Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από MARIOSE »

Μα άτε, ξέρεις πως θα εξελιχτεί η κατάσταση και αν αλλού που θα πας εν έχει άλλους ρε Μάριε μου? Έτο εκάμαμε υπομονή ως τις 11 - 11:30 τζιαί μετά εκλείσαμεν τα...
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

MARIOSE έγραψε:Μα άτε, ξέρεις πως θα εξελιχτεί η κατάσταση και αν αλλού που θα πας εν έχει άλλους ρε Μάριε μου? Έτο εκάμαμε υπομονή ως τις 11 - 11:30 τζιαί μετά εκλείσαμεν τα...
Φιλε σε καταλαβαινω απολυτα.Συμβαινει σε ολους μας.ΑΛΛΑ :) ...αν δεν εχεις αλλη περιοχη να παεις τουλαχιστον χρησιμοποια τους τζιηκλαριες υπερ σου..αν ειναι στασιμοι φυγε εσυ απο το ποστο σου και πηγαινε τουλαχιστον 700-800 μετρα μακρυα τους.Αν εχει πουλια η περιοχη θα αλλαξουν το περασμα τους και μπορει να σου δωσουν χερι.Αν ειναι περπατητο που κανουν απλα υπομονη και θα φυγουν.Αν τους δεις να ερχονται στο ποστο σου και ειναι πυκνουρα, αδιεξοδο με γκρεμο πισω σου κλπ και δεν σηκωνει αλλους ριξε καμια σιηπεθκια στον αερα να καταλαβουν οτι εχει αλλο εκει.Τις περισσοτερες φορες οι περπατητοι τζιηκλαριες θα το αποφυγουν.Εν καλα ομως να προτιμας απομονωμενες περιοχες μακρυα απο τζιηκλοποστα και δρομους, που θα χρειαζεται και λιγο περπατημα να παεις στο ποστο σου.Οι παραπανω θα το αποφυγουν και δεν θα εχει κινηση.Τωρα τουτα ουλλα που σου λεω οχι πως δεν τα ξερεις φιλε απλα για να γινεται κουβεντα.Αν σε μια δυο εξορμησεις σου βρισκεις τζιηκλαριες αποφυγε παντελως εκεινη την περιοχη και δεν πειραζει, ετσι και αλλιως οι φασσες θα ειναι τοσο ενοχλημενες που αν δεν αλλαξαν περιοχη ηδη θα ειναι καπου κουλιασμενες σε κανενα δεντρο και δεν θα καμνουν περασμα.
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Καπως ετσι όπως τα λεει ο φιλος ο Pathfinder το εννοώ Μαριε μου..
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:Τελικα μου εκαναν την χαρη και ειδα και χθες το μπλε χρωμα :P

Το πρωινο οχι πολυ καλο...συναδελφοι κυνηγοι ηταν σε κοντινες αποστασεις για τσικλες...πηρα 1 πουλι και μετα λεω δεν θα κανουμε δουλεια ετσι.....ετσι η ωρα 8.15 την εκανα για αλλη περιοχη οπου εκει πηρα ακομα 3 πουλια μεχρι το απογευμα + 1 χαιδεμα!

Στη δευτερη περιπτωση στο 2 πουλι μπορουσα να να κανω double λογο του οτι τα πουλια(6-7) ηταν στ 20-25μ αλλα λογο του οτι το πρωτο πουλι ειχε ακομα δυναμη μετα την πρωτη τουφεκια ειπα να παρει και την δευτερη γιατι οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα ;)

Πραγματικα αυτες οι ηλιολουστες μερες του χειμωνα ειναι οτι καλητερο για τις ''σιδερενιες'' για μενα...το ευχαριστιμεμαι οσο τιποτε αλλο :P

Αρχισαν τα σχεδια και παλι για την τεταρτη που οπως φαινεται θα ειναι και παλι ωραιος ο καιρος!

Συγχαρητήρια κ. Σολων παντα τέτοια
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Να εισαι κααλα χριστοφορε μου :P
Και εγω παιδες αν εμενα στον ιδιο τοπο δεν θα εκαμνα τιποτε....απο το χαραμα μπαμ μπουμ εκανα υπομονη μεχρι τις 8.15......σε μια φαση ηρθαν ενα κοπαδι 15 πουλια στα 100μ και λεω ατε να δουμε ελπιζω να κανουν το γυρο τους και να χαμηλωσουν.....βγαινουν 2 τουφεκιες αμεσως απο τους συναδελφους της τσικλας εγιναν ανεμος και καπνος......αμεσως αλλαγη σχεδιου!

Το να καθεσε και να μην εχει ατομα γυρο σου και να ξερεις οτι καμεις εξαρτατε απο σενα και να ερχονται τα πουλια στα 150μ υψος που ειναι ενοχλημενα και να καμνουν 5 γυρους μεχρι να κατεβουν και να κατεβαινουν στο τελος γιατι εισαι μονος και ξερεις τι κανεις...δεν εχει πιο ωραιο πραμα!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Τα ξέρω αυτά παίδες, έχετε δίκαιο. Ο συγκεκριμένος τόπος είναι ποταμοσιά κοντά στη Λευκωσία, είναι ισιοτόπια. Άμα έχει κίνηση δύσκολο να κατέβουν τα πουλιά. Αν την ώρα που έρτουν εν ησυχία κατεβαίνουν. Επίσης, είναι κάπως μαθημένες με συγκεκριμένους θορύβους και κίνηση. Πιο ψηλά ναι έχεις τις επιλογές που είπετε και εσείς πιο πάνω αλλά τα πουλιά είναι πάρα πολύ λίγα και το πιο πιθανό είναι να σου δώσουν 1-2 φορές χέρι μόνο (αν είσαι πολλά τυχερός).
Τα πουλιά στη Λευκωσία αναπαράγονται και έρχονται από την πράσινη γραμμή (τα περισσότερα). Δεν βγαίνουν εύκολα πιο ψηλά, έχουν άλλες συνήθειες. Αν είσαι τυχερός και τακτικός 1-2 φορές το χρόνο θα σου δοθεί η ευκαιρία να παίξεις. Είναι πολλά και συνήθως αγελωμένα και όσο τις βλέπεις να εμφανίζονται έστω και στα 150μ ύψος σε τραβά να μείνεις και να κάμεις υπομονή. Ενώ πιο ψηλά πόσες φορές να πας και να μην δεις πουλί? Βαρκέσαι...
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

Παιδια όπως τα λεει ο Μαριος είναι...την Λευκωσια αν δεν εχεις κυνηγησει είναι δυσκολο να καταλάβεις τον βαθμο δυσκολιας που εχει η φασα...

Είναι όλα αυτά που ειπε ο Μαριος και αναφέρεται στην πολυκοσμια...υπαρχει όμως και κατι άλλο που στην Παφο είναι σε πιο καλη κατασταση...περιοχες που εχει φασες η Λευκωσια...και είναι βουνο και δυσκολοτοποι πχ...είναι ανοικτες και το καλοκαιρι οπου γινεται κρανιου τοπος μετα το κυνηγι του Αυγουστου...οποταν δεν αξιζει να πας χειμωνα...και αν κοψεις καποια πουλια θα είναι μεμονομενα και πρεπει να εχεις πολύ τυχη...σε αντιθεση με τις περιοχες που είναι κοντα στην νεκρα ζωνη...αν και γινεται το ελα να δεις γιατι είναι ισιοματα και ποταμοσιες...η φασσες είναι εκατομμύρια και μπορει να σου κανουν την χαρη ανα πασα στιγμη (0πως εμενα την Τεταρτη) αν ησυχασει ο τοπος...αν ηταν λογο της πολυκοσμίας δεν θα επαιζαμε πουλι ολο το χρονο...αφου οι τοποι μας συνδιαζουν λααριες,περτικαριες,φραγκολιναρηες,τσικλαρηες,τρασιηλαρηες,αγρελλαριες και ότι σκεφτείτε...

Είναι παραξενες περιοχες που τα πουλια επιμενουν εστω και αν ο κοσμος είναι πολυς...υπηρχαν φορες που μπορουσα να χτυπησω 15 και 20 πουλια μεσα στον Φεβραρη...

Φετος κατι παραξενο παιζει..και από ότι ειχα μιλησει και με καποιον άλλο...μου ειπε πως οι Τουρκοι εφεραν πιο κοντα στην νεκρα τις επιτρεπομενες τους...και οντως ακουω τις τουφεκιες τους πιο κοντα φετος...δεν ξερω αν ευσταθει αυτό...αν καποιος από εδω γνωριζει ας μας διαφωτισει
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

Μαριες γειτο μου...ο τοπος μου μεσα Γενναρη με Φεβραρη πεθανισκει...γιαυτο και γω εχει καποιες εξορμήσεις που αλλαξα τοπο...είναι καπως μακρια...αλλα αξιζει περισσοτερο επειδή οι κυνηγοι ως τις 8 χανουνται αν δεν εχει τσικλες...οποταν αν κινηθουν πουλια θα είναι ησυχια...αν κινηθουν όμως...

Συν το ότι παιζω και λιες τσικλουες... ;)

Τζιαμε Μαριε μου τωρα είναι μονο αν κοψει καμμια τζιθκιαμενη μεσα και να την παιξεις στην φεξη
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Γείτο από ότι ξέρω εδώσαν κάποιες καινούριες περιοχές φέτος στα κατεχόμενα. Δεν ξέρω όμως που.

Χτες είδα αρκετά πουλιά τα οποία εθέλαν να κατεβούν αλλά λόγω ατυχίας κάθε φορά που έρχονταν κάποιος θα περνούσε από το δρόμο και χάνονταν...τη μια στιγμή καμιά 50ρια θέλαν να κατεβούν τζιαί εκόψαν με μες τη μέση του χωραφιού. Έππεσα χαμέ όπως τη μάππα, έφα χώμα, εφάν με οι λυμπούροι αλλά τελικά ήταν άδικα :lol:

Στέλλω σου και π.μ.
Άβαταρ μέλους
beretta682
Full Member

Δημοσίευση από beretta682 »

Μια το πρωί και 2 το απόγευμα και στο ενδιάμεσο τους 10 τζίκλες . Μπορούσα να πιάσω ακόμα 2 πουλία αλλά λόγω υπερβολικής μου σιγουριάς έφυγαν με δύο πανέμορφα καλλίτζια...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φιλικά,
Χρήστος
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”