BERETTA ΙΔΙΟΤΡΟΠΑ ΟΠΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΧΙ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Re: BERETTA ΙΔΙΟΤΡΟΠΑ ΟΠΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΧΙ

Δημοσίευση από admin »

Μέσα απο προσωπικές μου εμπειρίες θα μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία απο Beretta.Το 1996 θα αγόραζα το πρώτο μου καινούργιο όπλο. Τότε διέθετα 1000 λίρες. Έτσι μετά απο αρκετή έρευνα αγόρασα το Beretta 682 gold sporting το μαύρο μόλις βγήκε το οποίο ήταν γραμμένο στο ρεκόρ γκίνες για το ότι έπαιξε 2500 συνεχόμενους δίσκους χωρίς να σπάσει. Το πήρα 29 ίντζες πολυτσιόκ αυλός 18,3 και βάρος κοντά στα 3500 γρ. Με το που έπιασα στην νεαρή ηλικία τότε των 17 χρονών σκοπευτήρια να το μάθω. Έπαιζα πολύ καλύτερα απο το παλιό μου st. Ettienne . Στα 21 όταν έβγαλα την πρώτη μου άδεια και κυνηγούσα πλέον εντατικά είχα πολλές απώλειες . Θηράματα τα χτυπούσα αλλά δέν έπεφταν , ξηφτέριζα, καλλίκωνα και διάφορα τέτοια. Άρχισα να τα ρίχνω στο όπλο και στην Beretta. ΄Παλιόπλα δέν σκοτώνουν , δέν κάνουν δέν ΄ράνουν είναι ιδιότροπα. Μιά μέρα πήγα σκοπευτήριο και ένας τύπος με είδε που έπαιζα και μου είπε καλά και μπορείς και παίζεις μέ έτσι ψηλομένο κοντάκι. Μετά απο δική του προτροπή πήγα και ρύθμισα το κοντάκι . Είχα πολύ καλύτερα αποτελαίσματα. Μετά έπαιζα με τα τσιοκ και τα φυσίγγια με αποτέλαισμα πάλι να έχω απώλειες. Μιας έβαζα 5-1 μιαν έβαζα 5-4 μιας έπαιζα τάππες μιαν πιστονάκια. Τελικά επειδή δέν έφτανα στο επιθυμητό αποτέλαισμα πούλησα το Beretta και πήρα Browning αλλά πάλι δέν είχα πολύ καλά αποτελαίσματα , διόρθωσα το κοντάκι και βελτιώθηκα αρκετά. Έκανα δοκιμές με συγκεκριμένα φυσίγγια και τσιοκαρίσματα και έμεινα σε αυτά και βελτιώθηκα πάρα πολύ. Αλλά το όπλο ήταν πολύ βαρύ για κυνήγι και μου έκοβε τα χέρια. Μια μέρα πήρα ένα Beretta 682 Gold E adjustable να το δοκιμάσω. Έβαλα το τσιοκάρισμα που έμαθα να παίζω (πάντα χρησιμοποιώ το ίδιο τσιοκάρισμα σε όλα τα κυνήγια και στο σκοπευτήριο) - ρύθμισα το κοντάκι στα μέτρα μου, πήγα κυνήγι και ήταν απίστευτα τα σκοτώματα που έκανα. Πραγματικά τα πουλιά (τσίκλες) ξεκάπνιζαν. ΄Δοκίμασα το όπλο 2-3 φορές με εκπληκτικα΄αποτελαίσματα. Το πήρα σκοπευτήριο και τα ποσοστά μου ήταν πάνω απο 80%. Δυστηχώς όμως το όπλο ήταν πολύ βαρύ για να το σηκώνει το τραυματισμένο μου χέρι (αριστερό) έτσι αποφάσισα και παράγγειλα ένα όπλο απο άλλη εταιρεια μιας και η beretta δέν μπορούσε να μου το προσφέρει σε προσιτή τιμή customade όπως το ήθελα στα μέτρα μου. Είναι εκπληκτικό το αποτέλαισμα. Κάποιοι με είδατε σε διάφορες συναντήσεις να παίζω με αυτό στο σκοπευτήριο αν και κυνηγετικό κάποιοι πήγαμε και κυνήγι μαζί . Όταν το όπλο είναι πάνω σου και ξέρεις τι χρησιμοποιείς, φυσίγγια-τσιοκ- , όταν είσαι καλά πρπονημένος στην σκοποβολή το τί γράφει επάνω του το όπλο είναι λεπτομέρεια. Δέν υπάρχει όπλο που δέν σκοτώνει. Αν έχει ένα όπλο με αυλούς 18.8 και βάζεις και τσιοκ 5 με φυσίγγι 24 γραμμάρια skeet και απορείς γιατί δέν πέθανε ακαριαία η φάσσα στα 40 μέτρα τότε δέν φταίει το όπλο αλλά άλλοι παράγοντες. Άρα αυτός ο μύθος ότι τα Beretta δέν σκοτώνουν πιστεύω ότι δέν ευσταθει. όπως είπαν και αρκετοί άλλοι το να είναι το όπλο επάνω σου και να ξέρεις να συνδιάζεις κάποιους παράγοντες βελτιώνει πολύ τα αποτελαίσματα σου. Προσωπική μου άποψη!
Προσέχουμε...για να έχουμε
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ε Αρηστε μου, τωρα που κοντεφκει το κυνηγι ολο και καπιον φιλαθρωπικο αγωνα θα εχει στο ολυμπιακο σκοπεφτηριο
ελα να με δεις με το κυνηγετικο beretta να βαλω 1-2 chock στο σκεετ παρολο που εχει μηνες να παω
4 πραματα που δεν συνδιαζουνται με το σκεετ και ειναι καθοριστικα, να δεις ποσους δυσκους εν να χασω, ΑΝ ΧΑΣΩ!
το συνκεκριμενο οπλο κυνηγω το και περνω το σκοπευτηριο παραπανω που 5 χρονια δε το θεορω οπλο αλλα επεκταση του χεριου μου!
ΔΕΝ προκειται ποτε να το πουλησω αλλα εν ιδιοτροπο ρε γαμ...το τι να καμουμε !!!!!
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

admin έγραψε:Μέσα απο προσωπικές μου εμπειρίες θα μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία απο Beretta.Το 1996 θα αγόραζα το πρώτο μου καινούργιο όπλο. Τότε διέθετα 1000 λίρες. Έτσι μετά απο αρκετή έρευνα αγόρασα το Beretta 682 gold sporting το μαύρο μόλις βγήκε το οποίο ήταν γραμμένο στο ρεκόρ γκίνες για το ότι έπαιξε 2500 συνεχόμενους δίσκους χωρίς να σπάσει. Το πήρα 29 ίντζες πολυτσιόκ αυλός 18,3 και βάρος κοντά στα 3500 γρ. Με το που έπιασα στην νεαρή ηλικία τότε των 17 χρονών σκοπευτήρια να το μάθω. Έπαιζα πολύ καλύτερα απο το παλιό μου st. Ettienne . Στα 21 όταν έβγαλα την πρώτη μου άδεια και κυνηγούσα πλέον εντατικά είχα πολλές απώλειες . Θηράματα τα χτυπούσα αλλά δέν έπεφταν , ξηφτέριζα, καλλίκωνα και διάφορα τέτοια. Άρχισα να τα ρίχνω στο όπλο και στην Beretta. ΄Παλιόπλα δέν σκοτώνουν , δέν κάνουν δέν ΄ράνουν είναι ιδιότροπα. Μιά μέρα πήγα σκοπευτήριο και ένας τύπος με είδε που έπαιζα και μου είπε καλά και μπορείς και παίζεις μέ έτσι ψηλομένο κοντάκι. Μετά απο δική του προτροπή πήγα και ρύθμισα το κοντάκι . Είχα πολύ καλύτερα αποτελαίσματα. Μετά έπαιζα με τα τσιοκ και τα φυσίγγια με αποτέλαισμα πάλι να έχω απώλειες. Μιας έβαζα 5-1 μιαν έβαζα 5-4 μιας έπαιζα τάππες μιαν πιστονάκια. Τελικά επειδή δέν έφτανα στο επιθυμητό αποτέλαισμα πούλησα το Beretta και πήρα Browning αλλά πάλι δέν είχα πολύ καλά αποτελαίσματα , διόρθωσα το κοντάκι και βελτιώθηκα αρκετά. Έκανα δοκιμές με συγκεκριμένα φυσίγγια και τσιοκαρίσματα και έμεινα σε αυτά και βελτιώθηκα πάρα πολύ. Αλλά το όπλο ήταν πολύ βαρύ για κυνήγι και μου έκοβε τα χέρια. Μια μέρα πήρα ένα Beretta 682 Gold E adjustable να το δοκιμάσω. Έβαλα το τσιοκάρισμα που έμαθα να παίζω (πάντα χρησιμοποιώ το ίδιο τσιοκάρισμα σε όλα τα κυνήγια και στο σκοπευτήριο) - ρύθμισα το κοντάκι στα μέτρα μου, πήγα κυνήγι και ήταν απίστευτα τα σκοτώματα που έκανα. Πραγματικά τα πουλιά (τσίκλες) ξεκάπνιζαν. ΄Δοκίμασα το όπλο 2-3 φορές με εκπληκτικα΄αποτελαίσματα. Το πήρα σκοπευτήριο και τα ποσοστά μου ήταν πάνω απο 80%. Δυστηχώς όμως το όπλο ήταν πολύ βαρύ για να το σηκώνει το τραυματισμένο μου χέρι (αριστερό) έτσι αποφάσισα και παράγγειλα ένα όπλο απο άλλη εταιρεια μιας και η beretta δέν μπορούσε να μου το προσφέρει σε προσιτή τιμή customade όπως το ήθελα στα μέτρα μου. Είναι εκπληκτικό το αποτέλαισμα. Κάποιοι με είδατε σε διάφορες συναντήσεις να παίζω με αυτό στο σκοπευτήριο αν και κυνηγετικό κάποιοι πήγαμε και κυνήγι μαζί . Όταν το όπλο είναι πάνω σου και ξέρεις τι χρησιμοποιείς, φυσίγγια-τσιοκ- , όταν είσαι καλά πρπονημένος στην σκοποβολή το τί γράφει επάνω του το όπλο είναι λεπτομέρεια. Δέν υπάρχει όπλο που δέν σκοτώνει. Αν έχει ένα όπλο με αυλούς 18.8 και βάζεις και τσιοκ 5 με φυσίγγι 24 γραμμάρια skeet και απορείς γιατί δέν πέθανε ακαριαία η φάσσα στα 40 μέτρα τότε δέν φταίει το όπλο αλλά άλλοι παράγοντες. Άρα αυτός ο μύθος ότι τα Beretta δέν σκοτώνουν πιστεύω ότι δέν ευσταθει. όπως είπαν και αρκετοί άλλοι το να είναι το όπλο επάνω σου και να ξέρεις να συνδιάζεις κάποιους παράγοντες βελτιώνει πολύ τα αποτελαίσματα σου. Προσωπική μου άποψη!
Φιλε admin με ξαφνιασε η συμπτοση οτι αγορασαμε το ιδιο οπλο στην ιδια ηλικια ,την ιδια χρονολογια με το ιδιο ακριβος προβλημα ψιλο κοντακι ,παρα πολυ ψιλο drop at hill 40 .Τα μονα πουλια που που ιχα επιτιχιες ιταν βασιλικη βολη τα υπολιπα αστα .Για καλη μου τυχη ενα σαββατο στο σκοπευτιριο μεσα στην απελπισια μου με ιδε ο Λακης Ψημολοφιτης
ο οπιος καταλαβε οτι ημουν στα προθυρα να τον καμο 2 κοματια και μου ζιτισε το οπλο να το δη, οταν το επομισε δεν θα ξεχασω το γελιο στο προσοπο του και τα λογια του, γιε μου να τον παρης που τζαμε που τον εγορασες τζε να του πης αγωρασα οπλο sporting οχι trap τζε να μου το αλαξης (το κοντακι ) ετσι και εγινε.
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

:o :!: :!: :!:
Προσέχουμε...για να έχουμε
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Είμαι Διαθέσιμος να βοηθήσω όποιον φίλο, που ειναι κάτοχος oπλου beretta και πιστεύει οτι το όπλο του δεν σκοτώνει. Θα γίνουν δοκιμές και με αλλη μάρκα οπλου, παρόμοιων προδιαγραφών ταυτόχρονα, για κατανομες, διατριτικότητα κλπ. Οι δοκιμή θα γίνει απο ένα ατομο , με σταθερό στήριγμα για αποφυγή ισως κακής επομισης. Η δοκιμή θα γίνει στο σκοπευτήριο Λάρνακας. Οποιος νομίζει οτι εχει πρόβλημα τότε ας με ενημέρωση, αν θέλει να μην γίνη γνωστος τότε να στείλει π.μ. Θα είμαι ευτυχής :D :D :D :D :D :D αν βοηθήσω έστω και εναν φίλο να αποκτήσει την σιγουριά για το beretta του.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Φιλε μου λεφκιε σε σκοπεφτηριο δεν μπορεις να καταλαβεις το σκωτομα, αλλον η κατανομη τον σκαγιων και αλλον η διατριτηκοτητα τον σκαγιων μετα την βολη!
επισης ειπες απο σταθερο οπλο, δεν εχω κανενα προβλημα να παιξω χωρις σταθερο οπλο ειμαι σιγουρος πως το οπλο μου ειναι πανω μου, ειχαμε κανει δοκιμες και εβαλα και φωτογραφιες στο φορουμ μια μερα με τον Rai
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

sotiris!129 έγραψε:Φιλε μου λεφκιε σε σκοπεφτηριο δεν μπορεις να καταλαβεις το σκωτομα, αλλον η κατανομη τον σκαγιων και αλλον η διατριτηκοτητα τον σκαγιων μετα την βολη!
επισης ειπες απο σταθερο οπλο, δεν εχω κανενα προβλημα να παιξω χωρις σταθερο οπλο ειμαι σιγουρος πως το οπλο μου ειναι πανω μου, ειχαμε κανει δοκιμες και εβαλα και φωτογραφιες στο φορουμ μια μερα με τον Rai
Φίλε sotiri η δοκιμη δεν θα είναι σε δισκους αλλα σε στοχους για κατανομές και διατριτικότητα σε καταλόγους και στην συνέχεια θα γινει καταγραφη στοιχείων και μετα αξιολογιση και συγκριση .. ΕΣΥ ΣΩΤΗΡΗ γιατι ρωτάς :?: :?: :lol: :lol: εφόσον δεν εχεις προβλημα με το beretta σου , αρα δεν μου κάμνεις :lol: :lol: Ασε να βοηθησουμε κανενα φιλο που εχει πράγματι πρόβλημα με την εμπιστοσυνη προς το beretta του. ;) ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”