Λαγος 2014
- pai
- Full Member
Re: Λαγος 2014
σιγουρα να παιζει τσινος 2-3 και 2-3 οι ασχετοι γυρων του. Μετα απο ενα χρονο να κλαιει οτι οι περιοχη δεν ειχε λαους. Αφου εταραξες τους ουλους με τους παου παου, αν δεν τον πεξεις εσυ ενα δωσει πανω συο τσικλαρι...πως θα μινουν και λαουθκιες να γενισουν. Δυστυχώς υπαρχει μεγαλη έλλειψη γνώσης πάνω στο κυνήγι σε τουτη την ψώρα[/quote]
καλημερα σας και χρονια σας πολλα!να πω και εγω την γνωμη μου αν επιτρεπετε.κυνηγω τον λαο οπως και αρκετος κοσμος με ιχνηλατες και εχω το εξης ερωτημα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΞΗ Ο ΤΖΙΚΛΑΡΗΣ ΦΙΛΕ Μ?επειδη μ εφιεν εμενα εχει το δικαιωμα που τζικλαρης να γινει λαουθκιαρης τζαι να τον καρπωθη?ναι πιστευω οτι υπαρχη πολλη ελληψη γνωσεις αλλα τζαι τζινι που την ξερουν μπορει να την ξερουν λαθος!
παντα φιλικα
ανδρεας!
καλημερα σας και χρονια σας πολλα!να πω και εγω την γνωμη μου αν επιτρεπετε.κυνηγω τον λαο οπως και αρκετος κοσμος με ιχνηλατες και εχω το εξης ερωτημα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΞΗ Ο ΤΖΙΚΛΑΡΗΣ ΦΙΛΕ Μ?επειδη μ εφιεν εμενα εχει το δικαιωμα που τζικλαρης να γινει λαουθκιαρης τζαι να τον καρπωθη?ναι πιστευω οτι υπαρχη πολλη ελληψη γνωσεις αλλα τζαι τζινι που την ξερουν μπορει να την ξερουν λαθος!
παντα φιλικα
ανδρεας!
-
- Full Member
φιλε στην κυπρο εχουμε παγκοσμια καινοτομια κατηγορουμε τον κοσμο που κυνηγα με ιχνηλατες τον λαγο, ενω σε ολο τον κοσμο γινεται το αντιθετο. ενας λαγος μπορει να περπατα ολη νυχτα να καμνει διπλα πατηματα, βουρηματα και να ταλαιπωρει τους ιχνηλατες επι ωρες και στ τελος να μεν τον εβρουν κιολας και να περασει ενα τυπουι με ενα επανιελ πχ μεσα σε δευτερολεπτα να του τον φερμαρει να τον πεξει λες και επεξε ορτυκι και ετελιωσε το παναιρι παμε για φωτογραφιες. αυτος για καποιους ειναι πιο σωστος διοτι εν εχει ιχνηλατη που θα καμει διωξη και θα ταλαιπωρησει τον λαγο. η ζημια παιδια και πιο παλια αλλα και τωρα γινεται απο τα κοπαδια που εχουν απο ολα μεσα και φερμασ και ιχνηλατες για να μεν τους φευκει τιποτε. καποιος που εννα φκει στο βουνο με ιχνηλατη μονο ατε να φκαλει 1 λαο ατε να σπασει η πετρα μια ημερα 2 και αν τον δει και αν τον πιασει. επισης αν ειχαμε κυνηγετικη παιδεια ο τζικλαρης εν θα επεζε λαους και περδικους στο σταμα, ο λαγοκυνηγος εν θα επαιζε περδικια που περνουν τυχαια που πανω του, και ο περδικαρης εν θα επαιζε εναν λαο που εβρεθηκε τυχαια στο δρομο του . κανενασ μας ομως εν τα καμνει τουτα μονο για την θεωρεια ειμαστε ολοιPriest+++ έγραψε:Φίλε Κύπρο χρονία πολλα σε εσένα και όλα τους φιλους. Εδώ και τρια χρονία κανεις πόλεμο στους ιχνηλάτες οτι καταστρέφουν τα παντα. Γράφεις συνέχεια για τα εκπαιδευτικά οτι δεν πρεπει να δίνονται γιατί καταστρέφουν τις περδικοφωλιες κτλ. Την στιγμη που εσύ όσπου θωρεις περδικι ή οτιδήποτε κινητε το εκτελεις λες και δίψας για αίμα!!! Όταν ΕΣΥ αποκτήσεις παιδεία τοτε να κρινεις τους αλλους. Γιατί οτάν γενικεύεται το θέμα για ιχνηλάτες, πιάνει ολους το κολανι. Αθώους και ξεφτιλησμενους!!!
- andreasana210326
Παιδες υπαρχει και το μεικτο κυνηγι...στο οποιο αρεσει πλεον σε πολλους.
- giorgos80
Μπορειτε να λετε οτι θελετε αλλα ο καθε τζικλαρης περδικαρης μπορει να καρπωθει λαγο και το αντιθετο.ποιος εισαι κυριε εσυ που θα μου πεις τι θα παιξω?την ιδια αδεια επληρωσαμε.οταν θα βγαλουμε αδεια για τζικλα μονο να παιζουμε μονο τζικλα.στο κατω κατω σαν τον κουμανταρετε να τον παιξετε.δεν δικαιολογω αυτους που βουρουν και στεκονται γυρω απο παρεες που κυνηγουν λαο.τη ζημια εν την καμνει ουτε ο τζικλαρης ουτε ο περτικαρης που 1 στους 20 εννα παιξει ενα λαο τυχερο που ειναι ταραμενος.τη ζημια καμνουν την οι αχαπαροι που θελουν να ονομαζονται λαγοκυνηγοι και κατεβαζουν μιαν φαουσα σκυλους που τη κασια του αυτοκινητου και κατεβαινουν αλλη μια φαουσα λεγομενοι λαγοκυνηγοι σκοπευτες εκτελεστες που βουρουν και πιανουν τες αντιπυρικες ζωνες για να μεν τους φυουν οι προσηκωμενοι.το να κατηγορειται ο ενας τον αλλον φκαλλεται τα μαθκια σας μονοι σας.
Υ.Γ οποιος εν επαιξε λαο χωρις σκυλο να ψηλωσει το χερι.
Υ.Γ 2 οποιος ειχε την ευκαιρια να παιξει λαο χωρις σκυλο και δεν τον επαιξε να ψηλωσει και τα 2 χερια
Υ.Γ3 σαν να και μαζευτηκαν πολλες αγιες δαμεσα
Υ.Γ 2 οποιος ειχε την ευκαιρια να παιξει λαο χωρις σκυλο και δεν τον επαιξε να ψηλωσει και τα 2 χερια
- MARIOSE
Μάλλον έχει δίκαιο ο Πανίκος.
Δίκαιο, άδικο έχουμε, απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΗΡΑΜΑ!!!!!
Τζικλάρης, φασσάρης, λαάρης, περτικάρης, παγανιά, στάμα, μικτό κυνήγι κτλ κτλ εν έχει σημασία...
Δυστυχώς το μέλλον είναι μαύρο, ειδικά για τους φίλους του ενδημικού και τους συναδέλφους με σκυλιά. Τζιαί αφού λέμε τις αλήθειες εγώ εν να το ξαναπώ τζιαί εν με κόφτει 95% ΤΩΝ ΚΥΠΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΓΑΡΟΙ ΜΕ ΦΚΙΑ ΜΕΓΑΛΑ".
Άρα αργά ή γρήγορα θα μείνουμεν ούλλοι με θκυό σιήλη καμένα... Τούτοι που βαστούν ευρωπουλάκια θα κυνηγούν οι άλλοι θα τον παίζουν...
Δίκαιο, άδικο έχουμε, απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΗΡΑΜΑ!!!!!
Τζικλάρης, φασσάρης, λαάρης, περτικάρης, παγανιά, στάμα, μικτό κυνήγι κτλ κτλ εν έχει σημασία...
Δυστυχώς το μέλλον είναι μαύρο, ειδικά για τους φίλους του ενδημικού και τους συναδέλφους με σκυλιά. Τζιαί αφού λέμε τις αλήθειες εγώ εν να το ξαναπώ τζιαί εν με κόφτει 95% ΤΩΝ ΚΥΠΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΓΑΡΟΙ ΜΕ ΦΚΙΑ ΜΕΓΑΛΑ".
Άρα αργά ή γρήγορα θα μείνουμεν ούλλοι με θκυό σιήλη καμένα... Τούτοι που βαστούν ευρωπουλάκια θα κυνηγούν οι άλλοι θα τον παίζουν...
- pai
- Full Member
φιλε πραγματι (εαν αναφερεσε σε μενα)δεν θα σου πω εγω τη θα παιξεις αλωστε δεν εχω αυτο το δικαιωμα να σου πω ομως οτι εγω εν ειδα λαο να περπατα μονος του μερα μεσημερι αρα για να τον παιξεις επωφεληθηκες απο καποιον αλλον!!(εχτος τζαι αν τον πατησεις η δεις τον χαμε)δευτερον τουτο το σαν τον κουμανταρετε ακουα την τζαι δυστηχως ακουω την απο νεαρα ατομα που πλεον δεν ειναι με κλειστα ματια οπως οι παλιοι κυνηγοι( ιντερνετ βιβλια τηλεοραση κ.α)τριτον εχεις δικαιο τουτοι που κατεβαζουν 20 σκυλους ειναι το λιγοτερο που μπορω να τους πω απαρεδεχτοι οπως απαραδεχτος ειναι για μενα καποιος που χτυπα οτι μπει στην ακτινα δρασεις του οπλου!giorgos80 έγραψε:Μπορειτε να λετε οτι θελετε αλλα ο καθε τζικλαρης περδικαρης μπορει να καρπωθει λαγο και το αντιθετο.ποιος εισαι κυριε εσυ που θα μου πεις τι θα παιξω?την ιδια αδεια επληρωσαμε.οταν θα βγαλουμε αδεια για τζικλα μονο να παιζουμε μονο τζικλα.στο κατω κατω σαν τον κουμανταρετε να τον παιξετε.δεν δικαιολογω αυτους που βουρουν και στεκονται γυρω απο παρεες που κυνηγουν λαο.τη ζημια εν την καμνει ουτε ο τζικλαρης ουτε ο περτικαρης που 1 στους 20 εννα παιξει ενα λαο τυχερο που ειναι ταραμενος.τη ζημια καμνουν την οι αχαπαροι που θελουν να ονομαζονται λαγοκυνηγοι και κατεβαζουν μιαν φαουσα σκυλους που τη κασια του αυτοκινητου και κατεβαινουν αλλη μια φαουσα λεγομενοι λαγοκυνηγοι σκοπευτες εκτελεστες που βουρουν και πιανουν τες αντιπυρικες ζωνες για να μεν τους φυουν οι προσηκωμενοι.το να κατηγορειται ο ενας τον αλλον φκαλλεται τα μαθκια σας μονοι σας.
παντα φιλικα
ανδρεας!
- πανικος
παιδια εγω παντως προσωπικα εχει 10 χρονια που σταματησα τον λαγον και ειμαι τζικλαρης.ποτε δεν επιδιωξα να εκμεταλευτω παγανιες απλα καυομαι στο ποστο της τζικλας και λιγες φορες σε φασσα.τοσα χρονια ποτε δεν μου εβγαλαν λαγο να ερτει πανω μου εκτος που 2-3 φορες που ειδα να προβουρα και απλα φωναξα στα πλασματα και τους ειπα προς πια κατευθυνση πηγε.αν ερχοταν πανω μου και δεν εβλεπα παγανια κοντα η να ακουω καμπανελια σιγουρα θα τον πυροβολουσα.
τωρα για ιχνηλατες η φερμας και ποιος απο τους δυο κανμει ζημια νομιζω κανενας.φτανει να υπαρχει αυστηρος νομος για τον αριθμο τον σκυλιων για καθε παγανια 3 η 5 ατομων π.χ 5 ατομα 3 σκυλια .και αυτη που εισηγουνται να πληρωνουμε τι παιζουμε καλυτερα να το ξανασκεφτουν.ας γινουν ολα αυτα που χιλιαδες φορες ειπαμε αρχιζοντας απο αλλαγη σε ηγεσια, παρανομια,τροπους διαχειρησης θηραματος και επιβλαβων απο ολους μας και θα ερθουν καλυτερες μερες.με το να κλανει ο καθενας μας μεσα στο ιντερνετ δεν γινεται τιποτα
τωρα για ιχνηλατες η φερμας και ποιος απο τους δυο κανμει ζημια νομιζω κανενας.φτανει να υπαρχει αυστηρος νομος για τον αριθμο τον σκυλιων για καθε παγανια 3 η 5 ατομων π.χ 5 ατομα 3 σκυλια .και αυτη που εισηγουνται να πληρωνουμε τι παιζουμε καλυτερα να το ξανασκεφτουν.ας γινουν ολα αυτα που χιλιαδες φορες ειπαμε αρχιζοντας απο αλλαγη σε ηγεσια, παρανομια,τροπους διαχειρησης θηραματος και επιβλαβων απο ολους μας και θα ερθουν καλυτερες μερες.με το να κλανει ο καθενας μας μεσα στο ιντερνετ δεν γινεται τιποτα

μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- giorgos80
φιλε pai δεν αναφερομαι σε εσενα προσωπικα αλλα σε ολους οσους συμμεριζονται την αποψη σου.κι εμας φετος επαιξαν μας 2 λαους ο ενας μετα που τον εκαλλικωσαμε στα 200 μετρα εβρεθηκε ενας περτικαρης κ επαιξε τον.τον αλλον προχτες εβουρουσαν τον οι σκυλοι ηταν προσηκωμενος και επηε πανω σε 2 διαφορετικες παρεες και επαιξαν τον οι 2οι.ηταν να κατσουμε να μαλλωνουμε??στη 2η περιπτωση εκακοφανηκε μας αλλα τι να κανουμε???c'est la vie
- andreasana210326
giorgos80 έγραψε:Μπορειτε να λετε οτι θελετε αλλα ο καθε τζικλαρης περδικαρης μπορει να καρπωθει λαγο και το αντιθετο.ποιος εισαι κυριε εσυ που θα μου πεις τι θα παιξω?την ιδια αδεια επληρωσαμε.οταν θα βγαλουμε αδεια για τζικλα μονο να παιζουμε μονο τζικλα.στο κατω κατω σαν τον κουμανταρετε να τον παιξετε.δεν δικαιολογω αυτους που βουρουν και στεκονται γυρω απο παρεες που κυνηγουν λαο.τη ζημια εν την καμνει ουτε ο τζικλαρης ουτε ο περτικαρης που 1 στους 20 εννα παιξει ενα λαο τυχερο που ειναι ταραμενος.τη ζημια καμνουν την οι αχαπαροι που θελουν να ονομαζονται λαγοκυνηγοι και κατεβαζουν μιαν φαουσα σκυλους που τη κασια του αυτοκινητου και κατεβαινουν αλλη μια φαουσα λεγομενοι λαγοκυνηγοι σκοπευτες εκτελεστες που βουρουν και πιανουν τες αντιπυρικες ζωνες για να μεν τους φυουν οι προσηκωμενοι.το να κατηγορειται ο ενας τον αλλον φκαλλεται τα μαθκια σας μονοι σας.
πολλα συν
- Priest+++
- Full Member
Πραγματικα ρε κοπελια οι πλειοψηφια των κυνηγων ειναι οτι τους συμφερει. Ουτε σεβασμο για το θηραμα εχουν αλλα ουτε για τους υπολοιπους συναδελφους κυνηγους.
Εμεις που κυνηγουμε με τους "παου παου" τζιε λαο να μεν παιξουμε ευχαριστιουμαστε την εργασια των σκυλιων μας, την διωξη κτλ. Ειμαστε ερωτευμενοι με την ολη διαδικασια και αυτο μας γεμιζει.
Εσεις που μας κατηγορειται τι σας γεμιζει πραγματικα; Μηπως αυτοσκοπος σας ειναι τα νουμερα και η γεματη βουρκα; ( δεν μιλω για τους καθαροαιμους λατρεις της φερμας).
Και κατι τελευταιο, αν διακοψουν το κυνηγι για 2-3 χρονια και αφησουν μονο εκπαιδευτικα, εμεις θα ειμαστε happy! Εσεις;;;;;;;;;
Εμεις που κυνηγουμε με τους "παου παου" τζιε λαο να μεν παιξουμε ευχαριστιουμαστε την εργασια των σκυλιων μας, την διωξη κτλ. Ειμαστε ερωτευμενοι με την ολη διαδικασια και αυτο μας γεμιζει.
Εσεις που μας κατηγορειται τι σας γεμιζει πραγματικα; Μηπως αυτοσκοπος σας ειναι τα νουμερα και η γεματη βουρκα; ( δεν μιλω για τους καθαροαιμους λατρεις της φερμας).
Και κατι τελευταιο, αν διακοψουν το κυνηγι για 2-3 χρονια και αφησουν μονο εκπαιδευτικα, εμεις θα ειμαστε happy! Εσεις;;;;;;;;;
Istriano® reloaded