Browning Cynergy Sporting

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Re: Browning Cynergy Sporting

Δημοσίευση από kyriakos304 »

andreas78 έγραψε:Καλημέρα,
Έχω και εγώ την εντύπωση πως, ποτέ ένα φυσίγγιο δεν ξερελιάζει πάνω στους κώνους προσαρμογής, αλλά πρίν από αυτούς. To παράδειγμα κατανομής δεν ευσταθεί στην πραγματικότητα.
Beretta 686 Silver Pigeon S. 18.3.
Έχω πρόβλημα πάντως με τις κατανομές... Σαν να και ρέσουν τα πουλιά που μέσα που την τουφεκιά μου.
Τσίχλες και τρασχίλες πάω με το *1 και το *2 για να έχω αποτελέσματα
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω που την αλλη πιστευκω οτι με ενα 4 ή 5 τσιοκ 32γρ και σκαι 10-11 εισαι ΠΟΜΠΑ
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

kyriakos304 έγραψε:
Έχω και εγώ την εντύπωση πως, ποτέ ένα φυσίγγιο δεν ξερελιάζει πάνω στους κώνους προσαρμογής, αλλά πρίν από αυτούς. To παράδειγμα κατανομής δεν ευσταθεί στην πραγματικότητα.
Έχω πρόβλημα πάντως με τις κατανομές... Σαν να και ρέσουν τα πουλιά που μέσα που την τουφεκιά μου.
Θα αποκλείσω το ενδεχόμενο να ρίχνεις με πολύ μεγάλο σκάι σε αναλογία θηράματος..... :P
Οι λόγοι στο πρόβλημα αυτό, μπορεί να είναι πάρα πολλοί αν τα ανοικτά τσοκάκια σου δημιουργουν τέτοιο θέμα, κατ'αρχήν καθάρισε καλά το όπλο σου και τα τσόκ και μετά πάρε 3-5 φυσίγγια της αρεσκίας σου ή αυτά για τα οποία νομίζεις πως έχεις πρόβλημα και κάνε βολές σε πίνακα 1μ * 1μ, απο τα 28 μέτρα με τσόκ 4*, παράθεσε τις φωτογραφίες στο τόπικ δοκιμές φυσιγγίων και αν μπορώ θα σε βοηθήσω για να βρούμε αν υπάρχει πρόβλημα. Θα θεωρήσω πως δεν υπάρχει σκοπευτικό θέμα αφου με 1*,2* έχεις καλά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

kyriakos304 έγραψε:
Καλημέρα!

Φίλε έχω το ίδιο όπλο. Οι δικοί μου αυλοί είναι 18.4 λογικά και σε σένα θα είναι το ίδιο. Το όπλο είναι εξαιρετικό! Όταν δεν παίρνω θήραμα απλά η ντουφεκιά μου πάει αλλού και όχι γύρω από αυτό. Στην τσίχλα και γενικά χρησιμοποιώ 4-3 και είμαι ευχαριστημένος.

Εξαρτάται πως κυνηγάς και πόσο μακριά παίζεις. Μέχρι τα 30-35μ. το 4* είναι αποτελεσματικό.
Όπως είπε και ο Breda χρησιμοποιήσε λίγο λεπτά σκάγια. Αν κάνεις κοντινές βολές, ένα φυσίγγιο με τάπα σε 11νο. θα τις δεις να κατεβαίνουν μια χαρά.

Η χρήση του 1-2 τσοκ με βρίσκει διάφωνο ειδικά στο κυνήγι των μικρών πουλιών. Δοκίμασε στα 20μ. βολή με το 1* και νο.8. Αν βρεις κέντρο την τσίχλα θα γίνει κιμάς.

Τώρα αν θες να κτυπάς πέραν των 35μ. εκεί εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Να συμπληρώσω επίσης πως στα μικρά μεγέθη σκαγιών ...ένα νούμερο διαφορά(δηλ. από 9άρια σε 10άρια) έχουμε τεράστια διαφορά στο πλήθος των σκαγιών.
Ενδεικτικά:
30γρ με 9άρια=620 σκάγια
30γρ με 10άρια=840 σκάγια

Το είχα αναφέρει και κάπου αλλού κάτι που μου συνέβηκε πέρσι όπου δεν είχα 10άρια και έβαλα 8.5 νούμερο.
Οι επιτυχίες μου είχαν πέσει πολύ κάτω από το μισό(τσοκ 5-4 με 18.7 αυλούς). Την επόμενη εξόρμηση πήγα και πάλι με 10άρια και οι επιτυχίες επανήλθαν!! Μια δοκιμή στον πίνακα θα σου δείξει αν υπάρχει "πρόβλημα" ή όχι.

Όσο για τους αυλούς και αν υπάρχει διαφορά στις κατανομές, απλά να αναφέρω ότι τα σκάγια όταν φύγουν από την κάννη, το πού θα καταλήξουν είναι τυχαίο...δεν ακολουθούν μια συγκεκριμένη πορεία. Σε δυο ίδια φυσίγγια ένα μπορεί να δώσει λίγα κενά και το άλλο όχι λόγω τυχαίας κατανομής τους στο χώρο. Τώρα η συγκέντρωση στο σύνολο θα πρέπει, αν είναι ποιοτικά τα φυσίγγια, να κυμαίνεται μέσα σε ένα εύρος του 5-10%.Εξού και ο λόγος που στις δοκιμές αν θέλουμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα ρίχνουμε 4-5 φυσίγγια και όχι ένα.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Το θέμα κατανομές, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην βλητηκή εκ των οποίων τα συμπεράσματα που μπορει κάποιος να βγάλει δεν έχουν τέλος.
Απο πιθανότητα κάρπωσης, συνεργασία τσόκ/απόστασης, ποσοστά συγκέντρωσης.....μέχρι ελαττωματικά φυσίγγια λόγο ελαττωματικής έμφραξης ή υψηλών πιέσεων και πολλά άλλα.

Για τους διευρημένους αυλούς, πιστεύω πως εκτός απο μια καλήτερη ποιότητα στην ανάκρουση, ο αυλός 18,4 περίπου έχει σαν τέλεια γόμωση/ τετράγωνη, τα 28γρ., ενώ ο διευρημένος μεταφέρει αυτή τη γόμωση στα 32γρ.
Γι'αυτό στα 28γρ., με ένα νορμάλ αυλό και στα 32γρ., με ένα διευρημένο βγαινουν οι καλήτερες κατανομές.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreas78 έγραψε:Το θέμα κατανομές, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην βλητηκή εκ των οποίων τα συμπεράσματα που μπορει κάποιος να βγάλει δεν έχουν τέλος.
Απο πιθανότητα κάρπωσης, συνεργασία τσόκ/απόστασης, ποσοστά συγκέντρωσης.....μέχρι ελαττωματικά φυσίγγια λόγο ελαττωματικής έμφραξης ή υψηλών πιέσεων και πολλά άλλα.

Για τους διευρημένους αυλούς, πιστεύω πως εκτός απο μια καλήτερη ποιότητα στην ανάκρουση, ο αυλός 18,4 περίπου έχει σαν τέλεια γόμωση/ τετράγωνη, τα 28γρ., ενώ ο διευρημένος μεταφέρει αυτή τη γόμωση στα 32γρ.
Γι'αυτό στα 28γρ., με ένα νορμάλ αυλό και στα 32γρ., με ένα διευρημένο βγαινουν οι καλήτερες κατανομές.
εγώ κατάλαβα κάτι άλλο με τον διευρυμένο άυλο δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά όμως, είμαι κάτοχος όπλου διευρυμένου άυλου(18,7) και κανονικού(18,4) σε δοκιμή που έκανα, το σετ απ ήταν 1,45*28 το 18,4 έδωσε καλύτερή συγκέντρωσή-κατανομή ενώ όταν αύξησα την δόση στο 1,50*28 και 1,55*28 έδωσε πολύ καλύτερή κατανομή ο διευρυμένος σε σύγκρισή με το 1 φυσίγγιο της δοκιμής(το 1,45), σαν συμπέρασμά έβγαλα ότι αν γέμισή ο θάλαμος(πίεσή) τότε θα έχουμε εξίσου καλεί κατανομή και κάποιες φορές καλύτερή. Το συμπέρασμά μου είναι ότι λόγο του ότι ο θάλαμος δεν γέμισε ολοκληρωτικά όπως θα έκανε ο κανονικός αυλος και ως αποτέλεσμά να δόση ακανόνιστη τουφέκια και με πολλά κενά.
andreas78

H θεωρία σου Ανδρέα, είναι ορθότατη, στην περίπτωση που αύξησες την δοσολογία στον απλό αυλο, τα σκάγια παραμορφώθηκαν στην καάννη λόγο βίαιης καύσης και στενού αυλού, σε αντίθεση με τον διευρημένο που δεν τα παραμόρφωσε, αφού η καύση έγινε αβίαστα λόγο του μεγάλου αυλού.
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

δηλ σε ποιο διερυμενουσ αυλους μπορει καποιος να ριχνει και περισσοτερα γραμμαρια...χωρις να γινετε παραμορφωση...ασ πουμε μεχρι και 40g?

ενω σε νορμαλ αυλους 18.3- 18.5 ειναι καλυτερα να μενουμε σε πιο χαμηλα γραμμαρια μεχρι 35 ??
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreas78 έγραψε:H θεωρία σου Ανδρέα, είναι ορθότατη, στην περίπτωση που αύξησες την δοσολογία στον απλό αυλο, τα σκάγια παραμορφώθηκαν στην καάννη λόγο βίαιης καύσης και στενού αυλού, σε αντίθεση με τον διευρημένο που δεν τα παραμόρφωσε, αφού η καύση έγινε αβίαστα λόγο του μεγάλου αυλού.
Να αναφέρω και κάτι ακόμα στην δοκιμή το 1.45*28 (18,4) σε σύγκρισή με το 1,55*28(18,7) το 18,7 έδωσε καλύτερή κατανομή + συγκέντρωσή με πιο λίγα κενά ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”