Browning Cynergy Sporting

Απάντηση
andreas78

Re: Browning Cynergy Sporting

Δημοσίευση από andreas78 »

Παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο και όχι μόνο ο αυλός, μήκος κώνου προσαρμογής, όρια δοκιμών και πολλά άλλα.
Σε εμάς η διαφορά και η αίσθηση είναι σχεδόν μή μετρήσημη.
Και οι δύο τύποι έχουν και υπέρ και κατά, οταν όμως ένας κυνηγός βρεί τον συνδιασμό απόσταση, φυσίγγι, τσόκ και σκοπευτηκή δεινότητα, ότι αυλός και να είναι το θήραμα δεν γλυτώνει...!!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreasana210326 έγραψε:δηλ σε ποιο διερυμενουσ αυλους μπορει καποιος να ριχνει και περισσοτερα γραμμαρια...χωρις να γινετε παραμορφωση...ασ πουμε μεχρι και 40g?

ενω σε νορμαλ αυλους 18.3- 18.5 ειναι καλυτερα να μενουμε σε πιο χαμηλα γραμμαρια μεχρι 35 ??
όλα παίζονται με τον θάλαμο αν γέμισή σωστά και όχι υπερβολικά τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημά, άλλα επειδή δεν ξέρουμε ακριβώς καλύτερά να μήνης στα χαμηλά γραμμάρια 34- σε κανονικό άυλο που στης παραπάνω περίπτωσης θα σου δώσουν καλύτερή κατανομή και χωρίς πολλές παραμόρφωσης. σε κάποιες περίπτωσης όμως μπορεί να ρίξεις και 35+ σε κανονικό άυλο και να σου βγάλει άψογη τουφέκια λόγο του ότι ο θάλαμος γέμισε όπως έπρεπέ και ακριβώς το αντίθετο σε χαμηλά γραμμάρια με κανονικό άυλο μπορεί να σου γέμισή ο θάλαμος υπερβολικά και να σου παραμόρφωσή τα σκάγια και να χαλάσει την τουφέκια (μονο με δοκιμες μπορείς να ξέρεις όμως κα σε συνδιασμο με αυτα που αναφερε ο Ανδρεας)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Τ την 14 Νοέμ 2013, 13:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

andreas78 έγραψε:Παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο και όχι μόνο ο αυλός, μήκος κώνου προσαρμογής, όρια δοκιμών και πολλά άλλα.
Σε εμάς η διαφορά και η αίσθηση είναι σχεδόν μή μετρήσημη.
Και οι δύο τύποι έχουν και υπέρ και κατά, οταν όμως ένας κυνηγός βρεί τον συνδιασμό απόσταση, φυσίγγι, τσόκ και σκοπευτηκή δεινότητα, ότι αυλός και να είναι το θήραμα δεν γλυτώνει...!!!!
πολύ σωστά φίλε Ανδρέα
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Οι δοκιμές παίζουν μεγάλο ρόλο για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αν ένας συνάδελφος είναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του, έχει εμπιστοσύνη στα φυσίγγια που ρίχνει, στο όπλο του και στις δυνατότητές του, οι δοκιμές δεν θα του προσφέρουν τίποτα.
Ένας ιδιογομωτής απεναντίας, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να κάνει δοκιμές...!!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

andreas78 έγραψε:Οι δοκιμές παίζουν μεγάλο ρόλο για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αν ένας συνάδελφος είναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του, έχει εμπιστοσύνη στα φυσίγγια που ρίχνει, στο όπλο του και στις δυνατότητές του, οι δοκιμές δεν θα του προσφέρουν τίποτα.
Ένας ιδιογομωτής απεναντίας, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να κάνει δοκιμές...!!!!
+1000
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Το θέμα κατανομές, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην βλητηκή εκ των οποίων τα συμπεράσματα που μπορει κάποιος να βγάλει δεν έχουν τέλος.
Απο πιθανότητα κάρπωσης, συνεργασία τσόκ/απόστασης, ποσοστά συγκέντρωσης.....μέχρι ελαττωματικά φυσίγγια λόγο ελαττωματικής έμφραξης ή υψηλών πιέσεων και πολλά άλλα.

Για τους διευρημένους αυλούς, πιστεύω πως εκτός απο μια καλήτερη ποιότητα στην ανάκρουση, ο αυλός 18,4 περίπου έχει σαν τέλεια γόμωση/ τετράγωνη, τα 28γρ., ενώ ο διευρημένος μεταφέρει αυτή τη γόμωση στα 32γρ.
Γι'αυτό στα 28γρ., με ένα νορμάλ αυλό και στα 32γρ., με ένα διευρημένο βγαινουν οι καλήτερες κατανομές.
εγώ κατάλαβα κάτι άλλο με τον διευρυμένο άυλο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά όμως, είμαι κάτοχος όπλου διευρυμένου άυλου(18,7) και κανονικού(18,4) σε δοκιμή που έκανα, το σετ απ ήταν 1,45*28 το 18,4 έδωσε καλύτερή συγκέντρωσή-κατανομή ενώ όταν αύξησα την δόση στο 1,50*28 και 1,55*28 έδωσε πολύ καλύτερή κατανομή ο διευρυμένος σε σύγκρισή με το 1 φυσίγγιο της δοκιμής(το 1,45), σαν συμπέρασμά έβγαλα ότι αν γέμισή ο θάλαμος(πίεσή) τότε θα έχουμε εξίσου καλεί κατανομή και κάποιες φορές καλύτερή. Το συμπέρασμά μου είναι ότι λόγο του ότι ο θάλαμος δεν γέμισε ολοκληρωτικά όπως θα έκανε ο κανονικός αυλος και ως αποτέλεσμά να δόση ακανόνιστη τουφέκια και με πολλά κενά.
Δλδ Ανδρέα άλλα φυσίγγια ρίχνεις με το ένα και άλλα με το άλλο αν κατάλαβα σωστά για να έχεις εξίσου καλά αποτελέσματα ?
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Athos 1978 έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Το θέμα κατανομές, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην βλητηκή εκ των οποίων τα συμπεράσματα που μπορει κάποιος να βγάλει δεν έχουν τέλος.
Απο πιθανότητα κάρπωσης, συνεργασία τσόκ/απόστασης, ποσοστά συγκέντρωσης.....μέχρι ελαττωματικά φυσίγγια λόγο ελαττωματικής έμφραξης ή υψηλών πιέσεων και πολλά άλλα.

Για τους διευρημένους αυλούς, πιστεύω πως εκτός απο μια καλήτερη ποιότητα στην ανάκρουση, ο αυλός 18,4 περίπου έχει σαν τέλεια γόμωση/ τετράγωνη, τα 28γρ., ενώ ο διευρημένος μεταφέρει αυτή τη γόμωση στα 32γρ.
Γι'αυτό στα 28γρ., με ένα νορμάλ αυλό και στα 32γρ., με ένα διευρημένο βγαινουν οι καλήτερες κατανομές.
εγώ κατάλαβα κάτι άλλο με τον διευρυμένο άυλο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά όμως, είμαι κάτοχος όπλου διευρυμένου άυλου(18,7) και κανονικού(18,4) σε δοκιμή που έκανα, το σετ απ ήταν 1,45*28 το 18,4 έδωσε καλύτερή συγκέντρωσή-κατανομή ενώ όταν αύξησα την δόση στο 1,50*28 και 1,55*28 έδωσε πολύ καλύτερή κατανομή ο διευρυμένος σε σύγκρισή με το 1 φυσίγγιο της δοκιμής(το 1,45), σαν συμπέρασμά έβγαλα ότι αν γέμισή ο θάλαμος(πίεσή) τότε θα έχουμε εξίσου καλεί κατανομή και κάποιες φορές καλύτερή. Το συμπέρασμά μου είναι ότι λόγο του ότι ο θάλαμος δεν γέμισε ολοκληρωτικά όπως θα έκανε ο κανονικός αυλος και ως αποτέλεσμά να δόση ακανόνιστη τουφέκια και με πολλά κενά.

Δλδ Ανδρέα άλλα φυσίγγια ρίχνεις με το ένα και άλλα με το άλλο αν κατάλαβα σωστά για να έχεις εξίσου καλά αποτελέσματα ?
Ακριβώς, γιατί αλλάζει η συμπεριφορά του φυσίγγιου κάποτε προς το κάλο και κάποτε προς το χειρότερο, κάθε όπλο έχει τα σετ απ του
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

Δλδ Ανδρέα άλλα φυσίγγια ρίχνεις με το ένα και άλλα με το άλλο αν κατάλαβα σωστά για να έχεις εξίσου καλά αποτελέσματα ?[/quote]
Ακριβώς, γιατί αλλάζει η συμπεριφορά του φυσίγγιου κάποτε προς το κάλο και κάποτε προς το χειρότερο, κάθε όπλο έχει τα σετ απ του[/quote]

+100000000000000
THE BEST THERE IS
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Σαν κατοχος του συγκεκριμενου οπλου δηλωνω απολυτα ευχαριστημενος..ειχα θεμα στην αρχη μεχρι να συνηθισω την ρηγα και μετα τα σποτελεσματα μ ηταν πολλα καλα..το σκοτωμα του οι βολες του οι κατανομες του για μενα εν πολλα καλες..πανω στα φυσιγγια εν το ηβρα ιδιοτροπο κ το λακτισμα τ μηδαμινο λογω του πελματος..προχτες πηρα το μερκελ κ ειχα τα ιδια φυσιγγια για τις ιδιες ωρες κ η διαφορα ηταν αισθητη..εκεινο π πιστευω ισχυει εινσι πως δεν διαφημιστηκε σωστα ως καθολου αλλιως θα εβλεπες πολλα περισσοτερα να κυκλοφορουν..το σιουρο ειναι πως δεν θα το σποχωριστο γιατι εν αξιολογο οπλο

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Ανδρέα μου η προσωπική μου άποψη είναι εντελώς διαφορετική από την δική σου, το κάθε set up έχει την ώρα του και όχι αναλόγως με τι όπλο θα το ρίξεις .

Προσωπικά κυνηγώ και με τα δυο είδη οπλών με καμιά αλλαγή στα φυσίγγια με άριστα
αποτελέσματα και πίστεψε με είμαι πολύ ιδιότροπος αν το φυσίγγιο αποδίδει ικανοποιητικά η όχι.

Μιας και είσαι ιδιογομοτης και παρακολουθώ ότι βάζετε διάφορα set up τα οποία σας άρεσαν ,
από εδώ και εμπρός
είναι καλό να γράφεται για τι αυλό προτείνεται το συγκεκριμένο set up για να μην πάρετε κάποιο στον λαιμό σας .

Φιλικά Αθως.
Open mind for a different view.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”