26ρι VS 28ρι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

26ρι VS 28ρι

Δημοσίευση από kyriakos304 »

Πάω για αγορά καινούριου όπλου και βρήκα δύο όπλα το ένα είναι το beretta 686 silver pigeon και το άλλο είναι το browning 525.
Το θέμα που έχω είναι ότι το 686 είναι 28 ίντσες και το 525 είναι 26 ίντσες οι κάννες του. Άτομα που ερώτησα άλλοι λαλούν μου ότι δεν παίζει ρόλο το μάκρος των καννών, άλλοι λαλούν μου πιάσε το 26ρι άλλοι λαλούν το 28ρι.

Δεν είναι θέμα να μου πείτε τι να πιάσω. Απλά που πάντα μου είχα το απορία. Όντως έχει διαφορά το 26ρι που το 28ρι; Έχει καλό και καλύτερο;

Περιμένω απόψεις δικές σας ειδικά που άτομα που είχαν και τα δύο λογιών όπλα (εννοώ 28ρι και 26ρι).
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: 26ρι VS 28ρι

Δημοσίευση από Anthimos »

Φιλε πιασε τζεινο που εσυ νιωθεις πιο ανετα μαζι του , που αμα το επωμιζεις νιωθεις πιο άνετα!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΦΙΛΕ ΚΥΡΙΑΚΟ 304 ΓΙΑ ΑΡΧΗ.... ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΖΥΓΙΣΜΑ.... ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΚΡΙΒΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ (ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ)
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Ναι φίλε μου ήδη κατάληξα σε εκείνο που μου κάθεται παραπάνω/ το θέμα είναι που άκουσα και που άλλους ότι εννά έχω για παράδειγμα πρόβλημα στις τζίκλες. Μπορεί το 26ρι να είναι καλό για το λαγό αλλά θα υστερεί αλλού. Όντως έτσι είναι;
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

ΤΟ 26 ΑΡΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΣΕΣ ΦΙΛΕ
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΦΙΛΕ ΚΥΡΙΑΚΟ 304 ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ 26 ΚΑΙ 28 ΕΤΣΙ ?ΓΙΑ ΜΕΝΑ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΣ....1)ΤΟ 26 ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 28.ΔΗΛΑΔΗ Π.Χ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΣΟΚ 1 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ 26 ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΟΓΟ ΤΩΝ 2 ΙΝΤΣΩΝ.2)Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ 28( ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙ,ΦΑΣΣΕΣ,ΤΣΙΧΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ)ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΗΣ(ΓΡΑΜΜΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ(ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠ ΜΕ 30 ΚΑΙ 32 ΙΝΤΣΕΣ) 3) ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟ 26 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΙΨΗ ΒΑΡΟΥΣ ΜΠΡΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΣΗΚΩΜΑ(ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΙΤΟ,ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ)ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ Η ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΜΕ ΤΟ 28 ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ 4 ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ 28 ΠΑΡΑ ΤΟ 26!!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

solon loyka έγραψε:ΦΙΛΕ ΚΥΡΙΑΚΟ 304 ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ 26 ΚΑΙ 28 ΕΤΣΙ ?ΓΙΑ ΜΕΝΑ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΣ....1)ΤΟ 26 ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 28.ΔΗΛΑΔΗ Π.Χ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΣΟΚ 1 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ 26 ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΟΓΟ ΤΩΝ 2 ΙΝΤΣΩΝ.2)Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ 28( ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙ,ΦΑΣΣΕΣ,ΤΣΙΧΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ)ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ, ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΗΣ(ΓΡΑΜΜΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ(ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠ ΜΕ 30 ΚΑΙ 32 ΙΝΤΣΕΣ) 3) ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟ 26 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΙΨΗ ΒΑΡΟΥΣ ΜΠΡΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΣΗΚΩΜΑ(ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΙΤΟ,ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ)ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ Η ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΜΕ ΤΟ 28 ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ 4 ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ 28 ΠΑΡΑ ΤΟ 26!!!!!
Φίλε Σόλωνα ήσουν κατατοπιστικότατος!
Ευχαριστώ…
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Φίλε solon louka...

Kata thn apopsh mou εχεις λαθος.

Το 28αρι δεν χτυπα πιο μακρια και ουτε δινει πιο κλειστη τουφεκια απο το 26 αρι με το ιδο τσιοκ ως ειπες. Ειναι αποδεδηγμενο οτι το μηκος της κανης δεν επιρεαζει το δραστικο βεληνεκες της καννης .

Ο λογος που στο καρτερι και στο τραπ χρησιμοποοπυνται μακρικανα οπλα ειναι γιατι εχουν καλυτερο pointability μπορεις δηλαδη να στοχευσεις και να ελεγξεις μακρινους στοχους πιο ευκολα παρα με ενα κοντοκαννο οπλο. Δεν χτυπουν ομως πιο μακρια. Αλλο το μπορω να στοχευσω πιο ευκολα ενα μακρινο στοχο με μακρικανο και αλλο το να λεμε οτι χτυπα πιο μακρια.

Ενα 32 και ενα 26 με ασσο τσιοκ και με την ιδια δομη καννης πρεπει να δινουν παρομοια πικνοτητα κατανομης σε συγκεκριμενη αποσταση.

Για το balance του οπλου εχεις δικαιο οτι πρεπει να προσεχθει αλλα αυτο ισχιει για ολα τα μηκη οχι μονο τα καντα.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

kypros έγραψε:Φίλε solon louka...

Το 28αρι δεν χτυπα πιο μακρια και ουτε δινει πιο κλειστη τουφεκια απο το 26 αρι με το ιδο τσιοκ ως ειπες. Ειναι αποδεδηγμενο οτι το μηκος της κανης δεν επιρεαζει το δραστικο βεληνεκες της καννης .

Ο λογος που στο καρτερι και στο τραπ χρησιμοποοπυνται μακρικανα οπλα ειναι γιατι εχουν καλυτερο pointability μπορεις δηλαδη να στοχευσεις και να ελεγξεις μακρινους στοχους πιο ευκολα παρα με ενα κοντοκαννο οπλο. Δεν χτυπουν ομως πιο μακρια. Αλλο το μπορω να στοχευσω πιο ευκολα ενα μακρινο στοχο με μακρικανο και αλλο το να λεμε οτι χτυπα πιο μακρια.

Ενα 32 και ενα 26 με ασσο τσιοκ και με την ιδια δομη καννης πρεπει να δινουν παρομοια πικνοτητα κατανομης σε συγκεκριμενη αποσταση.

Για το balance του οπλου εχεις δικαιο οτι πρεπει να προσεχθει αλλα αυτο ισχιει για ολα τα μηκη οχι μονο τα καντα.
Συμφωνω με τον φιλο Κυπρο
οι διαφορες στην κατανομη ειναι αμελιτεες
το θεμα ειναι οτι το κοντο βολεβει στις μπηκτες και το μακρυ στις πιο μακρεινες
δεν σημαινει οτι με το κοντο δεν παιζεις μακρια και με το μακρυ κοντα
απλα το καθε ενα εχει καπια υπερ και καπια κατα ,και στο τελος η καλυτερη λυση ειναι να στρωσει ο κατοχος του το οπλο και απλα να μην αλλαζει οπλο καθε τοσο δηλ η εν να παιζεις με 26αρι η με 28αρι και ολα καλα θα πανε.
πριν χρονια επια αγγλια και επηραν με κυνηγι ,εκοττησαν μου ενα 26αρουι στες φασσες,μολις το ειδα λαλω επαθαμεν την ,αμαν αρκεψα και επεζα και ηβρα την ρεουλα του ,εκαμα ενα υπεροχο κυνηγι ουτε καν στο σκεφτομοτυν πος κρατουσα κοντοκαννο.ολα ειναι να καθετε το κοντακκι και να στρωσουμε το οπλο.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

kypros έγραψε:Φίλε solon louka...

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Κύπρο. Το όπλο 30/32" δεν κτυπά πιο μακρυά από το όπλο 26" δεδομένου ότι τα φυσίγγια είναι τα ίδια, τα όπλα έχουν τον ίδιο μετρημένο αυλό και το ίδιο τσοκ.

Εκείνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι όσο αφορά το ισοζύγισμα του όπλου, το σωστό ισοζύγισμα γίνεται ανάμεσα στα χέρια και όχι στον πύρο ή το σημείο που ανοίγει το όπλο. Μπορεί δύο όπλα να είναι ακριβώς την ίδια μάρκα, μοντέλλα και ακριβώς το ίδιο βάρος καννών, αλλά λόγο της πυκνότητας του ξύλου το ένα να ισοζυγίζει στον πύρο και το άλλο να γέρνει προς τα πίσω, ή να είναι επροσθόβαρο.

Φανταστείτε επίσης ένα όπλο 28" το οποίο όντως τυχαίνει να ισοζυγίζει εκεί που ανοίγουν οι κάννες. Θεωρητικά το ίδιο όπλο της ίδιας μάρκας και μοντέλλου σε 30" θα είναι εμπροσθόβαρο. Τι γίνεται όμως όταν προσπαθήσετε να ισοζυγίσετε το όπλο των 30" και πάλι ισοζυγίζει στον πύρο και δεν γέρνει προς τα εμπρός? Είναι σύμπτωση ? Ξύλο από ξύλο διαφέρει.

Το σωστό είναι να πιάνετε το όπλο στα χέρια σας, και εφόσον το κοντάκι είναι στα μέτρα σας, τότε να δείτε το βάρος προς τα που γέρνει. Και πάλι πρέπει να έχετε υπόψη σας για πιο σκοπό θα το χρησιμοποιήτε.

Ένα όπλο 26" είναι καλό για τσίχλες, για λαγό με σκύλο φέρμας στα πυκνά και για μπεκάτσες. Ένα όπλο 30" είναι καλό για φάσσες, για λαγούς με ιχνηλάτες και για σκοπευτήριο. Το όπλο των 28" καθιερώθηκε σαν η μέση λύση για να κάνεις λίγα από όλα.

Η μέθοδος που προσπαθούμε να ισοζυγίσουμε το όπλο στον πύρο ή εκεί που ανοίγει είναι εντελώς λανθασμένη.
Μην παρασύρεστε από άτομα που άκουσαν μία κουβέντα σε ένα καφενείο. Αυτές οι κουβέντες μεταδίδοντε πιο γρήγορα και από επιδημία και δυστηχώς με το πέρας του χρόνου, καθιερώνοντε.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”