ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΛΑΓΟ

Απάντηση
VALENTINOS
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΛΑΓΟ

Δημοσίευση από VALENTINOS »

istriano έγραψε:Βαλεντινο το οπλο σου, ειναι με διευρυμενους αυλους; Η fop με ταππα καμνει για διευρυμενους;
ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ 18.6 ΟΙ ΑΥΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΟΥΛ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΙ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΙΞΑ ΚΑΙ ΤΑΠΠΑ ΚΑΙ ΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΙΠΑΝ ΜΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΑΧΑ ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΙΞΩ ΤΑΠΠΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ . ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΛΙΝΗ ΤΑΠΠΑ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΙΛΟΥΜΕ ΤΟ 18.4 Κ 18.5 ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΥΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΥ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ 18.7. ΔΟΚΙΜΑΣΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΠΠΑ ΜΑΛΛΙΝΗ ΜΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΕΚΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΡΩΞΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΓΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΝΕΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΛΕ. ΕΣΥ ΠΧ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ BROWNING H THN BERETTA H ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΝΕΙ ΟΠΛΑ ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥΣ ΑΥΛΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΜΕΙΣ? ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ? ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΙΕΣ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΙ ΑΥΛΟΙ ΕΝ ΓΙΑ ΤΕΣ ΠΑΠΙΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΡΕΣ. ΤΑΧΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ. ΔΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ 36 ΓΡ ΠΧ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ bar ΑΠΟ ΕΝΑ 42 ΓΡ. Ο ΚΥΠΡΙΑΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ . ΟΙ ΟΠΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΣΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΙΓΑ ΜΕΝ ΗΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΜΝΟΥΝ. ΣΤΕΙΛΕ ΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΡΑΙΟ ΤΣΙΚΑΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΤΟΥΣ.... :lol: :lol: :lol:
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Αρκετοί φίλοι και ιδιαίτερα νέοι κυνηγοί ρωτούν ποια είναι τα καλύτερα φυσίγγια για το λαγό. Κάποτε διερωτάσαι το καλύτερο φυσίγγιο είναι το δυνατό?, το συγκεντρωτικό?, το ανοικτό με ταππα? Το διασποράς ? Με χοντρό σκαι?, με λεπτό σκαι ?,με πολλά γραμμάρια?, με λίγα γραμμάρια?.
Για την σωστή επιλογή του φυσιγγίου θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την μορφολογία του εδάφους που κυνηγάμε, αν είναι πυκνό, σπαλαθερό όπως το κυπριακό περιβάλλον, η κάμπος, χωράφια όπως είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αν συνέβαινε το δεύτερον δηλαδή κάμπος που τον βλέπεις το λαό από το πρώτο μέτρο που τον σηκώνεις μέχρι ώσπου το βλέπει το μάτι σου, τότε σίγουρα θα επιλέγαμε όλοι αυτά τα ειδικά φυσίγγια για λαγό(LEPRΕ) που έρχονται από το εξωτερικό της NSI, της FOB,της REMINGTON , της RC κλπ.
Επειδή εμείς μιλάμε για το δικό μας κυνηγετικό περιβάλλον, τότε τα πράγματα είναι σύνθετα. Έκανα μια μικρή έρευνα ρωτώντας μερικούς φίλους που κυνηγούν το λαγό, αλλά και από δικές μου εμπειρίες όταν κυνηγούσα λαγό μανιωδώς προ 10 ετιας και τα περισσότερα καλλυκώματα( 80%)γίνονται σε μικρές αποστάσεις μέχρι τα 15μ περίπου και συνήθως από τους οδηγούς των σκύλων και όχι τόσο από τους σκοπούς.
Η χρήση των φυσιγγίων διασποράς που σε αυτές τις κοντινές αποστάσεις αυξάνουν το κύκλο διασποράς, κατά 10-15 εκ στα 10μ και 30-40 εκ στα 15μ , είναι μια σημαντική διαφορά που μας δίνει το πλεονέκτημα να διορθώσουμε μια κακή σκόπευση, λόγο του ελαχίστου χρόνου που μας δίνει να σκοπεύσουμε ένα απότομο πέταγμα του λαγού σε πυκνό πεδίο. Το μειονέκτημα με τα φυσιγγια διασποράς είναι όταν πυροβολήσουμε το λαγό για πρώτη βολή πέραν των 20 μ. τότε πράγματι θα υστερούμε λόγο μεγάλης διασπορας. Εδώ αρκετοί συστήνουν την χρήση διπλοσκάνδαλων όπλων και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε την 2η κάνη με ένα κανονικό φυσίγγιο, για απόσταση πέραν τον 20μ. Επίσης υπάρχει η άποψη της τάπας που προσφέρει πιο ανοικτή κατανομή από ένα κανονικό φυσίγγιο όχι όμως σε βαθμό που να μπορεί να μας διορθώσει μια κακή σκόπευση. Οι σκοποί συνήθως έχουν περισσότερο χρόνο να σημαδέψουν, έχουν προειδοποίηση για το πέταγμα του λαγού και συνήθως πυροβολούν σε κανονικές αποστάσεις και έτσι συστήνονται για αυτούς κανονικά φυσίγγια . Για σκοπούς σύγκρισης σας επισυνάπτω τις ποιο κάτω φωτογραφίες για να διαπιστώσετε στην πράξη τι σημαίνει βολή στα 10 μ και τι στα 15μ και να αντιληφτείτε το πλεονέκτημα μια ποιο ανοικτής βολής. Υπόψη σας ότι σε τέτοιες αποστάσεις δεν πρέπει να μας προβληματίζει το σκότωμα διότι αν σε τέτοια κοντινή απόσταση αν δεν σκοτώσει το συγκεκριμένο φυσίγγιο τότε………… δεν το ξαναχρησιμοποιείς.
Οι φωτογραφίες που παραθέτω είναι σε πραγματικές βολές και διαστάσεις για να καταλάβετε πόσο εύστοχοι πρέπει να είμαστε σε κοντινές αποστάσεις και σε κλάσματα του δευτερολέπτου με αδρεναλίνη στα ύψη στο απότομα πέταγμα ενός λαγού η περτικου με την κούραση στα ύψη κλπ.
Ο κάθε ένας φίλος κυνηγός μπορεί να διαβάσει τα ποιο πάνω στοιχεία να μελετήσει τις φωτογραφίες και ανάλογα πως ο ίδιος κυνηγά τον λαγό, και σε τη πεδίο, να βγάλει τα συμπεράσματα του και να επιλέξει ποιο είδος φυσιγγίου για πρώτη και πιο για δεύτερη του κάνει.
Σημειώσεις: H Φώτο νο 2 και η Φώτο νο1 είναι δυο φυσίγγια διασποράς.
Η Φώτο Κύκλοι 1 δείχνει το εμφανές πλεονέκτημα των φυς. διασποράς στα 15 και 20μ. Εδώ να τονίσω ότι φυσίγγιο από φυσίγγιο ίσως εχει κάποια εκατοστά λιγότερα η περισσότερα, όμως την γενική εικόνα δεν την μεταβάλλουν. Η φωτο 30 και φωτο 43 δείχνουν την ακρίβεια που απαιτείται σε κοντινές αποστάσεις με κανονικά φυσίγγια.
Τέλος ο πίνακας συγκεντρώνει όλες τις ποιο πάνω πληροφορίες για καλύτερη σύγκριση.
Καλή μελέτη και εύχομαι σε όλους να κρεμάσετε που έναν φκιακά την πρώτη Κυριακή.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
beaglesRhunters
Full Member

Δημοσίευση από beaglesRhunters »

Μπραβο φιλε μου ερχαριστο πολλα με τουτο που εβαλες εκαταλαβα πολλα που τα ιχα στο κουτουρου και με κουβεντες? Τωρα εβαλα ο νους μου τι διαφορα των 2 φυσιγγιον
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

beaglesRhunters έγραψε:Μπραβο φιλε μου ερχαριστο πολλα με τουτο που εβαλες εκαταλαβα πολλα που τα ιχα στο κουτουρου και με κουβεντες? Τωρα εβαλα ο νους μου τι διαφορα των 2 φυσιγγιον
Τι ηταν αυτό που εκανες λάθος φίλε τόσο καιρό, εξηγησε μας.
beaglesRhunters
Full Member

Δημοσίευση από beaglesRhunters »

ρε φιλε ελαλου οτι εφκαλαν τες για να πουλισου μεσα μου, τι διαφορα ενα μου καμει? ενα ανοιξει λιο τα σκαγια αμα ειμαι πανω του εν το ιδιο.. η ενα ανιξου πολλα τζε αν εν λιο μακρια εν 8α το πιασει..
επιστευκα οτι η κατανομη εναν χαλια με λια λογια
Άβαταρ μέλους
leshi cy
Full Member

Δημοσίευση από leshi cy »

ρε κοπελια την 36 αρα την RotWeiler την νικελ εδοκιμασεν την κανενας?
σκεφτουμε να την πιασο αλλα ειπαν μου οτι θελει ζεστη και μαλλον ο καιρος μας αλλαζει και εν θα καμνει!!
αν την δοκιμασε κανενας ακουο γνωμες
ευχαριστω
μαριος
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

leshi cy έγραψε:ρε κοπελια την 36 αρα την RotWeiler την νικελ εδοκιμασεν την κανενας?
σκεφτουμε να την πιασο αλλα ειπαν μου οτι θελει ζεστη και μαλλον ο καιρος μας αλλαζει και εν θα καμνει!!
ευχαριστω
μαριος

Φιλε Μαριε μιαν απορεια, με τα επινικελωμενα σκαγια δεν εχεις συχνα overkills σε κοντινά θηράματα??? Να παιζεις δηλαδη το περδικι και να πηγαινει κανονικα και μετα απο 20 μετρα να πεφτει σεκκο????
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
leshi cy
Full Member

Δημοσίευση από leshi cy »

Anthimos έγραψε:
leshi cy έγραψε:ρε κοπελια την 36 αρα την RotWeiler την νικελ εδοκιμασεν την κανενας?
ευχαριστω
μαριος

Φιλε Μαριε μιαν απορεια, με τα επινικελωμενα σκαγια δεν εχεις συχνα overkills σε κοντινά θηράματα??? Να παιζεις δηλαδη το περδικι και να πηγαινει κανονικα και μετα απο 20 μετρα να πεφτει σεκκο????
για σου ανθιμε !!
φιλε δεν κυνηγω περδικια μονο φασσα!!
περσι για να καταλαβεις ολη την σεζον αν εριξα πανω σε 3-4 !!
απλα η φασσα θελει τοπουζια καλη!!

περσι εκαμα παρατηρηση στο οπλο μου οτι με το νικελ ειχα καλύτερα σκοτώματα και σε μακρινες αποστασεις!!
και ειπα φετος να πιασω 2-3 κουτια να δοκιμασω εχτρα !!
να δουλευκουν και τα μαγαζια !! :lol:
καμνουμε δοκιμες παρολο που τα βασικα φυσιγγια που περνω ειναι γεμοσιες απο 31-36 γρ 5 ν!!
απλα περσι το πρωι ειχα προβλημα ( λογο του οτι εν εκατσα να γεμοσο :mrgreen: ) τζιε κρατημε η πελλαρα φετοσ και εννα καμο πειραματα :D ..οι πως εννα μου φκει σε καλο :lol:

το οβερκιλλ οπωσ αναφερες αποφευγεται με πιο χοντρο σκαι στα μεγαλα θηραματα!!
αλλα παλε αν ειναι πολλα γρηγορη η χαρτουτσια βλεπεις να ξετρυπα το πουλι και να συνεχιζη το δρομο του :shock: :shock:
VALENTINOS
Full Member

Δημοσίευση από VALENTINOS »

ΤΑ ΝΙΚΕΛ ΣΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΔΛΔ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ. ΑΡΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟ ΣΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΛΥΒΔΟ. ΔΛΔ ΕΝΑ ΣΚΑΙ ΝΙΚΕΛ 4Νο ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΑΠΟ ΕΝΑ 4Νο ΜΟΛΥΒΔΙΝΟ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΑΙ ΝΙΚΕΛ. ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΝΙΚΕΛ 36 gr HUNT ΤΗΣ ROTTWEIL. ΑΠΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΚΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ROTTWEIL ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΣΕ mm ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

VALENTINOS έγραψε:ΤΑ ΝΙΚΕΛ ΣΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΔΛΔ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ. ΑΡΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟ ΣΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΛΥΒΔΟ. ΔΛΔ ΕΝΑ ΣΚΑΙ ΝΙΚΕΛ 4Νο ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΑΠΟ ΕΝΑ 4Νο ΜΟΛΥΒΔΙΝΟ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΑΙ ΝΙΚΕΛ. ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΝΙΚΕΛ 36 gr HUNT ΤΗΣ ROTTWEIL. ΑΠΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΚΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ROTTWEIL ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΣΕ mm ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.

Φιλε το "νικελ" ειναι επικαλυψη και δεν ειναι 100% νικελ το σκαι. Οπως και στα επιχαλκωμενα που ειναι '' βουτημενα σε χαλκο ετσι και με τα νικελ. Στα κανονικα σκαγια συνηθως γινετε επικαλυψη μεχρι 3% αντιμονιο και 7% αντιμονιο για τα σκοπευτικα. Ενα τεσσαρι σκαι παραμενει τεσσαρι επινικελλωμενο και διατηρα το ειδικο του βαρος αφου ουσιαστικα ειναι μολυβδηνο. Οντως δεν δέχετε παραμορφωσεις , εχει διατρητικοτητα αλλα πιο χαμηλη ροπη στα κοντινα. Όταν χρησιμοποιησα νικελ σκαγια για πέρδικα μεχρι τα 20 -25 μετρα προσεξα οτι ειχαν το μειονεκτημα να ξετρυπουν τα πουλια και να συνεχιζουν λιγα μετρα ζωντανα μεχρι να ππεσουν η να πέφτουν ζωντανα και ολογαιματα. Στα μακρινα δεν ειχα προβλημα και επισης η λογικη για ψηλωμενες φασσες και για λαγο μου ακουεται σωστη !!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ”