ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από kypros »

'petros' έγραψε:
kypros έγραψε:
Sergios έγραψε:Κύπρο στα δημοσιευματα φυσίγγια φασσας και στο δικο σου για νικελ 32 και 36 ειπα σου οτι η 36 εν ψατζη! Εμένα εχτες αρεσε μου και η ηλιονα ζυπλας ..!! Δοκίμασε και την ζυπλας να με θυμασε :D στην πρώτη φασσα εμετρησα 80 μετρα απο το πόστο χωρίς υπερβολές και ψέματα
Σεργιε ως κανονα ειμαι λατρης των χαμηλων γομωσεων. απεχθάνομαι το λακτισμα.

Εχτες ομως για καποιον λογο εδουλευκαν τα πιο πολλα γραμμαρια
Φιλε Κυπρο μπραβο για τις επιτυχειες σου και παντα τετοια
Eπαιξα μια φασσα καθως περνουσε απο πανω μου και ειδα οτι και οι 2 βολες την κτυπησαν αλλα συνεχισε κανονικοτατα,εχασα οπτικη επαφη μεσα στα πευκα και μου φωναζει ο αδελφος μου οτι επεσε καμια εκατοστη μετρα πιο πανω.Οταν πηγα και την βρηκα την ξυφτερισα και ειδα οτι 3 σκαγια στο στηθος και 1 κατω πρως τα εντερα μπηκαν και βγηκαν απο την αλλη.Ενας φιλος που του ειπα την κουβεντα μου ειπε οτι ηταν πολλυ η διατρητικοτητα των σκαγιων και για αυτο εγινε οτι εγινε.Εγω παλι δεν το καταλαβω να την τρυπησουν 4 σκαγια και αυτη να συνεχισει για ακομα 100 μετρα
Το ιδιο διαπιστωσα και εγω με τα ψηλα γραμμαρια(35-37gr) οτι ειχαν καλυτερη αποδοση απο τα (30-32gr) οταν κατα τυχη εβαλα στην θαλαμη του οπλου μια nsi 38gr No.7 1/2 Supper caccia η φασσα στα 25μ περιπου ηταν σαν να τουμπαρε με τρενο
Στις επομενες βολες ολα τα φυσιγγια 34gr-36gr οτι εβρισκα μες την βαλιτσα απο το κυνηγι VICTORY ΚΑΙ OLYMPIA
Πετρο μου εχεις δικαιο οτι το οβερ κιλλ ειναι ενα ενδεχομενο. Ομως για να καμεις οβερκιλλ σε φασσα ειδικα σε αποστασεις μεγαλες ειναι δυσκολο διοτι ειναι χοντρο πουλι

Βασικα εαν στοχευεις καλα εγω δεν βλεπω το λογο γιατι καποιος να κυνηγα φασσα με τσιοκ πιο ανοικτο απο 3. Τουλαχιστον κλεινοντας το τσιοκ εξασφαλιζεις ενα πολλαπλο τραυμα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

ΦΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Δημοσίευση από Γιατρός »

SilverPigeonS έγραψε:Γιατρέ εγώ τους το είπα οτι εσύ δεν κάνεις τέτοιες δουλειές ! Οσο για τα σύκα αν διακρίνω καλά είναι και σμυρνέικα; Δεν έχουν λάθος τα ευλοημένα!
Όντως δεν έχουν λάθος !!! Είμαι εθισμένος :)
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

Για σας και απο εμένα και συγχαρητήρια σε όλους για τις επιτυχίες....Μια πολύ κάλη μέρα η Κυριακή και για εμάς αν και κυνηγήσαμε μόνο μέχρι τις 1030 λόγω υποχρεώσεων....

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Κύπρο…. Και εγώ το πρωί ταλαιπωρήθηκα μέχρι να βρω φυσίγγι ( το Europa 30 g αν και το έχω σε εκτίμηση χθες το πρωί δεν έκοβε με τίποτε). Χαρακτηριστική φάση μία φάσα που κτυπήθηκε με την πρώτη και μετά από περίπου 30 μέτρα κτύπησε σε ένα πεύκο και έπεσε…. σεκκα παρακαλώ με την νεκροψία να δείχνει 5 τουλάχιστον σκάγια!!!!

Ευτυχώς είχα μαζί μου τις Olympia Super Trap 32gr No 7.5 και τις RC4 Champion sporting 28gr No 7, οι οποίες από τις 0730 μέχρι τις 1030 μου χάρισαν ακόμα 7 πουλιά σέκκα…. Πολύ καλό σκότωμα και καθόλου λάκτισμα και οι 2 ( 4 και 3 πουλιά αντίστοιχα)….

Και μία φώτο (απο το κινητό )στο πόστο στο ενδιάμεσο διάλειμμα για καφεδάκι….
Picture4.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

sotiris!129 έγραψε:
marinos.a έγραψε:
Το κακο ειναι οτι ειχα ουλλη μερα τη καμερα πας τη κεφαλη και δεν εκαταφερα ενα πλάνο...
μια απο τα ιδια και εγω...
το προι τα τρυγωνια εβγεναν penalty και δεν μου αφειναν περιθωριο να ανοιξω την camera
το απογευμα στες φασσες που ειχα την ψευδαισθηση πως θα εφκαλα κανενα καλο πλανο μια απο τα ιδια με το προι !
με λια λογια ουλη μερα πανω στο οπλο δεν εκαταφερα ουτε μια φορα να την αναψω ηρτε σπιτι με 100% μπαταρια εκει που φοβομουν πως θα μου τελειωνε το μεσημερι :lol:
Σωτήρη για να μην έχεις αυτό το πρόβλημα και να έχεις συνεχώς σε λειτουργία την κάμερα να πάρεις ένα φορητό φορτιστή... Πήρα εγώ έναν και έλυσα το πρόβλημα μου... Τώρα μπορώ να γράψω μέχρι 8 ώρες... Την έχω συνεχώς αναμένη και συνδεδεμένη με τον φορτιστή..
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

Μπραβο σε ολους για την καρπωση,τελικα το καθε κυνηγι εχει τα μυστικα του!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
ARRWSTOSFASSAS
Full Member

Δημοσίευση από ARRWSTOSFASSAS »

P8180413c.jpg
μετα απο πληθωρα αναποδιων οπως καταστροφη της μηχανης του οχηματος αρα αλλαγη οχηματος, ακρατεια της γιαγιας και διακομηση της στο νοσοκομειο αφου δεν μπορουσε κανενας αλλος να την διακομισει καθως επισης και καταληψη του ποστου μου οπως ηταν λογικο καταφερα τουλαχιστον να αποκεφαλισω τον χρωματιστο παπαγαλο 8-) :D
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ...ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΕΑΣ...ΕΧΩ ΤΖΙΝΙ!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

kypros έγραψε: Βασικα εαν στοχευεις καλα εγω δεν βλεπω το λογο γιατι καποιος να κυνηγα φασσα με τσιοκ πιο ανοικτο απο 3. Τουλαχιστον κλεινοντας το τσιοκ εξασφαλιζεις ενα πολλαπλο τραυμα
γενικα σε ολα τα κυνηγια (εχτως μπεκατσας για αλλους λογους) δεν βλεπω τον λογο γιατι καποιος να κυνηγα με τσιοκ πιο ανοικτο απο 3 !
φετος μετα απο πολλα χρονια παρασυρομενος απο τες αναγνωρισης που εβλεπα τα τρυγωνια να ερχονται ανενοχλητα στα 10 μετρα εβαλα 4 πρωτη και 5 δευτερη βολη !
τραγικο λαθος ... ξεχασα πως το κυνηγι δεν ειναι αναγνωριση !
δεν ξερω αν το φταιξιμο πρεπει να το ριξω στον ανεμο που εφερνε τα πουλια πασανακατα η στο τσοκ που κατεμενα αυτο φτεει ! χαρτουτσιες ειχα 4 διαφορετικες και με της 4 το ιδιο αποτελεσμα αρα δεν φτεεν αυτες !
το γεγονος ειναι πως ολα τα πρωινα πουλια τα καρπωθηκα ηταν over kill !!! μονο 1 επεσε μπροστα μου και αυτο γιατι ερχοταν μουτρα και 2 απο τα σκαγια που εφαε ηταν πανω στο κεφαλι αλλα και αυτο σπαρταρουσε, πολυ αιμα και λιγα σκαγια....
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Ξεχασα να σας πω κατι αξιοσημειωτο

Μεσα στα πουλια ειχα παιξει και ενα φιλικουτουνι. Οταν το καθαρισα εχτες βρηκα μες την κοιλια του δυστυχως ενα σχεδον ετοιμο αυγο!

Το ειχα παθει και με φασσα πριν 3 χρονια.

Αυτο δειχνει οτι ισως τα περιστορεειδη να τυγχαινει ναμγενουν και αρκετα αργα...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω θα διαφωνησω σχετικα με τα τσιοκ. Φυσικα εξαρταται και απο τη συμπεριφορα του καθε οπλου, απο τη περιοχη και τον τροπο που κυνηγα που κυνηγα ο καθε ενας.

Θα πω κατι που ειναι χιλιοειπωμενο. "Τα ανοικτα τσοκ γεμιζουν τη τσαντα και τα στενα την ξαλαφρωνουν!"

Ο κυλινδρος ***** μεχρι τα 20 - 25 μετρα εχει πολυ καλη κατανομη και νομιζω επιβαλλεται για την πρωτη καννη. Ατε για πρωτη καννη ενα βελτιωμενο κυλινδρο ****. ΕΙναι τυχαιο που καποιοι κυνηγοι κυνηγουν με οπλο skeet και εχουν φοβερα αποτελεσματα σε ολα τα κυνηγια;

Kαι με τα συγχρονα φυσιγγια εχεις πολλες επιλογες και για κοντα και μακρια.

Αλλα το πιο σημαντικο ειναι η ψυχολογια που δινει ενα τσιοκαρισμα στον κυνηγο. Δηλαδη που και με το 5 τσιοκ να πεφτει φασσα στα 35 μετρα, μονο και μονο που σκεφτεται οτι εχει 5 τσιοκ και δεν πιανει μακρια κλπ κλπ...θα τη χασει. Βαλει 3-2 μεσα και ανεβαινει ψυχολογια του.

Παντος εγω που χρησιμοποιω το 5 τσιοκ με το καταλληλο φυσιγγι πεζει και αρκετα μακρια.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

nik έγραψε:
sotiris!129 έγραψε:
marinos.a έγραψε:
Το κακο ειναι οτι ειχα ουλλη μερα τη καμερα πας τη κεφαλη και δεν εκαταφερα ενα πλάνο...
μια απο τα ιδια και εγω...
το προι τα τρυγωνια εβγεναν penalty και δεν μου αφειναν περιθωριο να ανοιξω την camera
το απογευμα στες φασσες που ειχα την ψευδαισθηση πως θα εφκαλα κανενα καλο πλανο μια απο τα ιδια με το προι !
με λια λογια ουλη μερα πανω στο οπλο δεν εκαταφερα ουτε μια φορα να την αναψω ηρτε σπιτι με 100% μπαταρια εκει που φοβομουν πως θα μου τελειωνε το μεσημερι :lol:
Σωτήρη για να μην έχεις αυτό το πρόβλημα και να έχεις συνεχώς σε λειτουργία την κάμερα να πάρεις ένα φορητό φορτιστή... Πήρα εγώ έναν και έλυσα το πρόβλημα μου... Τώρα μπορώ να γράψω μέχρι 8 ώρες... Την έχω συνεχώς αναμένη και συνδεδεμένη με τον φορτιστή..
Δώσε λεπτομέρειες παίχτη μου, τι εννοείς φορητό φορτιστή?

Εγω απλα θα παραγγείλω δεύτερη μπαταρία. Σε μενα το on off ειναι ευκολία αλλα οπως ειπε και ο Σωτης, το πρόβλημα ειναι μονο στο καρτέρι διοτι το στο ενδημικό σε προειδοποιεί το σκυλί
Si vis pacem, para bellum
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”