνουν σωστά, επαγγελματικά και μέσα στο πνεύμα του νόμου (ενημέρωση απλού κυνηγού, καλή σήμανση της απαγορευμένης κ.τ.λ) έτσι ώστε να μην πάνε θύματα άσχετα άτομα.
ουλα εσασαν τα ζε τα ταισματα μας εμειναν τωρα...
κοπελια επειδη τα πραματα νομιζω επαρακαμετε τα!
το ταισμα ειναι ανηθικο γιατι παιζεις τα πουλια λιμπισμενα!
το να εβρεις ενα νερο και να κατσις ζιαμε τι ειναι ? δεν ειναι το ιδιο πραγμα?
εγω προσοπικα παω σε περασμα τα τελευτεα 3-4 χρονια,
αυτα τα πουλια περνουν γιατι αραγε? για τα ορεα μου τα ματια? οχι φυσικα λογικα η σε νερο παν η σε ταισμα παν! οπως και το 90% τον πουλιον που παιζεται ολοι σας για να πετουν σιμενει οτι καπου παν!
το να απαγορευσουν 10 περιοχες δεν θα λυσει το προβλημα αλλα θα το επεκτινει!
καπιος που παει σε παραδοσιακα περασματα και ουτε αναγωριση δεν κανει γιατι να του απαγορεφσουν το τοπο του επιδει μια χρονια εβρεθικε καπιος να καμει ταισμα ζιαμε?
στες περιοχες δε που δεν θα απαγορεφτουν και θα εχει ταισματα τοτε οι κυνηγοι θα ειναι περισοτεροι και η ζημεια μεγαλητερη!
sotiris!129 έγραψε:ουλα εσασαν τα ζε τα ταισματα μας εμειναν τωρα...
κοπελια επειδη τα πραματα νομιζω επαρακαμετε τα!
το ταισμα ειναι ανηθικο γιατι παιζεις τα πουλια λιμπισμενα!
το να εβρεις ενα νερο και να κατσις ζιαμε τι ειναι ? δεν ειναι το ιδιο πραγμα?
εγω προσοπικα παω σε περασμα τα τελευτεα 3-4 χρονια,
αυτα τα πουλια περνουν γιατι αραγε? για τα ορεα μου τα ματια? οχι φυσικα λογικα η σε νερο παν η σε ταισμα παν! οπως και το 90% τον πουλιον που παιζεται ολοι σας για να πετουν σιμενει οτι καπου παν!
το να απαγορευσουν 10 περιοχες δεν θα λυσει το προβλημα αλλα θα το επεκτινει!
καπιος που παει σε παραδοσιακα περασματα και ουτε αναγωριση δεν κανει γιατι να του απαγορεφσουν το τοπο του επιδει μια χρονια εβρεθικε καπιος να καμει ταισμα ζιαμε?
στες περιοχες δε που δεν θα απαγορεφτουν και θα εχει ταισματα τοτε οι κυνηγοι θα ειναι περισοτεροι και η ζημεια μεγαλητερη!
Ε σωτηρη εν για φασσες που μιλουμε του καλοκαιριου όχι περτικους....Μπορεις να καμεις ζημια την φασσας στα περασματα όπως στο ταισμα??
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
sotiris!129 έγραψε:ε Αθημε μου σιγουρα καμουν ζημεια 100% ομως το να απαγωρεφσουμε 10 περιοχες Η ακομα χειροτερα το να ασβεστοσουμε 10 περιοχες εν νομιζω να εν η λυση!
Φιλουι μου διαφωνω !!! Στα περασματα αμα εχει πολυ κοσμο τα πουλια ψηλωνουν και χανουνται ατε ατε να παιξεις λιους φασσοπουλλους και καμια ανενοιας πρωινή ωσπου να καταλαβουν τι γίνεται.
Που την αλλη δεν μπορουμε να φωναζουμε να γινει κατι αλλα απο την αλλη να μην θελουμε να επηρεαστουν τα συμφεροντα μας και τα κυνηγια μας και μετα να φωναζουμε οτι φταιει η θηρα που δεν καμνει τίποτε.
Επειδη κι εμενα ταιζουν γνωστοι μου πρεπει να καμνω το κινεζο και να πηαινω την πρωτη εξορμηση να με τρωει ο λαλλαρος. Το ταισμα γινεται εγωιστικα για να παιξουν οι 2-3 φιλοι και παρεες και στα @ρχ!D!@ τους ο υπολοιπος κοσμος.
Οποταν το να κοψουν φιλαρακι μιαν περιοχή μπορει να εν η καλυτερη λυση. Δεν θα παιξω εγω αλλα δεν θα παιξει ουτε ο ταιστης. Τζαι την πιττα σωστη τζαι τον σκυλλο χορτατο ΔΕΝ γινεται, αποφασιστε τι θελετε
sotiris!129 έγραψε:ε Αθημε μου σιγουρα καμουν ζημεια 100% ομως το να απαγωρεφσουμε 10 περιοχες Η ακομα χειροτερα το να ασβεστοσουμε 10 περιοχες εν νομιζω να εν η λυση!
Φιλουι μου διαφωνω !!! Στα περασματα αμα εχει πολυ κοσμο τα πουλια ψηλωνουν και χανουνται ατε ατε να παιξεις λιους φασσοπουλλους και καμια ανενοιας πρωινή ωσπου να καταλαβουν τι γίνεται.
Που την αλλη δεν μπορουμε να φωναζουμε να γινει κατι αλλα απο την αλλη να μην θελουμε να επηρεαστουν τα συμφεροντα μας και τα κυνηγια μας και μετα να φωναζουμε οτι φταιει η θηρα που δεν καμνει τίποτε.
Επειδη κι εμενα ταιζουν γνωστοι μου πρεπει να καμνω το κινεζο και να πηαινω την πρωτη εξορμηση να με τρωει ο λαλλαρος. Το ταισμα γινεται εγωιστικα για να παιξουν οι 2-3 φιλοι και παρεες και στα @ρχ!D!@ τους ο υπολοιπος κοσμος.
Οποταν το να κοψουν φιλαρακι μιαν περιοχή μπορει να εν η καλυτερη λυση. Δεν θα παιξω εγω αλλα δεν θα παιξει ουτε ο ταιστης. Τζαι την πιττα σωστη τζαι τον σκυλλο χορτατο ΔΕΝ γινεται, αποφασιστε τι θελετε
εμενα η αποψη μου εν εντελος αντηθετη!
ειδικα στο να απαγορεφσουν μια περιοχη! δεν μιλουμε για 10 ταισματα μιλουμε για 200+ καθε χρονο
τι δηλαδη να απαγορεφσουν 200 περιοχες ? εν να μεν παει κανενας κυνηγι στο τελος!