BAIKAL 1980 έγραψε:Πανω σου!!!!!!!
απογευματινη αναγνωριση χθες...ειχε παρα πολυ αερα...στα ποστα μας δεν υπηρχαν παλι αρκετα πουλια...ειδα σε περασμα περιπου 15-20 πουλια και αλλα 10-15 που καθονταν στους ευκαλυπτους...πηγαμε παλι μετα σε ενα λιμπισμα που βρηκαμε προσφατα και τις βρηκαμε παλι εκει...περιπου 200 πουλια στο συνολο να ειναι λιμπισμενα σε μια ευθεια σειρα περιπου 20-30 ευκαλυπτων και γυρω χωραφια ολοκαθαρα...χθες βρηκαμε τα χωραφια εκει καψαλισμενα και ετοιμα για οργωμα αλλα παλι τα πουλια ηταν λιμπισμενα χαμε χωρις να τα ενοχλησε ιδιατερα η παρουσια των τρακτερ και το καψαλισμα που εγινε...δυσκολος τοπος να κυνηγησεις ομως επειδει ειναι ολοκαθαρα χωραφια και αν υπαρξουν ακομα 1-2 οπλα τα οποια δεν εχουν ιδεα να κυνηγησουν φασσες και τις χτυπουν στα 60-70 μετρα υψος πριν να σιησουν απο την απαγορευμενη στην επιτρεπομενη....τοτε δε θα παιξει κανενας τιποτε...οποταν υπαρχει αρκετος προβληματισμος....και φυσικα αναγνωρισεις μεχρι τη τελευταια εβδομαδα για να δουμε αν οντως τα πουλια θα ειναι ακομα λιμπισμενα εκει...αυριο παλι αναγνωριση και θα γινει νεα ανταποκριση απο το μετωπο!!!!
chris περιμενω και τα δικα σου νεα απο την αυριανη αναγνωριση στη Παφο
θα τα εχεις αυριο!!
εγω θα παω να δω μια περιοχη που εχει παρα πολλα πουλια και θα παω για να παρακολουθησω το περασμα και τα καλα σημεια διοτι δεν ξανακυνηγησα πρωτη εξορμηση εκει!!
ωραιος...και μεις θα παμε στο λιμπισμα πρωτα....να δουμε ακριβως πως συμπεριφερονται τα πουλια...αν και το θεμα στο κυνηγι και σε καινουριο τοπο ειναι πως δεν ξερεις πως θα λειτουργησουν τα πουλια μετα απο ντουφεκιες...ειναι ενα ρισκο καθε καινουργιος τοπος...ειδωμεν
Ενα πραγμα που μου ειπε ο παπους μου και ο πατερας μου, Ποτε να μην φτεις κατι αλλο στο κυνηγι σαν πχ εβρεχε και δεν το ειδα , ηταν γρηγορο, φτενε οι χαρτουτσιες, φτεει το οπλο, φτεει το σκαι,...
Παντα εμεις οι ιδιοι φταιμε και ποτε τα αλλα πραγματα που τα χρησοιμοποιουμε σαν δικαιολογια για να καλυψουμε
Ενα πραγμα που μου ειπε ο παπους μου και ο πατερας μου, Ποτε να μην φτεις κατι αλλο στο κυνηγι σαν πχ εβρεχε και δεν το ειδα , ηταν γρηγορο, φτενε οι χαρτουτσιες, φτεει το οπλο, φτεει το σκαι,...
Παντα εμεις οι ιδιοι φταιμε και ποτε τα αλλα πραγματα που τα χρησοιμοποιουμε σαν δικαιολογια για να καλυψουμε
διαφονω φιλε,,, σιγουρα αυτο ειναι το σωστο να λεμε για να γινομαστε καλλυτεροι αλλα εχει φορεσ που εν κοφκουν οι χαρτουτσιεσ... το ταδε παρουτι εν καμνει τζινη την ωρα, οι ακρεα πραματα ομωσ πχ "επεξα τον λαο 15 μετρα κε εν επεσε.. φτεει η χαρτουτσια" τουτα εν μλκεσ του καθε ασχετου ξερουμεντο
MIKEShooter έγραψε:Καλησπερα Κοππελια, Ενα πραγμα που μου ειπε ο παπους μου και ο πατερας μου, Ποτε να μην φτεις κατι αλλο στο κυνηγι σαν πχ εβρεχε και δεν το ειδα , ηταν γρηγορο, φτενε οι χαρτουτσιες, φτεει το οπλο, φτεει το σκαι,... Παντα εμεις οι ιδιοι φταιμε και ποτε τα αλλα πραγματα που τα χρησοιμοποιουμε σαν δικαιολογια για να καλυψουμε
...σοφοι ανθρωποι και ο παππους και ο πατερας σου!!!και μεις αυτο λεμε φιλε μ....
...τωρα αυτο με τα φυσιγγια ειναι σχετικο....υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορει να παιξουν ρολο...και μιλω για αποστασεις μεγαλες και μακρινες βολες...σε αποσταση βολης....ολα τα φυσιγγια σκοτωνουν και ολα τα υπολοιπα...ειναι απλα μια δικαιολογια...!
Breda Pegaso έγραψε:Το λαθος ειναι οταν βλεπουμε τα πουλια στα 50-60 μετρα και τους συρνουμε και αν φαει κανενα και παει τζιαι πεσει στ αναθεμα φταιμε το φυσιγγι.
Ο μεσος κυνηγος εχει πολυ λιγες επιτυχιες στο κυνηγι σε ετσι αποστασεις.
Καμετε πειραμα στο σκοπευτηριο. Σταθειτε 60 μετρα μακρια που τους δισκους τζιαι δειτε ποσους θα σπασετε που τους 25!
...καμμια φορα φιλε ο καθενας απο εμας εχει αλλη αισθηση της αποστασης...ενα αυτο...το αλλο ειναι οτι σημασια εχει και το τι κυνηγας...δηλ δεν θα ριξω σε ενα περδικι που φευγει με 1000 απο τη κορυφη του βουνου και ειναι 50 μετρα μακρια μου...αλλα αμα ερθει ενα μπουλουκι φασσες στις 4 το απογευμα και ειμαι καρτερι απο τις 5 το πρωι χωρις να ριξω τουφεκια....μαλλον θα του ριξω...και εξηγουμε...δεν ριχνουμε σε οτι μπουλουκι περασει στα 100 μετρα...αλλα στα 40-50 μετρα θα του ριξεις...και οποιος πει το αντιθετο...απλα λεει οτι ναναι...!
Breda Pegaso έγραψε:Συμφωνω φιλε BAIKAL. Απλα μιλω για αυτους που φταινε τα φυσιγγια, τα οπλα, τα μεταλλα, τους αυλους κλπ... και ποτε δεν φταινε εκεινοι.
...εχεις απολυτο δικαιο φιλε μου...απλα εξεφρασα την αποψη μου για τις μακρινες βολες στα 40-60 μετρα...!για ολα οσα ειπες...ειμαι απολυτα συμφωνος!!