kypros έγραψε:Προσωπικα διαφωνω με την απαγορευση του κυνηγιου καθως αυτο θα φερει αλλα προβληματα, ειδικα στη κυπρο που εχουμε να κανουμε με ενα απειθαρχο συνολο.
Σε πληροφοριση που ειχα σημερα η σκεψη ειναι για μειωση των εξορμησεων και μειωση του κοτα στο λαγο. Επισης μελετατε για τις χαμενες εξορμησεις του επιδημιτικου να δοθει κυνηγι μπεκατσας με συνοδεια σκυλου.
Κατι αλλο που συζητηθηκε, αλλα δεν γνωριζω ποσο σοβαρα εχει λυφθει ( και με το οποιο συμφωνω) ειναι να υπαρχουν ξεχωριστες αδειες φασσα, ενδημικου και τζηκλας. Οποτε οπιος θελει να ανανεωνει μονο το ενα ιδος κυνηγιου. Με αυτο το τροπο τα εσοδα απο την φουλ αδεια θα αυξηθουν σε σχεση με το ποσα ειναι τωρα, αλλα εαν καπιος δεν θελει να κυνηγισει φασσα θα μπορει να ανανεωσει μονο το ενδημικο για παραδειγμα και πληρωνει πιο λιγα.
Διαφορες καλες σκεψεις που αν οχι τιποτε αλλο, τουλαχιστον ξεκολουν την κατασταση απο την αγονη στασημοτητα
Απόλυτα θετικό!!!!!
Μια τέτοια κίνηση θα κάνει το κυνήγι πιο ποιοτικό και τον έλεγχο απο τα αρμόδια όργανα πιο εύκολο!!!!
Αυτα ειναι που προσπαθούν να πετύχουν κάποια άτομα και απο το φόρουμ και εκτός τα τελευταία χρόνια.
Εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα.
Καλη η ιδεα με τη μειωση του κοτα. Επρεπε απο καιρο να γινει και ειναι αξιο αποριας πως και δεν εγινε.
Τωρα αν απαγορευθει το κυνηγι του λαγου θα γινουν ολοι "περτικαριδες" και παλι θα πεζουν λαους.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
συναδελφοι, να σταματησει τελειως το κυνηγι λαγου δεν γινετε. επομενως πρεπει να κοιταξουμε τι επηρεαζει την κατασταση αυτη. μεγαλα θεματα φυσικα και χωρις τελειωμο. Λαθροθηρια/παρανομια-πολλοι και ανωφελοι σκυλλοι-ασυνειδησια. θεληση δεν υπαρχει, χρημα δεν υπαρχει, ο καθενας τον εαυτο του, την καρεκλα του, τα συμφεροντα του. αποψη μου-μην το ψαχνετε. εδω αυτοι οι ειδικοι ριμαξαν τον τοπο και μας πηραν 40 χρονια πισω.
kypros έγραψε:Προσωπικα διαφωνω με την απαγορευση του κυνηγιου καθως αυτο θα φερει αλλα προβληματα, ειδικα στη κυπρο που εχουμε να κανουμε με ενα απειθαρχο συνολο.
Σε πληροφοριση που ειχα σημερα η σκεψη ειναι για μειωση των εξορμησεων και μειωση του κοτα στο λαγο. Επισης μελετατε για τις χαμενες εξορμησεις του επιδημιτικου να δοθει κυνηγι μπεκατσας με συνοδεια σκυλου.
Κατι αλλο που συζητηθηκε, αλλα δεν γνωριζω ποσο σοβαρα εχει λυφθει ( και με το οποιο συμφωνω) ειναι να υπαρχουν ξεχωριστες αδειες φασσα, ενδημικου και τζηκλας. Οποτε οπιος θελει να ανανεωνει μονο το ενα ιδος κυνηγιου. Με αυτο το τροπο τα εσοδα απο την φουλ αδεια θα αυξηθουν σε σχεση με το ποσα ειναι τωρα, αλλα εαν καπιος δεν θελει να κυνηγισει φασσα θα μπορει να ανανεωσει μονο το ενδημικο για παραδειγμα και πληρωνει πιο λιγα.
Διαφορες καλες σκεψεις που αν οχι τιποτε αλλο, τουλαχιστον ξεκολουν την κατασταση απο την αγονη στασημοτητα
Το ενθαρρυντικο ειναι οτι, αυτες ειναι δικες μας σκεψεις και εισηγησεις!!! Αν θυμαστε, στην συναντηση που ειχαμε κανει στην χοιροκοιτια, εισηγηθηκα προσωπικα να διαχωριστουν οι αδειες. Καποιοι αλλοι φιλοι εισηγηθηκαν τα αλλα μετρα!! Αν μη τι αλλο οι αποψεις μας ακουοντε!!!
γεια σας και καλο πασχα!παρακολουθω την συζητηση και θαθελα να πω την γνωμη μου παντα καλοπροαιρετα!Αν και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ οι ιδες τον πιο πανω φιλων νμζ ειναι προτασης πολυτελειας!Πρεπει κατα την γνωμη μου να γινουν ριζικες αλλαγες στην αστυνομευση της πανιδας του τοπου μας και τροποποιηση τον νομον αυτης!να προσληφθουν ατομα με πανεπιστημιακες γνωσεις στο ταμιο θυρας και οχι καποιους αλλους !να μπουν ΒΑΡΙΕΣ καμπανες σε αυτους που καταστρεφουν και πλουτιζουν απο τον λαγο!να γινει αποκατασταση του πληθυσμου σε περιοχες που πλυγηκαν απο την αρρωστια και να γινει επιτελους καταπολεμιση κορακοειδον και αλεπους!(αν δεν μπορουν γτ δεν τους το επιτρεπει ο νομος να δοσουν βοηθεια στους τοπικους κυνηγετικους συλλογους να το κανουν)
παντα φιλικα
ανδρεας!
*Η μείωση του κότα στον λαγό δέν θα φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.
*Το να γίνουν ξεχωριστές άδειες ανα κυνήγι θέλει μεγάλη αστυνόμευση που δέν υπάρχει και ειναι αδύνατο να υπάρξει.
*Ο μεγάλος αριθμός σκύλων δέν είναι το πρόβλημα αλλά οι μεγάλες παρέες που δέν δίνουν περιθώρια διαφυγής στο θήραμα.
Άν δέν υπάρξει κυνηγετική παιδεία δέν γίνεται τίποτα.Ο καιρός που κάποιος πήγαινε κυνήγι για να φέρει κρέας στο σπίτι έχει περάσει αλλά εμείς δέν λέμε να το καταλάβουμε....
Ena katalava oti me auta tha afxithei i lathrothiria otan mou apagoreusei emena pou eimai nomimos me tin adeia na paizw thirama kai na mou meiwsei exwrmiseis gia na afxithei o lagos allo tha ginete, tha pigainoun oi lathrothires na tous exolothreuoun. Opws ginete mesa stis apagoreumenes.
pou xerw kai gegonota .
το Σαββατο λιγο πρην τες 2 τα ξημερωματα σαν διεσχιζα τον δρομο πισω απο την Αθαλασσα απο το Γερι προς Αγλαζια για να παω δουλεια βλεπω φωτα να ερχονται ταππο μεσα απο το παρκο Αθαλασσας οσπου να καταλαβω τι εγινε βλεπω μια 4τρατοχη να μπενει μπροστα μου μεσα στο δρομο να σβηνει τα φωτα της αμεσως πρην βγει στο δρομο, να περνα με κοκκινο τα φωτα που εχει εκει στην εκκλησια και ΤΑΑΑΠΟ να περνα απο το roundabout της πανεπιστημιουπολης και να χανεται στην Αγλανζια ...
τουτα τα πραγματα κ Δημητρη ολοι τα βλεπουμε , αλλα δυστιχος κανενας δεν μπορει να κανει κατι...
γιαυτο δαμε που εφτασαμε καλα να παθουμε
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΕΤΟΣ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΦΥΛΛΑ ΕΙΔΑ ΚΟΤΣΙΡΟΛΑΟΥΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΣΥ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΑΤΟΥΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΘΗΡΑ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ.Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ.
sotiris!129 έγραψε:το Σαββατο λιγο πρην τες 2 τα ξημερωματα σαν διεσχιζα τον δρομο πισω απο την Αθαλασσα απο το Γερι προς Αγλαζια για να παω δουλεια βλεπω φωτα να ερχονται ταππο μεσα απο το παρκο Αθαλασσας οσπου να καταλαβω τι εγινε βλεπω μια 4τρατοχη να μπενει μπροστα μου μεσα στο δρομο να σβηνει τα φωτα της αμεσως πρην βγει στο δρομο, να περνα με κοκκινο τα φωτα που εχει εκει στην εκκλησια και ΤΑΑΑΠΟ να περνα απο το roundabout της πανεπιστημιουπολης και να χανεται στην Αγλανζια ...
τουτα τα πραγματα κ Δημητρη ολοι τα βλεπουμε , αλλα δυστιχος κανενας δεν μπορει να κανει κατι...
γιαυτο δαμε που εφτασαμε καλα να παθουμε
Assimes oi wres sou pou paeis douleia en na deis polla