1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
εδωσε σου η μυρωδια των κρεμμυδιων και εφερες μου cd αντι dvd.πως θα γυρισουμε το εργο?axerkwtis έγραψε:εν νυφιτσα με αυκια ρε νικο επιασε μας στο δουλεμα ο δημητρης..δε τες φωτο καλα να δεις..εμουσκομυριζε παντως μαζι με τα κρεμμυθκια!!!![]()
![]()
Δημήτρη μου ίσε γενικός χειρούργος η με ειδικότητα ?dimitris savva έγραψε:
Athos 1978 έγραψε:Δημήτρη μου ίσε γενικός χειρούργος η με ειδικότητα ?dimitris savva έγραψε:![]()
![]()
![]()
ΗΤΑΝ ΟΥΛΟΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ..ΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ... ΕΒΑΛΕΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΝΙ ΤΣΑΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΥ ΑΞΑΜΟ...ΤΩΡΑ ΤΣΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝ ΠΕΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΛΑΟΥΣLEFKIOS έγραψε:Σε συνέχεια του χειρουργου Σαββα στο καθάρισμα του λαγού, δίνω και εγω τις δικές μου εισηγήσεις. Πρωτα κρεμαζουμε το λαγό με το κεφαλι προς τα κάτω αφου τρυπείσουμε τα πίσω πόδια , στο τελος του μηρού , μεταξυ τενοντα και κοκαλου, περνουμε σχοινι η σιρμα και το δένουμε με τα ποδια ανοικτα.(φωτο 1). Για το καθαρισμα του λαγου θα χρειαστούμε ένα κοφτερο μαχαιράκι, ένα μαχαίρι οδοντοτο για τα κόκκαλα των ποδιων τα οποια τα πριονίζουμε για να σπασουν καλύτερα, μια κουπα για το λαγο και ένα κουπουι για τα φλαγκουδκια (φωτο -2 ) Στη συνεχεια αφου πρωτα βαλουμε ένα χαρτονι κατω από το λαγο για να απορροφά τα αίματα, κοβουμε την κοιλιά του λαγού(φωτο-3) πολύ προσεκτικά, να μην τρυπήσουμε τα εντερα, χαράσσοντας το δέρμα και την παννα που κρατεί τα έντερα. Στη συνέχεια βγαζουμε τα εντόσθια με το χερι η αναποδογυρίζοντας το λαγό. Ξεχωρίζουμε το συκωτι την καρδια το πνευμονα και την σπλινα και τα βαζουμε σε ένα πιατακι για μεζε.(φωτο 4)Τα εντόσθια τα βαζουμε σε μια ναιλον σακκουλλα για πεταμα. (δυστυχως η λαγινα ειχε σχεδον ετοιμο λαγουδακι στη κοιλια της το οποιο σημειωνω στη φωτο) Μετα αφου κοψουμε το δερμα μεχρι πίσω στη μεση ,γυρω γυρω, τραβουμε το δερμα προς τα κατω . Βγένει ευκολα μεχρι το κεφαλι, οπου εκει με το μαχερακι μας χαρασουμε σιγα σιγα το δερμα στη βαση της κεφαλης μεχρι να βγει τελείως. Το ιδιο κανουμε και για το πανω μέρος. Στη συνεχεία τον πλένουμε καλά. (φωτο 8). Τον κοβουμε σε κοματια και το βαζουμε στο ψυγειο.(φωτο 12). Αν δεν τον μαγειρεψουμε συντομα τοτε καλο θα ηταν να στραντζισει το αιμα πριν το βαλουμε στη καταψηξη. Καλή Ορεξη…..