ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Απάντηση
DEMON
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΚΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Δημοσίευση από DEMON »

kostas έγραψε:
lefteris έγραψε:Καλησπέρα παιδιά
Νέος στο forum :D
Έχω και εγώ ένα FABARM GAMMA LUX με κάννες cal 12ga-ch76mm3”
Αν έχει κανένα να μου πει λίγο περισσότερα πράγματα για αυτό το όπλο και τι φυσίγγια ένα καλά για τα περδίκια :D

Ευχαριστώ
Γεια σου φιλε Λευτέρη

Εχω και εγω ενα όπλο FABARM και για το πρωι χρησιμοποιώ DISPERSANTE 34gr NOBEL SPORT no.6 , A1 35gr no.6 πάλι της NOBEL SPORT , και μετά τις 8 το πρωί χρησιμοποιώ FORMULA 33gr και CLASSICA 33gr . Αν θέλεις για μακρινές αποστάσεις να παίξεις την COLOMBO πάλι της NOBEL SPORT .
Kosta γιεα σου,

Μηπως εχεις δοκιμασει την Super felt 34g της Nobel Srort.
nicolas theocharous
Full Member

Δημοσίευση από nicolas theocharous »

ΚΥΡΙΑΚΟΣ έγραψε:
LAGOS έγραψε:Ούτε εγώ χρησιμοποίησα ποτέ φυσίγγια αυτής της μάρκας αλλα μιάς και άκουσα τοσο καλά λογια θα τα δοκιμάσω φέτος. Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν κατάλαβα σωστά απο τα λεγόμενα σας : To 36gr είναι καλύτερο για το πρωί (υγρασία γενικά) και το tiger (32γρ) για πιό ξηρές συνθήκες?
Φιλε μου το 36 με ταππα πανω στο ξημερωμα , μετα οσπου να φκει ο ηλιος και να ξεκινησει να γινετε αισθητη η ζεστη πεζεις την 36 πιστονακι δηλ μεχρι τες 8.30 -9.00. μετα βαλεις το δηλητηριο μεσα tiger 32 και δωστους πιεση . ;) :D
εχει 15 χρονια που τες παιζω.
παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες.

φιλε εμενα ειπαν ου πως οι 36γρ με το πιστονακι παιζουντε ουλλη μερα.

τελοσπαντων επια σημερα να πιασω τις ταιγκερ και ειδα παλε οτι εχει με πιστονακι και ταππα :roll: :roll: :roll:

εν οπως την 36γρ που η ταππα εν για το πρωι και το πιστονακι για μετα οξα ουτη καμνει ουλλη μερα και το πιστονακι και η ταππα??

επεισης γενικα πια παιζεις/ετε παραπανω ταππα η πιστονακι??
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

η τικερ βγαινει σε πιστονι και σε ταπα με σταυρο διασπορας. δεν ειναι απλα ταπα οπως η 36.

επισης γνωριζει κανεις για την αλλη την ροτβαιλ 32 γρ πρασινη λεγεται 12 f σε κουτι των 25 πορτοκαλι χρωμα (το κουτι). ειναι με μαλλινη ταπα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
nicolas theocharous
Full Member

Δημοσίευση από nicolas theocharous »

φιλε κυπρο εσυ ποιαν απο τες 2 παιζεις και προτιμας??

πιστονακι η διασπορας??
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

μονο πιστονι εχω δοκιμασει απο τις τικερ και ειναι πολυ καλες οταν βγει ο ηλιος και ειναι σχετικα ξιρος ο καιρος. εχω την εντιποση οτι εαν ειναι ζεστη αλλα με υγρασια ισως να μην δουλευουν τοσο καλα. γιαυτο βλεπετε τον ουρανο, αν ειναι ξαστερια και γενικα δεν υπαρχουν συννεφα τοτε η ατμοσφερα ειναι ξηρη και κατα κυριο λογο τεριαζουν χαμηλες και γρηγορες γομωσεις.

εαν εχει συνεφα, ομιχλη, και γενικα νιωθετε αποπνικτικα και ι ορατοττητα δεν ειναι καλη τοτε εχει υγρασια και χριαζεσε πιριτιδες καταληλες οπως η Α1 για παραδειγμα, πιο αργα φισσιγια και σωνηθως πιο βαρετα (γιατι ειναι συνηθως ποιο αργα). φυσικα οσοι κυνηγατε σε πσιλο υπσομετρο σιχνα το ξημερωμα ειναι ξηρος και ψυχρος ο καιρος οποτε χριαζεστε γρηγορο φισσιγιο και ελαφρια γομοση) γιαυτο και στο τροοδος για παραδειγμα πασ στις τζηκλες με 24 γρ.

απο τις 36 ροτβαιλ εχω δοκιμασει μονο τη ταπα και χειμωνα και καλοκαιρι και νομιζω οτι ειναι αρκετα σταθερη αλλα δεν πολυκαμνει σε ξηρη ατμοσφαιρα. (ολοι την πεζουν πρωι γιατι κατα κανονα το πρωι εχει παραπανο υγρασια)
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Γειά σας παιδιά,

Την Tiger διασποράς δυστυχώς την έφεραν μόνο σε 6 νούμερο. Θεωρώ ότι το 7 λόγω διασποράς θα ήταν πιο πλήρης. 2,5 mm. To 2,5 δηλαδή 7 νούμερο ιταλικό, σε πολλές χώρες της Ευρώπης θεωρείται το ιδανικότερο μέγεθος σκαγιού για την πέρδικα. Στην Κύπρο ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αρκετά καλά εισαγώμενα φυσίγγια να τα εισάγουν μόνο σε νούμερο 6 (2,75 μμ). ΕΛΕΟΣ!!!

Η πλαστική μαύρη 36 γρ. έχει πολύ ψηλή ταχύτητα και πολύ πιθανό να έχει πρόβλημα ειδικά στις πρώτες εξορμήσεις στην πολλή ζέστη. Προσωπικά την δοκίμασα παλαιότερα σε σχετική ζέστη και είχα πρόβλημα. Έκανε διάτρηση στα πουλιά με τα γνωστά αποτέλεσμα.

Ενώ η κλασσική χάρτενη μαύρη 36 γρ. παίζεται αυτήν την εποχή το πρωινό στην υγρασία. Η Tiger μετά τις 8, θερίζει στην κυριολεξία ότι βρεθεί στον δρόμο της.

Tην 32F την έχουν φέρει και γίνεται ανάρπαστη. Έχει αρκετούς φανατικούς οπαδούς τόσο του φτερωτού όσο και του λαγού. Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια, προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Είναι γεμισμένη με τάππα μίλλενη.
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

Κοπελια εγω την tiger με πιστονακι μονο παιζω, την αλλη τη διασπορας την δοκιμασα μια φορα μονο, πιστευω πρεπει να θελει και αυτη τη ζεστη της και θα ειναι για το πυκνο περισοτερο .
η μαυρη 36 ταππα σιγουρα για το πρωι τεσταρισμενη.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

ολα τα φισιγγια ειναι καλα την ωρα που πρεπει. ειναι ελαχιστα που ειναι γενικα σκαρτα και αυτο συμβαινει μονο οταν ο κατασκαυαστεις γεμισει πυριτιδες εκτος των γομοσεων που προβλεπονται ή οταν χρησιμοποιηση κακες πρωτες υλες.

απο κει και κει πρεπει να ξερεις να επιλεγεις ποτε παιζεις τι...

δυστιχως πολλοι κυνηγοι διαλεγουν ενα φισιγγια που ακουσαν οτι ειναι καλο το ριχνουν με την πρωτη ευκαιρια και αν ξηφτεριστει το πουλι το απορρηπτουν. για να δοκιμασεις ενα φισσιγιο πρεπι να ξερεις ποτε να το δοκιμασεις και αν οχι να το δικομασεις ολες τις ωρες μεχρι να βρεις την ωρα του... οχι φισικα στο λαγο!!

υπαρχουν φισιγγια πραγματικα θανατος που πεζουν μονα τουν οπως λεμε αλλα καμνουν μονο για πολι ιδιετερες συνθηκες οπως ο δυνατος αερας ή η πολυ ξηρη ατμοσφαιρα. δεν σημαινει οτι αυτα ειναι σκαρτα επειδη τα παιξαμε αλλες ωρες...

επισης δυστιχως πολυ απο εμας οπως και εγω οταν ημουν πιο νεαρος και απειρος, πολλες φορες αστοχουσα ριχνοντας τα στο φισσιγιο. μονο και μονο η πσιχολογια της αποτυχιμενης βολης δεν με αφινε να ξαναδοκιμασο το φισιγγιο. ειναι εδω που πρεπει να μπορουμε να αναγνοριζουμε ποτε φταιμε εμεις και ποτε η χαρτυτσια.

σε οσους φιλους εχουν browning kai miroku θα συστινα το rc white paper felt 34 no 6. πραγαμτικα ειναι πολυ καλο φισιγγιο και σχετικα σταθερο σε μεγαλο ευρος καιρικων συνθηκων... (Παντ νομιζω συμφωνεις! :!: )
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

φιλε κυριακο με τι οπλο ριχνεις την τικερ?
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Κύπρο φίλε μου, η White Paper όπως ξέρεις είναι μια σταθερή αξία. Είσαι πάνω του, ήβρε το ο χάρος!!!!!!!!!Τέλος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ”