Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
-
- Full Member
Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
Εσεις που κυνηγατε φασσα και το χειμωνα, μπορειτε να μας δωσετε μερικες συμβουλες για το που να τις ψαξουμε??
Δηλαδη μπορουμε να παμε στα καλοκαιρινα περασματα και να βρουμε η αλλαζουν συνηθειες??
Βεβαια νερα πολλα δεν εχει και ο λογος που ρωτω ειναι μηπως και μαζευονται κοντα σε νερο παλι.
Δηλαδη μπορουμε να παμε στα καλοκαιρινα περασματα και να βρουμε η αλλαζουν συνηθειες??
Βεβαια νερα πολλα δεν εχει και ο λογος που ρωτω ειναι μηπως και μαζευονται κοντα σε νερο παλι.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΟΒΩ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΡΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ+ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ...ΕΝΝΟΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΜΕΣΑ....vti-chris έγραψε:Εσεις που κυνηγατε φασσα και το χειμωνα, μπορειτε να μας δωσετε μερικες συμβουλες για το που να τις ψαξουμε??
ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ...ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΕΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ....ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΔΑΝ.....ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΡΒΟΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ...
ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΦΑΙ....ΚΥΡΙΩΣ,ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
ΑΝΤΕ..... ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ......http://www.youtube.com/watch?v=hVVqgDujDzA
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- Pathfinder
Re: Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
Φιλε η φασσα οπως και καθε ζωντανο θελει τροφη νερο προστασια/ησυχια απο καιρικες συνθηκες.οταν βρουν αυτα τα στοιχεια σε μια περιοχη εκει θα τις βρεις (και οποιονδηποτε αλλο θηραμα).αν δεν τα εχει ολα αυτα η περιοχη τους τοτε θα καμουν συνδιασμο, δλδ αλλου για φαι αλλου για νερο και αλλου για υπνο.το κακο/καλο με την φασσα ειναι οτι σαν πουλι ειναι σουπερ καχυποπτο και ευκολα ενοχλειτε απο τριτους, αρα σε περιοχες με πολλη κινηση και θορυβους μεν τις γυρευκεις.τωρα εν τζιε ειπα σου τιποτε καινουριο αλλα ατε ...αφου εν εχουν συνταγη οι ευλοημενεςvti-chris έγραψε:Εσεις που κυνηγατε φασσα και το χειμωνα, μπορειτε να μας δωσετε μερικες συμβουλες για το που να τις ψαξουμε??

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
- Pathfinder
Παρεπιμπτοντως κατι που ηθελα να αναφερω στους φιλους φασσαριες πριν μερες που μου ετυχε και ξεχασα.ημουν στο ποστο για τζιηκλα με πορτοκαλι φοσφορο γιλεκο και καπελο και εβγαλα τον καπνο να καμω τσιγαρο.στα 70-80 μετρα ειχε 2 ψηλα πευκα.σε μια φαση οπως τυλιγα τσιγαρο εκατσαν πανω απο 30 με 40 φασσες πανω τους και εμειναν εκει για πανω απο 20 λεπτα.εγω παλουτζι, επηρε μου ο αερας τον καπνο εν μου εμεινε τπτ
.τις εβλεπα και με εβλεπαν και ηταν να πελλανω που το κακο μου.δεν ημουν καλυμενος απο τιποτε.δεν ειχα πανω μου τπτ αλλο απο 12νο φυσιγγια και δεν ηθελα να τις διωξω με την ελπιδα να καμει καμια πανω μου χαμηλα.το μονο που θυμουμαι εντονα ηταν οτι ο αερας εφυσουσε εναντιον μου.νομιζω επαιξε και τουτο ρολο στο να μην με εντοπισουν μεσω πιθανων θορυβων.τουτο λεω το για το σχολιο που εκαμε ενας φιλος δαμεσα που εν θυμουμαι ποιος για το πορτοκαλι χρωμα στο κυνηγι της φασσας.παντα ειχα την αποψη οτι η φασσα εντοπιζει ευκολα τους ηχους και ενοχλειται ακομα πιο ευκολα απο την κινηση των σχηματων και οχι απο το χρωμα των ρουχων μας.ενα μεγαλο πορτοκαλι κομματι ρουχου να κινηθει θα ειναι πιο ευκολα ανιχνευσιμο απο το ιδιο κομματι σε παραλλαγη που στα ματια του πουλιου θα φανει σαν μια πιο φυσικη κινηση ας πουμε φυλλωνη κλαδιων.τελικα οι φασσες εφυαν προς αντιθετη κατευθυνση οταν περασε αυτοκινητο στα 200+ μετρα.τι νομιζετε για το πορτοκαλι?πραγματι ισχυει?δεν θα φορουσα ποτε μου πορτοκαλι γιλεκο στην φασσα αλλα πορτοκαλι παραλλαγη νομιζω θα το εκανα χωρις ενδοιασμους ετσι οπως εγινε το περιστατικο.αποψεις??

"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
-
- Full Member
Re:
ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕΣ!! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΚΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΜΕΝ ΣΕ ΘΩΡΟΥΝ!Pathfinder έγραψε:Παρεπιμπτοντως κατι που ηθελα να αναφερω στους φιλους φασσαριες πριν μερες που μου ετυχε και ξεχασα.ημουν στο ποστο για τζιηκλα με πορτοκαλι φοσφορο γιλεκο και καπελο και εβγαλα τον καπνο να καμω τσιγαρο.στα 70-80 μετρα ειχε 2 ψηλα πευκα.σε μια φαση οπως τυλιγα τσιγαρο εκατσαν πανω απο 30 με 40 φασσες πανω τους και εμειναν εκει για πανω απο 20 λεπτα.εγω παλουτζι, επηρε μου ο αερας τον καπνο εν μου εμεινε τπτ.τις εβλεπα και με εβλεπαν και ηταν να πελλανω που το κακο μου.δεν ημουν καλυμενος απο τιποτε.δεν ειχα πανω μου τπτ αλλο απο 12νο φυσιγγια και δεν ηθελα να τις διωξω με την ελπιδα να καμει καμια πανω μου χαμηλα.το μονο που θυμουμαι εντονα ηταν οτι ο αερας εφυσουσε εναντιον μου.νομιζω επαιξε και τουτο ρολο στο να μην με εντοπισουν μεσω πιθανων θορυβων.τουτο λεω το για το σχολιο που εκαμε ενας φιλος δαμεσα που εν θυμουμαι ποιος για το πορτοκαλι χρωμα στο κυνηγι της φασσας.παντα ειχα την αποψη οτι η φασσα εντοπιζει ευκολα τους ηχους και ενοχλειται ακομα πιο ευκολα απο την κινηση των σχηματων και οχι απο το χρωμα των ρουχων μας.ενα μεγαλο πορτοκαλι κομματι ρουχου να κινηθει θα ειναι πιο ευκολα ανιχνευσιμο απο το ιδιο κομματι σε παραλλαγη που στα ματια του πουλιου θα φανει σαν μια πιο φυσικη κινηση ας πουμε φυλλωνη κλαδιων.τελικα οι φασσες εφυαν προς αντιθετη κατευθυνση οταν περασε αυτοκινητο στα 200+ μετρα.τι νομιζετε για το πορτοκαλι?πραγματι ισχυει?δεν θα φορουσα ποτε μου πορτοκαλι γιλεκο στην φασσα αλλα πορτοκαλι παραλλαγη νομιζω θα το εκανα χωρις ενδοιασμους ετσι οπως εγινε το περιστατικο.αποψεις??
ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΑ 80 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΕ ΕΝ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝ ΦΟΟΥΝΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΠΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΟΥ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΑΧΧΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΡΙΠΕΖΑΝ ΣΕ

ΕΜΕΙΣ ΕΓΡΑΨΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΜΑΣ ΚΟΛΠΑ Η ΠΕΡΙΠΕΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΝΝΕΝ ΤΥΧΑΙΟ .
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΤΟΥΝ ΠΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ???? ΕΚΑΤΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΝ ΕΜΠΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΙΣ ΤΠΤ!!!

(εν τζε ειμαι καθηγητης εγω αλλα οι εμπειριες που εζησα με τουτες τες π@υτ....ς εν πολλες και παρα πολλες φορες αποφευγω να τες πω σε αλλους να μεν με πουν λαφαζανη.......... σιγα να μεν καμνουν ετσι πραματα τα πεζουνια)

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
- MARIOSE
Re:
[ενα μεγαλο πορτοκαλι κομματι ρουχου να κινηθει θα ειναι πιο ευκολα ανιχνευσιμο απο το ιδιο κομματι σε παραλλαγη που στα ματια του πουλιου θα φανει σαν μια πιο φυσικη κινηση ας πουμε φυλλωνη κλαδιων...
Συμφωνώ με το πιο πάνω φίλε. Κίνηση, λάμψη και οτιδήποτε τις προβληματίσει τις διώχνει. Το χρώμα για μένα παίζει ρόλο διότι αν δεν συνάδει με το περιβάλλον θα τις διώξει. Προσωπική άποψη πάντα.
Συμφωνώ με το πιο πάνω φίλε. Κίνηση, λάμψη και οτιδήποτε τις προβληματίσει τις διώχνει. Το χρώμα για μένα παίζει ρόλο διότι αν δεν συνάδει με το περιβάλλον θα τις διώξει. Προσωπική άποψη πάντα.

- Pathfinder
Re: Re:
φιλε να σε πει καποιος λαφαζανη επειδη λεεις μια εμπειρια μια ιστορια με τις φασσες τουτο δεν μειωνει εσενα αλλα τον αλλο. Συνηθως τουτοι οι τυποι εν ανθρωποι που εμαθαν 5 πραματα που τους παλιους και δεν αλλασουν τιποτε στις αποψεις τους.δεν παρατηρουν και δεν θελουν να αφηκουν το εαυτο τους να μαθει ιδιαιτερα στη φασσα που την θεωρω οτι πιο εξυπνο πετα στους ουρανους μας (απο θπλευρας θηραματος).τωρα να εχει μια διαφορετικη αποψη ο αλλος και να σου την δικαιολογησει οκ αλλα να μεν περιπαιζει τζιολας...αυταWOODPIGEONHUNTER έγραψε:ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕΣ!! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΚΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΜΕΝ ΣΕ ΘΩΡΟΥΝ!Pathfinder έγραψε:Παρεπιμπτοντως κατι που ηθελα να αναφερω στους φιλους φασσαριες πριν μερες που μου ετυχε και ξεχασα.ημουν στο ποστο για τζιηκλα με πορτοκαλι φοσφορο γιλεκο και καπελο και εβγαλα τον καπνο να καμω τσιγαρο.στα 70-80 μετρα ειχε 2 ψηλα πευκα.σε μια φαση οπως τυλιγα τσιγαρο εκατσαν πανω απο 30 με 40 φασσες πανω τους και εμειναν εκει για πανω απο 20 λεπτα.εγω παλουτζι, επηρε μου ο αερας τον καπνο εν μου εμεινε τπτ.τις εβλεπα και με εβλεπαν και ηταν να πελλανω που το κακο μου.δεν ημουν καλυμενος απο τιποτε.δεν ειχα πανω μου τπτ αλλο απο 12νο φυσιγγια και δεν ηθελα να τις διωξω με την ελπιδα να καμει καμια πανω μου χαμηλα.το μονο που θυμουμαι εντονα ηταν οτι ο αερας εφυσουσε εναντιον μου.νομιζω επαιξε και τουτο ρολο στο να μην με εντοπισουν μεσω πιθανων θορυβων.τουτο λεω το για το σχολιο που εκαμε ενας φιλος δαμεσα που εν θυμουμαι ποιος για το πορτοκαλι χρωμα στο κυνηγι της φασσας.παντα ειχα την αποψη οτι η φασσα εντοπιζει ευκολα τους ηχους και ενοχλειται ακομα πιο ευκολα απο την κινηση των σχηματων και οχι απο το χρωμα των ρουχων μας.ενα μεγαλο πορτοκαλι κομματι ρουχου να κινηθει θα ειναι πιο ευκολα ανιχνευσιμο απο το ιδιο κομματι σε παραλλαγη που στα ματια του πουλιου θα φανει σαν μια πιο φυσικη κινηση ας πουμε φυλλωνη κλαδιων.τελικα οι φασσες εφυαν προς αντιθετη κατευθυνση οταν περασε αυτοκινητο στα 200+ μετρα.τι νομιζετε για το πορτοκαλι?πραγματι ισχυει?δεν θα φορουσα ποτε μου πορτοκαλι γιλεκο στην φασσα αλλα πορτοκαλι παραλλαγη νομιζω θα το εκανα χωρις ενδοιασμους ετσι οπως εγινε το περιστατικο.αποψεις??
ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΑ 80 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΕ ΕΝ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝ ΦΟΟΥΝΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΠΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΟΥ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΑΧΧΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΡΙΠΕΖΑΝ ΣΕ![]()
ΕΜΕΙΣ ΕΓΡΑΨΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΜΑΣ ΚΟΛΠΑ Η ΠΕΡΙΠΕΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΝΝΕΝ ΤΥΧΑΙΟ .
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΤΟΥΝ ΠΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ???? ΕΚΑΤΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΝ ΕΜΠΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΙΣ ΤΠΤ!!!![]()
(εν τζε ειμαι καθηγητης εγω αλλα οι εμπειριες που εζησα με τουτες τες π@υτ....ς εν πολλες και παρα πολλες φορες αποφευγω να τες πω σε αλλους να μεν με πουν λαφαζανη.......... σιγα να μεν καμνουν ετσι πραματα τα πεζουνια)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
οσο για το τι μου ειπες μπορει να εχεις και δικαιο για το οτι ηξεραν τις δυνατοτητες μου οτι δεν μπορουσα να τις κτυπησω απο τετοια αποσταση (αν και δεν στεκομουν αλλα καθομουν

- MARIOSE
Pathfinder έγραψε:φιλε να σε πει καποιος λαφαζανη επειδη λεεις μια εμπειρια μια ιστορια με τις φασσες τουτο δεν μειωνει εσενα αλλα τον αλλο. Συνηθως τουτοι οι τυποι εν ανθρωποι που εμαθαν 5 πραματα που τους παλιους και δεν αλλασουν τιποτε στις αποψεις τους.δεν παρατηρουν και δεν θελουν να αφηκουν το εαυτο τους να μαθει ιδιαιτερα στη φασσα που την θεωρω οτι πιο εξυπνο πετα στους ουρανους μας (απο θπλευρας θηραματος).τωρα να εχει μια διαφορετικη αποψη ο αλλος και να σου την δικαιολογησει οκ αλλα να μεν περιπαιζει τζιολας...αυταWOODPIGEONHUNTER έγραψε:ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕΣ!! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΚΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΜΕΝ ΣΕ ΘΩΡΟΥΝ!Pathfinder έγραψε:Παρεπιμπτοντως κατι που ηθελα να αναφερω στους φιλους φασσαριες πριν μερες που μου ετυχε και ξεχασα.ημουν στο ποστο για τζιηκλα με πορτοκαλι φοσφορο γιλεκο και καπελο και εβγαλα τον καπνο να καμω τσιγαρο.στα 70-80 μετρα ειχε 2 ψηλα πευκα.σε μια φαση οπως τυλιγα τσιγαρο εκατσαν πανω απο 30 με 40 φασσες πανω τους και εμειναν εκει για πανω απο 20 λεπτα.εγω παλουτζι, επηρε μου ο αερας τον καπνο εν μου εμεινε τπτ.τις εβλεπα και με εβλεπαν και ηταν να πελλανω που το κακο μου.δεν ημουν καλυμενος απο τιποτε.δεν ειχα πανω μου τπτ αλλο απο 12νο φυσιγγια και δεν ηθελα να τις διωξω με την ελπιδα να καμει καμια πανω μου χαμηλα.το μονο που θυμουμαι εντονα ηταν οτι ο αερας εφυσουσε εναντιον μου.νομιζω επαιξε και τουτο ρολο στο να μην με εντοπισουν μεσω πιθανων θορυβων.τουτο λεω το για το σχολιο που εκαμε ενας φιλος δαμεσα που εν θυμουμαι ποιος για το πορτοκαλι χρωμα στο κυνηγι της φασσας.παντα ειχα την αποψη οτι η φασσα εντοπιζει ευκολα τους ηχους και ενοχλειται ακομα πιο ευκολα απο την κινηση των σχηματων και οχι απο το χρωμα των ρουχων μας.ενα μεγαλο πορτοκαλι κομματι ρουχου να κινηθει θα ειναι πιο ευκολα ανιχνευσιμο απο το ιδιο κομματι σε παραλλαγη που στα ματια του πουλιου θα φανει σαν μια πιο φυσικη κινηση ας πουμε φυλλωνη κλαδιων.τελικα οι φασσες εφυαν προς αντιθετη κατευθυνση οταν περασε αυτοκινητο στα 200+ μετρα.τι νομιζετε για το πορτοκαλι?πραγματι ισχυει?δεν θα φορουσα ποτε μου πορτοκαλι γιλεκο στην φασσα αλλα πορτοκαλι παραλλαγη νομιζω θα το εκανα χωρις ενδοιασμους ετσι οπως εγινε το περιστατικο.αποψεις??
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΠΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΟΥ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΑΧΧΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΡΙΠΕΖΑΝ ΣΕ![]()
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΤΟΥΝ ΠΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ???? ΕΚΑΤΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΝ ΕΜΠΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΙΣ ΤΠΤ!!!![]()
(εν τζε ειμαι καθηγητης εγω αλλα οι εμπειριες που εζησα με τουτες τες π@υτ....ς εν πολλες και παρα πολλες φορες αποφευγω να τες πω σε αλλους να μεν με πουν λαφαζανη.......... σιγα να μεν καμνουν ετσι πραματα τα πεζουνια)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
οσο για το τι μου ειπες μπορει να εχεις και δικαιο για το οτι ηξεραν τις δυνατοτητες μου οτι δεν μπορουσα να τις κτυπησω απο τετοια αποσταση (αν και δεν στεκομουν αλλα καθομουν).Θελεις να σου πω και περισσοτερες λεπτομερειες για το κατσιμο τους εκεινη την ημερα για να μας(με) πουν και παραπανω λαφαζανηες??
![]()
οι πρωτες 2 φασσες που εκατσαν στον πευκο εκατσαν με διαφορετικη κατεθυνση (ειχαν ραχη η μια την αλλη).στο λεπτο εφτασαν ακομα 2 και εκαμαν ακριβως το ιδιο πραμα δλδ ηταν 4 φασσες στην μουττη του πευκου οι οποιες εβλεπαν 360 μοιρες.μετα απο 2-3 λεπτα εφτασαν και οι υπολοιπες οι οποιες εκατσαν στο διπλανο πευκο. Οι 4 πρωτες οπως που να εχτελουσαν χρεη σκοπου μα το θεο (το ιδιο πιστευω γινεται και σε αλλα πουλια). ακινητες. ενω οι αλλες στον αλλο πευκο κινουνταν απο κλωνι σε κλωνι. Μολις πετασε η πρωτη απο τις 4, σε χιλιοστα δευτερολεπτου ακολουθησαν και οι υπολοιπες.
Λαφαζάνιες...

Αστειεύκουμαι παιδιά! Ένα απλό τεστ της εξυπνάδας των πουλιών (πόσο μάλλον της φάσσας) είναι το τεστ του με το σκουπόξυλο

Κάτσε πας τη βεράντα σου με τον καφέ σου τζιαί τζιήνες οι φασσάκκες που ελάλες εχτές αλλά τζιαί κάμποσοι στρούθοι εννά φακκούν γυρό σου σαν να τζιαί ενά σου πιούν το καφέ σου! Έμπα μέσα τζιαί πιάσε ένα σκουπόξυλο τζιαί ξαναέφκα να δεις πως εν θα σου κοντέφκει μούγια...

- Pathfinder
ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕΣ!! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΚΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΜΕΝ ΣΕ ΘΩΡΟΥΝ!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΠΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΟΥ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΑΧΧΑΝΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΡΙΠΕΖΑΝ ΣΕ
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΧΤΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΤΟΥΝ ΠΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ???? ΕΚΑΤΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΝ ΕΜΠΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΙΣ ΤΠΤ!!!
(εν τζε ειμαι καθηγητης εγω αλλα οι εμπειριες που εζησα με τουτες τες π@υτ....ς εν πολλες και παρα πολλες φορες αποφευγω να τες πω σε αλλους να μεν με πουν λαφαζανη.......... σιγα να μεν καμνουν ετσι πραματα τα πεζουνια)
[/quote]
φιλε να σε πει καποιος λαφαζανη επειδη λεεις μια εμπειρια μια ιστορια με τις φασσες τουτο δεν μειωνει εσενα αλλα τον αλλο. Συνηθως τουτοι οι τυποι εν ανθρωποι που εμαθαν 5 πραματα που τους παλιους και δεν αλλασουν τιποτε στις αποψεις τους.δεν παρατηρουν και δεν θελουν να αφηκουν το εαυτο τους να μαθει ιδιαιτερα στη φασσα που την θεωρω οτι πιο εξυπνο πετα στους ουρανους μας (απο θπλευρας θηραματος).τωρα να εχει μια διαφορετικη αποψη ο αλλος και να σου την δικαιολογησει οκ αλλα να μεν περιπαιζει τζιολας...αυτα
οσο για το τι μου ειπες μπορει να εχεις και δικαιο για το οτι ηξεραν τις δυνατοτητες μου οτι δεν μπορουσα να τις κτυπησω απο τετοια αποσταση (αν και δεν στεκομουν αλλα καθομουν
).Θελεις να σου πω και περισσοτερες λεπτομερειες για το κατσιμο τους εκεινη την ημερα για να μας(με) πουν και παραπανω λαφαζανηες??
οι πρωτες 2 φασσες που εκατσαν στον πευκο εκατσαν με διαφορετικη κατεθυνση (ειχαν ραχη η μια την αλλη).στο λεπτο εφτασαν ακομα 2 και εκαμαν ακριβως το ιδιο πραμα δλδ ηταν 4 φασσες στην μουττη του πευκου οι οποιες εβλεπαν 360 μοιρες.μετα απο 2-3 λεπτα εφτασαν και οι υπολοιπες οι οποιες εκατσαν στο διπλανο πευκο. Οι 4 πρωτες οπως που να εχτελουσαν χρεη σκοπου μα το θεο (το ιδιο πιστευω γινεται και σε αλλα πουλια). ακινητες. ενω οι αλλες στον αλλο πευκο κινουνταν απο κλωνι σε κλωνι. Μολις πετασε η πρωτη απο τις 4, σε χιλιοστα δευτερολεπτου ακολουθησαν και οι υπολοιπες.[/quote]
Λαφαζάνιες...
Αστειεύκουμαι παιδιά! Ένα απλό τεστ της εξυπνάδας των πουλιών (πόσο μάλλον της φάσσας) είναι το τεστ του με το σκουπόξυλο
Κάτσε πας τη βεράντα σου με τον καφέ σου τζιαί τζιήνες οι φασσάκκες που ελάλες εχτές αλλά τζιαί κάμποσοι στρούθοι εννά φακκούν γυρό σου σαν να τζιαί ενά σου πιούν το καφέ σου! Έμπα μέσα τζιαί πιάσε ένα σκουπόξυλο τζιαί ξαναέφκα να δεις πως εν θα σου κοντέφκει μούγια...
[/quote]
τουτο δουλευκει και για αλλα κ(π)τηνα!!! 

φιλε να σε πει καποιος λαφαζανη επειδη λεεις μια εμπειρια μια ιστορια με τις φασσες τουτο δεν μειωνει εσενα αλλα τον αλλο. Συνηθως τουτοι οι τυποι εν ανθρωποι που εμαθαν 5 πραματα που τους παλιους και δεν αλλασουν τιποτε στις αποψεις τους.δεν παρατηρουν και δεν θελουν να αφηκουν το εαυτο τους να μαθει ιδιαιτερα στη φασσα που την θεωρω οτι πιο εξυπνο πετα στους ουρανους μας (απο θπλευρας θηραματος).τωρα να εχει μια διαφορετικη αποψη ο αλλος και να σου την δικαιολογησει οκ αλλα να μεν περιπαιζει τζιολας...αυτα

Λαφαζάνιες...

- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΜΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ.....ΑΤΕ ΣΙΟΡ
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤ'ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ....ΓΙΑ ΕΝ ΠΕΖΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑΤΑ......ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ!!!

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!