Φασσα
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Re: Φασσα
Αγαπητέ Πανίκο σωστά αυτά που λές αλλά καμιά φορά και οι αρμόδιοι προσπαθούν να περισόσουν ότι περισσόσεζεται απο ένα τόπο ξεπουλημένο και διεφθαρμένο. Γιατί δυστηχώς σαςν λαός μαστιζόμαστε απο πλήρη έλλειψη κυνηγετικής συνείδησης. Εάν υπάρχουν 50 000 κυνηγοί και σε ρωτήσω πόσοι απο τους 50 000 δέν θα πυροβολούσαν ένα λαγό εάν τον έβλεπαν την πρώτη Κυριακή της Φάσσας; μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά και να πείς ότι τουλάχιστο το 50% δέν θα πυροβολούσε . Εγώ πάντος δέν μπορώ. όταν βλέπω προέδρους κυνηγετικών συλλόγων, υψηλόβαθμα στελέγχοι της αστυνομίας και της Κυβέρνησης να λαθροθηρούν, δικαστές να παίρνουν σοβαρότατες υποθέσεις και να τις δικάζουν με 'απίστευτη' επιείκια και μετά να θέλουμε να έχουμε και απαιτήσεις απο τους αρμόδιους. Φίλος μου θηροφύλακας έπιασε κάποιον ψηλόβαθμο της αστυνομίας βράδυ σε κλειστή περιοχή με το όπλο στημένο και φρέσκα φυσίγγια μέσα στο αυτοκίνητο του και δέν τον άφηνε να του κάνει έλεγχο και παρολίγο να χάσει και την δουλειά του επειδή επέμενε να του κάνει έλεγχο. Άλλος θηροφύλακας έπιασε ένα λαθρόθηρα και μετά απο λίγες μέρες του σκότωσαν όλους του τους σκύλους ενώ ο λαθρόθηρας υπό την επίβλεψη δικηγόρου -βουλευτή την γλίτωσε με ΄ένα προστιματάκι. Αυτά τα ξέρει ο κόσμος; Εάν αφήναμε τον κόσμο ανεξέλεκτο σε μερικές μέρες δέν θα πετούσε ούτε στρούφος. Τρανό παράδειγμα η περιοχή Κάβο Γκρέκο που είναι ανοιχτή για σκύλους και ορισμένες περιοχές εκεί γύρω για ορτύκια. Ρωτάτε να σας πούν τι΄γίνετε μόλις δοθεί το εαρινό κυνήγι. Δέν μένει λαγός για λαγός .Δυστυχώς μόνο το 5-10% των κυνηγών έχουν συνήδειση. Οι παλαιότεροι και κάποιοι πάνω στα χωριά βλέπουν το θήραμα ως βασικό είδος για κατανάλωση, ώς είδος πολυτελείας, επειδή έμαθαν έτσι επειδή , επειδή, κάποιοι άλλοι βλέπουν την κάρπωση σημαντικό παράγοντα για να νιώσουν άντρες και να κοκορευτούν για τα κατορθώματα τους. Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που πάνε κυνήγι για να ξεκουραστούν, να απολαύσουν , να συγκινηθούν . Πολύ λίγοι σέβονται την φύση την πανίδα και τους συναδέλφους τους. Ο κυπραίος έχει μές το στόμα του την κουβέντα ήβρες το σύκο σήκωστω πρίν το σηκώσει άλλος. Προχθές με πήρε τηλέφωνο ένας κουμπάρος μου άσχετος με το κυνήγι και μου λέει' Κουμπάρε έπιασά ένα περτικούι έξω απο το σπίτι μου' ήταν 7-8 με μια πέρδικα και εγώ έτρεξα και έπιασα ένα. Θέλεις το; Καλά ρε του απάντησα γιατί το έπιασες τι να το κάμεις ενα πεθάνει το καημένο. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό . Τελικά τον ανάγκασα να πάει να το βάλει πίσω . Σκέφτου ένας που δέν είναι κυνηγός, εάν ήταν κυνηγός ήταν να τα πιάσει όλα και να παίξει και την μάνα με το αεροβόλο που χτυπάει 450 μ/δ με συμπιεσμένο αέρα. Είμαστε για κλάματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις μπάς και αλλάξουμε λίγο κάποιες καταστάσεις αλλά ειναι πολύ δύκολο το έργο μας. Ευτυχώς που υπάρχουν και οριμένοι νεαροί μέσα μέσα και μας δίνουν κουράγιο ότι δέν πάνε χαμένοι οι κόποι μας.
Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
admin έγραψε:Αγαπητέ Πανίκο σωστά αυτά που λές αλλά καμιά φορά και οι αρμόδιοι προσπαθούν να περισόσουν ότι περισσόσεζεται απο ένα τόπο ξεπουλημένο και διεφθαρμένο. Γιατί δυστηχώς σαςν λαός μαστιζόμαστε απο πλήρη έλλειψη κυνηγετικής συνείδησης. Εάν υπάρχουν 50 000 κυνηγοί και σε ρωτήσω πόσοι απο τους 50 000 δέν θα πυροβολούσαν ένα λαγό εάν τον έβλεπαν την πρώτη Κυριακή της Φάσσας; μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά και να πείς ότι τουλάχιστο το 50% δέν θα πυροβολούσε . Εγώ πάντος δέν μπορώ. όταν βλέπω προέδρους κυνηγετικών συλλόγων, υψηλόβαθμα στελέγχοι της αστυνομίας και της Κυβέρνησης να λαθροθηρούν, δικαστές να παίρνουν σοβαρότατες υποθέσεις και να τις δικάζουν με 'απίστευτη' επιείκια και μετά να θέλουμε να έχουμε και απαιτήσεις απο τους αρμόδιους. Φίλος μου θηροφύλακας έπιασε κάποιον ψηλόβαθμο της αστυνομίας βράδυ σε κλειστή περιοχή με το όπλο στημένο και φρέσκα φυσίγγια μέσα στο αυτοκίνητο του και δέν τον άφηνε να του κάνει έλεγχο και παρολίγο να χάσει και την δουλειά του επειδή επέμενε να του κάνει έλεγχο. Άλλος θηροφύλακας έπιασε ένα λαθρόθηρα και μετά απο λίγες μέρες του σκότωσαν όλους του τους σκύλους ενώ ο λαθρόθηρας υπό την επίβλεψη δικηγόρου -βουλευτή την γλίτωσε με ΄ένα προστιματάκι. Αυτά τα ξέρει ο κόσμος; Εάν αφήναμε τον κόσμο ανεξέλεκτο σε μερικές μέρες δέν θα πετούσε ούτε στρούφος. Τρανό παράδειγμα η περιοχή Κάβο Γκρέκο που είναι ανοιχτή για σκύλους και ορισμένες περιοχές εκεί γύρω για ορτύκια. Ρωτάτε να σας πούν τι΄γίνετε μόλις δοθεί το εαρινό κυνήγι. Δέν μένει λαγός για λαγός .Δυστυχώς μόνο το 5-10% των κυνηγών έχουν συνήδειση. Οι παλαιότεροι και κάποιοι πάνω στα χωριά βλέπουν το θήραμα ως βασικό είδος για κατανάλωση, ώς είδος πολυτελείας, επειδή έμαθαν έτσι επειδή , επειδή, κάποιοι άλλοι βλέπουν την κάρπωση σημαντικό παράγοντα για να νιώσουν άντρες και να κοκορευτούν για τα κατορθώματα τους. Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που πάνε κυνήγι για να ξεκουραστούν, να απολαύσουν , να συγκινηθούν . Πολύ λίγοι σέβονται την φύση την πανίδα και τους συναδέλφους τους. Ο κυπραίος έχει μές το στόμα του την κουβέντα ήβρες το σύκο σήκωστω πρίν το σηκώσει άλλος. Προχθές με πήρε τηλέφωνο ένας κουμπάρος μου άσχετος με το κυνήγι και μου λέει' Κουμπάρε έπιασά ένα περτικούι έξω απο το σπίτι μου' ήταν 7-8 με μια πέρδικα και εγώ έτρεξα και έπιασα ένα. Θέλεις το; Καλά ρε του απάντησα γιατί το έπιασες τι να το κάμεις ενα πεθάνει το καημένο. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό . Τελικά τον ανάγκασα να πάει να το βάλει πίσω . Σκέφτου ένας που δέν είναι κυνηγός, εάν ήταν κυνηγός ήταν να τα πιάσει όλα και να παίξει και την μάνα με το αεροβόλο που χτυπάει 450 μ/δ με συμπιεσμένο αέρα. Είμαστε για κλάματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις μπάς και αλλάξουμε λίγο κάποιες καταστάσεις αλλά ειναι πολύ δύκολο το έργο μας. Ευτυχώς που υπάρχουν και οριμένοι νεαροί μέσα μέσα και μας δίνουν κουράγιο ότι δέν πάνε χαμένοι οι κόποι μας.
+1000
Η αδεια του Αυγουστου για την ακριβεια θα επρεπε να καταργηθει, μονο ζημια κανει, ειδικα μετα τη 2η Κυριακη.
Αντε να επιτρεποταν μια και μοναδικη εξορμηση τον Αυγουστο απλως και μονο για να περιχαρισουμε αφου μονο αυτο θα μεινει οπως παμε.
- kypros
Το συνδρομο της στερησης φιλοι μου... ετσι ονομαζω την αρρωστια με την οποια πασχουν οι περισσοτεροι κυνηγοι στο νησι μας.
Προσωπικα εχω τραγικες εμπειριες απο συναντησεις μου με νηστικους κρεατοσυλλεκτες, μου εχουν πιασει τρεις φορες λαγο που χτυπησα και την μια υπο την απειλη του οπλου... εχω φτασει στα ποιο ακραια συναισθηματα που εχω νιωσει ποτε σε σημειο που οποτε τα σκεφτομαι μου ερχεται να κανο εμετο...
Η παιδεια του μεσου κυνηγου ειναι σε νηπιακα επιπεδα και δυστιχος το προφιλ του κυπριου κυνηγου αγγιζει αυτο του ανθρωπου των σπηλαιων...
Απλα εγω θελω να προσθεσω οτι, το να στερουμε τα παντα και απο το 10% των σωστων κυνηγων δεν μπορει να αποτελεσει την μακροχρονια λυση.
Προσωπικα εχω τραγικες εμπειριες απο συναντησεις μου με νηστικους κρεατοσυλλεκτες, μου εχουν πιασει τρεις φορες λαγο που χτυπησα και την μια υπο την απειλη του οπλου... εχω φτασει στα ποιο ακραια συναισθηματα που εχω νιωσει ποτε σε σημειο που οποτε τα σκεφτομαι μου ερχεται να κανο εμετο...
Η παιδεια του μεσου κυνηγου ειναι σε νηπιακα επιπεδα και δυστιχος το προφιλ του κυπριου κυνηγου αγγιζει αυτο του ανθρωπου των σπηλαιων...
Απλα εγω θελω να προσθεσω οτι, το να στερουμε τα παντα και απο το 10% των σωστων κυνηγων δεν μπορει να αποτελεσει την μακροχρονια λυση.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Χαίρομαι που το κείμενό μου σας προβλημάτισε. Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο Κύπριος κυνηγός πάσχει από στέρηση την οποία όμως κάποιοι την έχουν επιβάλει. Αντιλαμβάνομαι τα σχόλια των φίλων που λέν ότι οι περισσότεροι κυνηγοί αν τους δοθεί η ευκαιρία θα εξαφανίσουν τα πάντα. Λίγο ακραίο βέβαια αλλά σεβαστό. Επίσης αντιλαμβάνομαι το φόβο που πιθανόν να επικρατεί στους θηροφύλακες για συλλήψεις λαθροθήρων.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί οι θηροφύλακες να ασχολούνται με αστυνόμευση; Υπάρχει ο ουλαμός σήμερα και άν επανδρωθεί με περισσότερα άτομα μπορεί να φέρει σοβαρά πλήγματα στους όποιους λαθροθήρες και υπάρχουν απτά παραδείγματα για αυτό. Γνωρίζω προσωπικά τους υπεύθυνους του ουλαμού και πράγματι παρόλο που είναι μόνο μερικοί άνθρωποι παράγουν πολύ σημαντικό έργο.
Ο ρόλος του θηροφύλακα πρέπει να περιοριστεί στη διαχείριση και όχι στην αστυνόμευση. Αντί λοιπόν να υπάρχουν εκατό και πλέον θηροφύλακες θα πρέπει να περιοριστούν και να αυξηθούν οι αστυνομικοί του ουλαμού.
Έτσι, τα εκατομμύρια που πληρώνουμε κάθε χρόνο θα κατανείμονται πιο αποτελεσματικά. Επίσης, αν ασπαστούμε τις απόψεις ότι το Καλοκαιρινό κυνήγι πρέπει να σταματήσει τότε η αντίδραση θα είναι ακόμα χειρότερη. Οι συνεχείς περικοπές και στερήσεις δημιουργούν μεγαλύτερες αντιδράσεις. Κάποιος που θέλει να κτυπήσει ένα λαγό δεν χρειάζεται να το κάνει σε περίοδο κυνηγίου. Ο κλέφτης θα είναι πάντα κλέφτης. Σίγουρα προβλήματα υπάρχουν πολλά, όμως, ποτέ δεν πρέπει να δεχόμαστε τη μοίρα μας και να καταλήγουμε σε "ωχ αδερφισμό".
Λύσεις υπάρχουν για να αρχίσει σταδιακά ο Κύπριος κυνηγός να αποβάλει αυτό το σύνδρομο που έχει σε αρκετές περιπτώσεις καταντήσει μανία. Προσωπικά όταν συζήτησα το θέμα με τον Υπουργό Εσωτερικών παρόντος και του Προϊσταμένου του Ταμείου Θήρας έθεσα το θέμα για καθημερινή άδεια για την τζίκλα από τον Ιανουάριο. Στόχος της εισήγησης ήταν να δοθούν εξορμήσεις έτσι ώστε να αποβάλλουμε το άγχος της Τετάρτης και της Κυριακής και να νοιώσουμε ότι μπορούμε να εξορμήσουμε για το δημοφιλές αυτό θήραμα όποτε το επιθυμούμε. Παρόλο που ο Υπουργός και ο Παντελής το είδαν θετικά, η Ομοσπονδία, τότε με Πρόεδρο τον Άντρο Κυπριανού με κατηγόρησαν ότι η έγνοια μου ήταν να αυξηθούν οι πωλήσεις φυσιγγίων.
Έτσι σταμάτησαν οι σκέψεις για καθημερινές εξορμήσεις της τζίκλας και έδωσαν αν θυμάστε μόνο τη Παρασκευή ως τρίτη εξόρμηση. Επίσης, υπάρχει ένας συνεχής φόβος μεταξύ ατόμων / αξιωματούχων της Ομοσπονδίας ότι αν αυξηθούν οι εξορμήσεις θα κτυπούμε περισσότερους λαγούς και περδίκια (παράνομα βέβαια). Εφόσον υπάρχει τέτοιος φόβος τότε βρίσκεις σωστές λύσεις όπως αυτή που ανάφερα πιο πάνω. Αντί αυτού, όλοι δεχόμαστε την εύκολη λύση που είναι να περιοριστούν όσο το δυνατό περισσότερο οι εξορμήσεις. Η αντίδραση λοιπόν μεγαλώνει και ναι, οι συνεχείς περιορισμοί αυξάνουν τη λαθροθηρία. Αυτό γιατί δεν το σκέφτηκαν ποτέ τους οι αρμόδιοι. Χρειάζεται όραμα φίλοι μου και στρατηγικό σχεδιασμό. Χρειάζονται άνθρωποι με νέες καινοτομικές ιδέες. Τα μοντέλα που εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα δυστυχώς είναι αναποτελεσματικά. Καιρός για ανατροπές των πλέον αναχρονιστικών μοντέλων διεξαγωγής του αθλήματος του κυνηγίου.
Δύο λόγια για τη κατηγορία που είχα τότε δεχθεί από την Ομοσπονδία, δηλαδή ότι δήθεν η έγνοια μου ήταν η αύξηση της κατανάλωσης των φυσιγγίων. Οικονομικά ομιλούντες μας συμφέρει να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Το γιατί είναι απλό: Όταν υπάρχουν 50.000 πεινασμένοι και στερημένοι κυνηγοί, έτσι η κατανάλωση είναι σαφώς αυξημένη από του να αρχίσουν σταδιακά να εκτονώνονται. Όμως ο σωστός και δοκιμασμένος τρόπος (σε όλες τις χώρες σχεδόν όλα τα θηράματα επιτρέπονται καθημερινά) είναι η αύξηση των εξορμήσεων για αποβολή της στέρησης και του άγχους που καταλήσει σε μανία. Όμως, πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει καλή αστυνόμευση και παραδειγματικές τιμωρίες των παρανομούντων (ακόμα και κότα σε όλα τα θηράματα). Ο ουλαμός είναι πρόθυμος άλλα σαφώς υποστελεχωμένος.
Εν κατακλείδι, χρειάζονται βαθιές τομές. Ο νύν πρόεδρος της Ομοσπονδίας πιστεύω ότι θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα, το θέμα είναι ότι υπάρχουν άτομα στην Ομοσπονδία τα οποία πιστεύουν (λανθασμένα βέβαια) ότι το μόνο κυνήγι στη Κύπρο είναι το επιδημητικό.
Ξέρω, μακρυγόρησα, αλλά επειδή έχω ζήσει και ζώ καταστάσεις σε ορισμένα θέματα έχω απόψεις και δεν έχω καθόλου ενδιασμούς να τις εκφράζω ανοικτά και δεχούμενος πάντα καλόπιστη κριτική. Η ουσία είναι ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ο τρόπος που διαχειρίζονται μέχρι σήμερα τα κυνηγετικά θέματα δυστυχώς δεν έφερε αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε κάτι νέο χωρίς φόβους και υστερισμούς. Που ξέρετε, μπορεί το νέο να αποδειχθεί πολύ καλύτερο από το παλιό. Χρειάζεται τόλμη και διορατικότητα και ικανή ηγεσία. Υπάρχουν λύσεις, χρειάζονται ανθρώποι να τις εφαρμόσουν.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί οι θηροφύλακες να ασχολούνται με αστυνόμευση; Υπάρχει ο ουλαμός σήμερα και άν επανδρωθεί με περισσότερα άτομα μπορεί να φέρει σοβαρά πλήγματα στους όποιους λαθροθήρες και υπάρχουν απτά παραδείγματα για αυτό. Γνωρίζω προσωπικά τους υπεύθυνους του ουλαμού και πράγματι παρόλο που είναι μόνο μερικοί άνθρωποι παράγουν πολύ σημαντικό έργο.
Ο ρόλος του θηροφύλακα πρέπει να περιοριστεί στη διαχείριση και όχι στην αστυνόμευση. Αντί λοιπόν να υπάρχουν εκατό και πλέον θηροφύλακες θα πρέπει να περιοριστούν και να αυξηθούν οι αστυνομικοί του ουλαμού.
Έτσι, τα εκατομμύρια που πληρώνουμε κάθε χρόνο θα κατανείμονται πιο αποτελεσματικά. Επίσης, αν ασπαστούμε τις απόψεις ότι το Καλοκαιρινό κυνήγι πρέπει να σταματήσει τότε η αντίδραση θα είναι ακόμα χειρότερη. Οι συνεχείς περικοπές και στερήσεις δημιουργούν μεγαλύτερες αντιδράσεις. Κάποιος που θέλει να κτυπήσει ένα λαγό δεν χρειάζεται να το κάνει σε περίοδο κυνηγίου. Ο κλέφτης θα είναι πάντα κλέφτης. Σίγουρα προβλήματα υπάρχουν πολλά, όμως, ποτέ δεν πρέπει να δεχόμαστε τη μοίρα μας και να καταλήγουμε σε "ωχ αδερφισμό".
Λύσεις υπάρχουν για να αρχίσει σταδιακά ο Κύπριος κυνηγός να αποβάλει αυτό το σύνδρομο που έχει σε αρκετές περιπτώσεις καταντήσει μανία. Προσωπικά όταν συζήτησα το θέμα με τον Υπουργό Εσωτερικών παρόντος και του Προϊσταμένου του Ταμείου Θήρας έθεσα το θέμα για καθημερινή άδεια για την τζίκλα από τον Ιανουάριο. Στόχος της εισήγησης ήταν να δοθούν εξορμήσεις έτσι ώστε να αποβάλλουμε το άγχος της Τετάρτης και της Κυριακής και να νοιώσουμε ότι μπορούμε να εξορμήσουμε για το δημοφιλές αυτό θήραμα όποτε το επιθυμούμε. Παρόλο που ο Υπουργός και ο Παντελής το είδαν θετικά, η Ομοσπονδία, τότε με Πρόεδρο τον Άντρο Κυπριανού με κατηγόρησαν ότι η έγνοια μου ήταν να αυξηθούν οι πωλήσεις φυσιγγίων.
Έτσι σταμάτησαν οι σκέψεις για καθημερινές εξορμήσεις της τζίκλας και έδωσαν αν θυμάστε μόνο τη Παρασκευή ως τρίτη εξόρμηση. Επίσης, υπάρχει ένας συνεχής φόβος μεταξύ ατόμων / αξιωματούχων της Ομοσπονδίας ότι αν αυξηθούν οι εξορμήσεις θα κτυπούμε περισσότερους λαγούς και περδίκια (παράνομα βέβαια). Εφόσον υπάρχει τέτοιος φόβος τότε βρίσκεις σωστές λύσεις όπως αυτή που ανάφερα πιο πάνω. Αντί αυτού, όλοι δεχόμαστε την εύκολη λύση που είναι να περιοριστούν όσο το δυνατό περισσότερο οι εξορμήσεις. Η αντίδραση λοιπόν μεγαλώνει και ναι, οι συνεχείς περιορισμοί αυξάνουν τη λαθροθηρία. Αυτό γιατί δεν το σκέφτηκαν ποτέ τους οι αρμόδιοι. Χρειάζεται όραμα φίλοι μου και στρατηγικό σχεδιασμό. Χρειάζονται άνθρωποι με νέες καινοτομικές ιδέες. Τα μοντέλα που εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα δυστυχώς είναι αναποτελεσματικά. Καιρός για ανατροπές των πλέον αναχρονιστικών μοντέλων διεξαγωγής του αθλήματος του κυνηγίου.
Δύο λόγια για τη κατηγορία που είχα τότε δεχθεί από την Ομοσπονδία, δηλαδή ότι δήθεν η έγνοια μου ήταν η αύξηση της κατανάλωσης των φυσιγγίων. Οικονομικά ομιλούντες μας συμφέρει να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Το γιατί είναι απλό: Όταν υπάρχουν 50.000 πεινασμένοι και στερημένοι κυνηγοί, έτσι η κατανάλωση είναι σαφώς αυξημένη από του να αρχίσουν σταδιακά να εκτονώνονται. Όμως ο σωστός και δοκιμασμένος τρόπος (σε όλες τις χώρες σχεδόν όλα τα θηράματα επιτρέπονται καθημερινά) είναι η αύξηση των εξορμήσεων για αποβολή της στέρησης και του άγχους που καταλήσει σε μανία. Όμως, πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει καλή αστυνόμευση και παραδειγματικές τιμωρίες των παρανομούντων (ακόμα και κότα σε όλα τα θηράματα). Ο ουλαμός είναι πρόθυμος άλλα σαφώς υποστελεχωμένος.
Εν κατακλείδι, χρειάζονται βαθιές τομές. Ο νύν πρόεδρος της Ομοσπονδίας πιστεύω ότι θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα, το θέμα είναι ότι υπάρχουν άτομα στην Ομοσπονδία τα οποία πιστεύουν (λανθασμένα βέβαια) ότι το μόνο κυνήγι στη Κύπρο είναι το επιδημητικό.
Ξέρω, μακρυγόρησα, αλλά επειδή έχω ζήσει και ζώ καταστάσεις σε ορισμένα θέματα έχω απόψεις και δεν έχω καθόλου ενδιασμούς να τις εκφράζω ανοικτά και δεχούμενος πάντα καλόπιστη κριτική. Η ουσία είναι ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ο τρόπος που διαχειρίζονται μέχρι σήμερα τα κυνηγετικά θέματα δυστυχώς δεν έφερε αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε κάτι νέο χωρίς φόβους και υστερισμούς. Που ξέρετε, μπορεί το νέο να αποδειχθεί πολύ καλύτερο από το παλιό. Χρειάζεται τόλμη και διορατικότητα και ικανή ηγεσία. Υπάρχουν λύσεις, χρειάζονται ανθρώποι να τις εφαρμόσουν.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Χαιρόμαστε που ΄ρίχνεις ωραία θέματα πρόε προβλημστισμό Πανίκο , αλλά αυτές οι δραστηκές λύσεις που πρέπει να παρθούν εμποδίζουν πολλά συμφέροντα για αυτό όλοι τραβούν πίσω . Στην Αυστραλία όταν κάτι πάει στραβά εν ριπή οφθαλμού τροποποιούν ή ψηφίζουν νόμο για να διορθωθεί η κατάσταση εμείς δακάτω ζούμε με τους νόμους του 60΄και περιμένουμε να δούμε χαϊρη

Προσέχουμε...για να έχουμε
Mr. F3 έγραψε:admin έγραψε:Αγαπητέ Πανίκο σωστά αυτά που λές αλλά καμιά φορά και οι αρμόδιοι προσπαθούν να περισόσουν ότι περισσόσεζεται απο ένα τόπο ξεπουλημένο και διεφθαρμένο. Γιατί δυστηχώς σαςν λαός μαστιζόμαστε απο πλήρη έλλειψη κυνηγετικής συνείδησης. Εάν υπάρχουν 50 000 κυνηγοί και σε ρωτήσω πόσοι απο τους 50 000 δέν θα πυροβολούσαν ένα λαγό εάν τον έβλεπαν την πρώτη Κυριακή της Φάσσας; μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά και να πείς ότι τουλάχιστο το 50% δέν θα πυροβολούσε . Εγώ πάντος δέν μπορώ. όταν βλέπω προέδρους κυνηγετικών συλλόγων, υψηλόβαθμα στελέγχοι της αστυνομίας και της Κυβέρνησης να λαθροθηρούν, δικαστές να παίρνουν σοβαρότατες υποθέσεις και να τις δικάζουν με 'απίστευτη' επιείκια και μετά να θέλουμε να έχουμε και απαιτήσεις απο τους αρμόδιους. Φίλος μου θηροφύλακας έπιασε κάποιον ψηλόβαθμο της αστυνομίας βράδυ σε κλειστή περιοχή με το όπλο στημένο και φρέσκα φυσίγγια μέσα στο αυτοκίνητο του και δέν τον άφηνε να του κάνει έλεγχο και παρολίγο να χάσει και την δουλειά του επειδή επέμενε να του κάνει έλεγχο. Άλλος θηροφύλακας έπιασε ένα λαθρόθηρα και μετά απο λίγες μέρες του σκότωσαν όλους του τους σκύλους ενώ ο λαθρόθηρας υπό την επίβλεψη δικηγόρου -βουλευτή την γλίτωσε με ΄ένα προστιματάκι. Αυτά τα ξέρει ο κόσμος; Εάν αφήναμε τον κόσμο ανεξέλεκτο σε μερικές μέρες δέν θα πετούσε ούτε στρούφος. Τρανό παράδειγμα η περιοχή Κάβο Γκρέκο που είναι ανοιχτή για σκύλους και ορισμένες περιοχές εκεί γύρω για ορτύκια. Ρωτάτε να σας πούν τι΄γίνετε μόλις δοθεί το εαρινό κυνήγι. Δέν μένει λαγός για λαγός .Δυστυχώς μόνο το 5-10% των κυνηγών έχουν συνήδειση. Οι παλαιότεροι και κάποιοι πάνω στα χωριά βλέπουν το θήραμα ως βασικό είδος για κατανάλωση, ώς είδος πολυτελείας, επειδή έμαθαν έτσι επειδή , επειδή, κάποιοι άλλοι βλέπουν την κάρπωση σημαντικό παράγοντα για να νιώσουν άντρες και να κοκορευτούν για τα κατορθώματα τους. Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που πάνε κυνήγι για να ξεκουραστούν, να απολαύσουν , να συγκινηθούν . Πολύ λίγοι σέβονται την φύση την πανίδα και τους συναδέλφους τους. Ο κυπραίος έχει μές το στόμα του την κουβέντα ήβρες το σύκο σήκωστω πρίν το σηκώσει άλλος. Προχθές με πήρε τηλέφωνο ένας κουμπάρος μου άσχετος με το κυνήγι και μου λέει' Κουμπάρε έπιασά ένα περτικούι έξω απο το σπίτι μου' ήταν 7-8 με μια πέρδικα και εγώ έτρεξα και έπιασα ένα. Θέλεις το; Καλά ρε του απάντησα γιατί το έπιασες τι να το κάμεις ενα πεθάνει το καημένο. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό . Τελικά τον ανάγκασα να πάει να το βάλει πίσω . Σκέφτου ένας που δέν είναι κυνηγός, εάν ήταν κυνηγός ήταν να τα πιάσει όλα και να παίξει και την μάνα με το αεροβόλο που χτυπάει 450 μ/δ με συμπιεσμένο αέρα. Είμαστε για κλάματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις μπάς και αλλάξουμε λίγο κάποιες καταστάσεις αλλά ειναι πολύ δύκολο το έργο μας. Ευτυχώς που υπάρχουν και οριμένοι νεαροί μέσα μέσα και μας δίνουν κουράγιο ότι δέν πάνε χαμένοι οι κόποι μας.
+1000
Η αδεια του Αυγουστου για την ακριβεια θα επρεπε να καταργηθει, μονο ζημια κανει, ειδικα μετα τη 2η Κυριακη.
Αντε να επιτρεποταν μια και μοναδικη εξορμηση τον Αυγουστο απλως και μονο για να περιχαρισουμε αφου μονο αυτο θα μεινει οπως παμε.
Ενδιαφέρον συζήτηση παιδία, καταλαμβαίνω απόλυτα το Πανίκο, σπούδασα αμερική και όποτε ήθελα επερνα το σκύλο και το όπλο και εβγαινά έξω. το μεγάλο όμως πρόβλημα στη Κύπρο, δεν είναι ούτε η έλλειψη συνήδεισης και σεβασμού από τους πλήστους κυνηγούς, ούτε η λαθροθηρία, ούτε τα φυτοφάρμακα, ούτε η οικοπεδοποίηση. όλοι αυτοί οι παράγωντες ειναι δευτερέυοντες, αν και αυτοί επιρεάζουν στα σίγουρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετοπίζει το θήραμα μας είναι το γεγονός οτι σε ένα μικρό χώρο που είναι η Κύπρος, εξορμούνε περισσότεροι απο 50,000 κυνηγοί. Αυτό είναι η πήγη όλων των προβλημάτων. Ειμαστέ τόσοι πολλοί που δεν επιτρέπουμε στο θήραμα να ανακάμψη και να φτάσει σε καλύτερα επίπεδα απο τα σημερινά οπόταν με το περασμα του χρόνου βλέπουμε μείωση που είναι φυσικό

Όπως έχω αναφέρει σπούδασα αμερική και εκεί κυνηγούσα συχνά παρόμοια θηράματα όπως λαγούς, κουνέλια, ορτύκια και τρυγόνια. Ελάχιστες ήταν οι φορές που συναντούσεσ κυνηγό στο βουνό. άκουγα μακρινές ντουφεκιές αλλά στα 5 χρόνια που κυνιγούσα εκεί λιγότερο απο 10 φορές έτυχε να συναντίσο αλλο κυνιγό μπροστά μου και καθε τόσο βρίσκαμε και καμιά νέα περιοχή η οποία θα είχε χρόνια πολλά να κυνηγιθεί και εντούτης, ορισμένες φορές δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρων απο τισ υπόλοιπες περιοχές οι οποίες ήταν πίο γνωστές . το συμαντικό ήταν να βρέις το βιότοπο του ίδους που σε ενδιάφερει.
Αντιθέτος στη Κύπρο κυνηγούμε πολύ πιο λίγο απο την αμερική αλλά οι κυνηγοί που συναντάς στουσ βιότοπους είναι 10Χ πιο πολλοι απο το θήραμα, κατανομισμένοι σε πολύ πιο μικρό χώρο, με αποτέλεσμα να μειώνουμε κάθε χρόνο τους πλύθησμούς τόσο πολύ που είναι δύσκολό να ανακάμψουν. θα έλεγα οτι είναι θαύμα που επιβιώνει το θήραμα που έχουμε ΄στη Κύπρο. Αν ποτέ δοθεί η Πάφος για φάσσες σε επικράτεια επαρχείας τοτε θα βιώσουμε όλοι μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αξέχαστη εξόρμηση πλούσια σε θήραμα κ αξέχαστες ντουφεκκίες και συγκυνήσεις. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ομως για το λόγο ότι οι φάσσες που όλοι ΄βλέπουμε στη επαρχία Πάφου θα αποτελέσει παρελθόν. θα καταντήσει όπως τισ υπόλοιπες επαρχίες, η ακόμη και χειρότερα μιασ και θα γίνει κυριολέκτικά ΣΦΑΓΗ.
Στη Παφο λόγο τον φρανγολίνων απαγορεύτικαν οι κύριοι ποταμοι εζουσα, ξερός, διαρίζος, και σε συνδιασμό με το γεγονός ότι λίγες περιοχέσ δίνοντε το καλοκαιρι τα πουλία βρίσκουν υσηχία και προστασία και να φτασαν στα επίπεδα που βλέπουμε σήμερα.
Δεν ξέρω αν συμφωνάτε μαζί μου στο ότι ο κύριωσ παράγωντας είναι ο μεγαλος αριθμός κυνηγών και τα άλλα δευτερέυων, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι έτυχε να εξορμήσετε σε περιοχέσ όπου δεν παρουσιάζουν ΄τα προβλήματα με τη λαθροθηρία, φυτοφάρμακα, οικοπεδοποίηση κλπ. Αυτές οι περιοχές δεν διαφέρουν ιδιαίτερα απο τις υπόλοιπες.....
Εγώ προσωπικά νομίζο ότι οι εξορμήσεις πρεπει να μειωθούν σε καλοκαιρινό και ενδημικό κυνίγη. Φασσές 1-2 εξορμήσεις και ενδημικό όχι περισσότερο απο 12-14. Αφού είμαστε τόσοι πολλοί και με δυσκολία γλιτώνει κάτι, ας προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το τι θα γλιτώσει.
Δυστηχώς τα πράγματα πάνε απο το κακό στο χειρότερο και πολλά πρεπει να αλλάξουν. ειμαστε τυχεροί που έχουμε θηράματα που ανακάμπτουν πολυ έυκολα, και ας ελπισούμε ότι μια μέρα θα γίνουν ριζικές αλλαγές, αλλά σε μια Κύπρο που κυβερνά το χρήμα και το συμφέρον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δυστηχώς οι νέοι κυνηγοί είμαστε μια αδικιμένη κυνηγετική γενειά....
-
- Full Member
ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΣΤΥΧΟΣ
ΔΕΝ ΣΙΚΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΡΑΤΕΣ .ΕΓΩ ΟΣΕΣ ΛΑΓΟΠΑΡΕΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΟΠΑΡΕΕΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ..ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΣ ΤΑ ΟΡΗ ..ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ..ΜΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΗ Ε ΠΩΣΗ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΜΑΣ? ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΙΓΟΣΤΕΒΟΥΝ Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ,ΟΙ ΑΡΟΣΤΙΕΣ ΣΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ Η ΚΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΔΙΑΧΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΕΚΕΠΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΠΟΛΟΚΑΜΠΙΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΠΙΕΣΗ ΠΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ.ΟΙ ΑΛΟΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΚΥ ΑΠΗΡΑΧΤΑ.ΟΙ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΙΕΣ ΖΩΝΕΣ....
ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΘΗΡΑΜΑ- ΚΑΤΕΨΗΓΜΕΝΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ...ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΑ ΔΙΑΦΙΜΗΖΟΥΝ (ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ)ΜΕ ΦΤΗΝΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΑΓΟ -ΠΕΡΔΙΚΑ-ΦΑΣΙΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ Μ...ΚΑΣ ΝΑ ΒΟΥΡΑ ΛΑΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΣ
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΙΘΕΙ ΠΧ ΩΣ ΤΕΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΤΟ ΚΟΤΑ ΝΑ ΜΙΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΥΝΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ ΤΡΑΧΗΛΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΧΗΛΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΚΙΠΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΛΛΙΟΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΟΛΑΝ ΤΖΑΙ ΚΑΝΕΙ ..ΝΑ ΣΙΡΕΙ Ο ΚΣΟΜΟΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΝΑ ΕΦΚΑΡΙΣΤΙΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΛΙΑ ΟΜΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΞΟΤΕΡΙΚΟ ...ΝΑ ΕΒΡΕΙ Ο ΚΣΟΜΟΣ ΑΛΛΟ ΣΤΙΛ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΠΟΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΜΗΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΠΛΑ ΦΥΣΙΓΚΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑ ...ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΡΕΤΕ ΚΑΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΣΙΚΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΡΑΤΕΣ .ΕΓΩ ΟΣΕΣ ΛΑΓΟΠΑΡΕΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΟΠΑΡΕΕΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ..ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΣ ΤΑ ΟΡΗ ..ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ..ΜΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΗ Ε ΠΩΣΗ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΜΑΣ? ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΙΓΟΣΤΕΒΟΥΝ Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ,ΟΙ ΑΡΟΣΤΙΕΣ ΣΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ Η ΚΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΔΙΑΧΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΕΚΕΠΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΠΟΛΟΚΑΜΠΙΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΠΙΕΣΗ ΠΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ.ΟΙ ΑΛΟΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΚΥ ΑΠΗΡΑΧΤΑ.ΟΙ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΙΕΣ ΖΩΝΕΣ....
ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΘΗΡΑΜΑ- ΚΑΤΕΨΗΓΜΕΝΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ...ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΑ ΔΙΑΦΙΜΗΖΟΥΝ (ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ)ΜΕ ΦΤΗΝΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΑΓΟ -ΠΕΡΔΙΚΑ-ΦΑΣΙΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ Μ...ΚΑΣ ΝΑ ΒΟΥΡΑ ΛΑΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΣ
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΙΘΕΙ ΠΧ ΩΣ ΤΕΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΤΟ ΚΟΤΑ ΝΑ ΜΙΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΥΝΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ ΤΡΑΧΗΛΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΧΗΛΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΚΙΠΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΛΛΙΟΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΟΛΑΝ ΤΖΑΙ ΚΑΝΕΙ ..ΝΑ ΣΙΡΕΙ Ο ΚΣΟΜΟΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΝΑ ΕΦΚΑΡΙΣΤΙΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΛΙΑ ΟΜΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΞΟΤΕΡΙΚΟ ...ΝΑ ΕΒΡΕΙ Ο ΚΣΟΜΟΣ ΑΛΛΟ ΣΤΙΛ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΠΟΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΜΗΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΠΛΑ ΦΥΣΙΓΚΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑ ...ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΡΕΤΕ ΚΑΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
- kypros
Διαβασα τα σχολια στα τελευταια δυο ποστ. Συμφωνω με καποια σημεια και διαφωνω με καποια αλλα. Πρωτα πρεπει ομως να πω οτι εμεις σαν κυνηγοι εχουμε ενα πολυ ευαισθητο ρολο να πεξουμε. ειναι πολυ επυκινδινο να ακουγεται απο κυνηγους οτι εμεις οι ιδιοι εχουμε αποδεκατισει το θηραμα. Καταλαβενετε οτι καποιοι αντικυνηγοι ψαχνουν τετοιες ευκαιιρες για να δοσουν χτυπηματα κατω απο τι μεση στη κυνηγιετικη δραστηριοτητα. Αρα πρεπει παντα να ξερουμε οτι αυτος στον οποιο μιλαμε δεν θα παρερμινευσει/εκμεταλευτει τα λεγομενα μας.
Οσο αφορα το αριθμο το κυνηγων συμφωνω απολυτα οτι ειμαστε πολυ περισσοτεροι απο οτι θα επρεπε. Δυστιχως ομως το να παρεις ενα οπλο και να βγεις στα βουνα ειναι οσο δυσκολο ειναι να πας περιπατο στο παρκο της γειτονιας σου. Αυτο θα επρεπε να ειχε αλλαξει με καποιους τροπους που θα επετρεπαν καθε καρυδιας καρυδι απο την κυνηγιετικη δραστηριοτητα και να αφηνε μονο αυτους που στο αιμα τους ρεει πραγματικο κυνηγιετικο παθος.
Οσο για την μειωση των εξορμησεων και ωρων κυνηγιου διαφωνω αφου πιστευω οτι το 80% του ευκολου θηραματος χτυπιεται την πρωτη κυριακη. Απο κει και κει η καρπωση ειναι και ελαχιστη αλλα και ποιοτικη αρα δεν πρεπει σιγουρα να την στερησουμε απο αυτους που περιμενουν να φυγει η πρωτη μερα για να νιωσουν κυνηγοι. Εξαλλου μην ξεχνατε οτι κυνηγαμε λιγοτερες ωρες απο πολλες αλλες χωρες στη Ευρωπη. Ενα λαθος δηλαδη (η μειωση ωρων) δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει για να διορθωθει ενα αλλο λαθος ( η κακοδιαχειρηση του κυνηγιου).
Οσο αφορα το αριθμο το κυνηγων συμφωνω απολυτα οτι ειμαστε πολυ περισσοτεροι απο οτι θα επρεπε. Δυστιχως ομως το να παρεις ενα οπλο και να βγεις στα βουνα ειναι οσο δυσκολο ειναι να πας περιπατο στο παρκο της γειτονιας σου. Αυτο θα επρεπε να ειχε αλλαξει με καποιους τροπους που θα επετρεπαν καθε καρυδιας καρυδι απο την κυνηγιετικη δραστηριοτητα και να αφηνε μονο αυτους που στο αιμα τους ρεει πραγματικο κυνηγιετικο παθος.
Οσο για την μειωση των εξορμησεων και ωρων κυνηγιου διαφωνω αφου πιστευω οτι το 80% του ευκολου θηραματος χτυπιεται την πρωτη κυριακη. Απο κει και κει η καρπωση ειναι και ελαχιστη αλλα και ποιοτικη αρα δεν πρεπει σιγουρα να την στερησουμε απο αυτους που περιμενουν να φυγει η πρωτη μερα για να νιωσουν κυνηγοι. Εξαλλου μην ξεχνατε οτι κυνηγαμε λιγοτερες ωρες απο πολλες αλλες χωρες στη Ευρωπη. Ενα λαθος δηλαδη (η μειωση ωρων) δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει για να διορθωθει ενα αλλο λαθος ( η κακοδιαχειρηση του κυνηγιου).
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Για σας Παιδια.Πολλυ καιρο να μπω στο site .Eφααμαν οι δοθλιες τι να καμουμαι.Πραγματι ελιαναν τελεια οι μερες , τζε θα ερτει τζινη η πολοιπουυητη μερα να εισυχασουμε τζε λιο ποθυ τισ δουλιες.Πετε μας να δουμεν επειεν κανενας αναγνορηση να μας πει τζε μας που να παμεν να πεξουμεν κανενα πουλι. Παντοσ αποτι ακουο εσχει αρκετα πουλια φετος ,αλλοπος περσι εφααν καλυτζι πολλυ τζε εγλιτοσαν αρκετα.Ατε παιδες καλα κυνηγια με ασφαλια ,τζε μακαρι να φορτωθειτε ουλοι .