Προσηκωματαααα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: Προσηκωματαααα

Δημοσίευση από Anthimos »

miky55 έγραψε:
Anthimos έγραψε:Κοπελια σκυλια φερμας και μεγαλος αριθμος ειναι κατι που δεν παει μαζι, δηλαδη εν λιο δυσκολο να εχεις πανω απο 2 σκυλια φερμας ανα ατομο....Ο ιχνηλατης θα "κλαψει" της μαλαης και λιγο πολυ ακουεις και αντιλαμβανεσαι αν ψαχνει ιχνος η εν κοντα η καμνει διωξη...Στα σκυλια φερμας εκτος απο το καμπανελλι που θα βαλεις στο δυνατο σου το σκυλι δεν εχεις συνεχη επαφη με τα σκυλια...και ειναι ευκολο να χασεις τον ελεχγο αν κανες το λαθος να βγαλεις πολλα πανω στο βουνο....

Πιο πολυ θα δεις απειρους κυνηγους με πολλα σκυλια φερμας επειη απλα πιστευουν οτι πολλοι σκυλλοι να φακκα ο ενας πανω στον αλλο τοσο πιο πολλες πιθανοτητες να βγαλεις θηραμα....αυτο δεν ισχυει , ουτε αν ειναι φερμας ουτε αν ειναι ιχνηλατες . Αυτο που πετυχαινεις κατα τη γνωμη μου αν κουβαλας μια αγελη απο σκυλλους ειτε φερμας ειτε ιχνηλατες ειναι 1. Να εχεις πολλα μετρια σκυλια.2.Εκπαιδευεις το θηραμα να προσηκωνεται ειτε λαγος ειναι αυτο ειτε φτερωτα.3Προκαλεις ανταγωνισμο αναμεσα στα σκυλια με αποτελεσμα να επικρατει ενα απειθαρχειτο χαος.

Οι ιχνηλατες καθ αυτο δεν ειναι ο παραγοντας αν προσηκωνονται η οχι τα θηραματα, αν δουλευτουν σαν ομαδα ομως 4 με 5 σκυλια οχι 30 ιχνηλατες μες το βουνο .

Τα σκυλια φερμας φερμαρουν και αν ακομα βγαλουν το θηραμα δεν το κανουν διωξη για χιλιομετρα, αυο προκαλει το προσηκωμα ....
ΑΝΘΙΜΕ ΜΟΥ ΠΑΡΕΤΑ ΤΑ ΚΑΠΑΝΕΛΟΥΘΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΜΠΙΠΕΡ ΑΝ ΘΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.ΤΑ ΚΑΠΑΝΕΛΟΥΘΚΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΗΣ ΟΣΠΟΥ ΚΙΝΗΤΕ ΑΜΑ ΦΕΡΜΑΡΗ ΣΕ ΠΥΚΝΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΗΣ.ΞΕΡΗΣ ΠΟΣΕΣ ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΕΣ ΕΧΑΝΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΕΡΜΑΡΙΣΜΕΝΕΣ .ΤΩΡΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΕΡΜΑ.ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΗΣ. ;)
Εχω τα υποψιν μου , για να μου τα συστηνεις εσυ σημαινει εν εγγυηση...ηδη ψαχνω το ιντερνετ να φερω κανενα ...
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Εγω φορω της και τα δυο διοτι εχω ακουστικο προβλημα.

Ανθημε καμε την ερευνα σου και μετα ελα να σου συστησω εγω ενα απ το καπελας φιλε μου, το χω σχεδον τρια χρονια, απιθανο, ανθεκτικο, λιγα λεφτα, πολυ χρηστικο.

Και οτι σου πε ο Μιχαλης ειναι αληθεια αν κυνηγας σε πυκνα.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Anthimos έγραψε:ηδη ψαχνω το ιντερνετ να φερω κανενα ...
...θκυο
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

marinos.a έγραψε:
Anthimos έγραψε:ηδη ψαχνω το ιντερνετ να φερω κανενα ...
...θκυο
Θκυο ρε καλαν!!! :lol:
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Ιβηρικός Ιχνηλάτης
Full Member

Δημοσίευση από Ιβηρικός Ιχνηλάτης »

Anthimos έγραψε: Τα σκυλια φερμας φερμαρουν και αν ακομα βγαλουν το θηραμα δεν το κανουν διωξη για χιλιομετρα, αυο προκαλει το προσηκωμα ....
Η διωξη δεν προκαλει το προσηκαμα αλλα το αντιθετο. Το προσηκωμα ειναι μεθοδος προστασιας του λαγου εδω και αιωνες οπως και η ακινησια μεσα στην κουτση του. Εαν ο λαγος ξεφωλιαστει επανελειμενα τοτε μπορει να αρχισει να προσηκωνεται για να γλυτωσει απο το ξεφωλιασμα χωρις αυτο να ειναι αποδεδειγμενο. Ισα ισα εαν ο λαγος διωχτει τοτε θα ξερει εαν προσηκωστει θα ξαναδιωχτει ετσι θα προτιμησει να παραμεινει στην κουτση του. Φυσικα τιποτα απο αυτα δεν ειναι επιβαιβεωμενα. Το προσηκωμα ειναι στη φυση του λαγου οπως και η ακινησια γι ΄αυτο και υπαρχουν τα σκυλια διωκτες για να κυνηγουμε αυτο το υπεροχο θηραμα που με την εξυπναδα του μας εκπλησει σε καθε εξορμηση....καθε λαγος και μια διαφορετικη ιστορια!!
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φετος 8α εχει και μερικα σαββατα για να συνπλιροθουν οι εξωρμισης του ενδιμηκου! μιπος ξερει καπιος ποτε θα ειναι αυτα τα σαββατα?
aggelos ANO G10
Full Member

Δημοσίευση από aggelos ANO G10 »

στεσ 24 παραμονη χριστουγεννον
sotiris!129

ε φιλε νομιζω εν 2-3 σαββατα που εχει! ενεν μονο 1!!!
εχαθικαν ουλοι οι χαρτες που σπιτι ρε γμτ :lol:
Browning ultra
Full Member

Δημοσίευση από Browning ultra »

Στις 24 τζαι 31 :D
sotiris!129

σιουροτατα εν εχει αλλο κανενα? thnx φιλουι μου
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ”