Kουβέντα του καφενείου - Ποιό όπλο σκοτώνει καλύτερα

Costas_
Full Member

Re: κουβεντα του καφενειου πιο ολο σκοτοννει παραπανω

Δημοσίευση από Costas_ »

Εγώ προσωπικά βρήσκω το θέμα αυτό άκρως ενδιαφέρον. Κατ' αρχή συμφωνώ με τον φίλο Παντελή ότι ιδιαίτερα επειδή αυτό το θέμα είναι αρκετα υποκειμενικό ΚΑΙ ανεξάντλητο δέν αξίζει μόνο συζήτησης αλλά πολύ πιθανό κανείς να μην μπορεί να δώσει μια ολοκληρομένη απάντηση. Επίσης συμφωνώ και με τον φίλο KKILER για τα σχόλια περι της συνολικής συνεισφοράς του φίλου Νικόλα στο φόρουμ.

Ακόμα θα ήθελα να προσθέσω στο ερώτημα του Νικόλα, εκτός από ποιά μάρκα όπλου σκοτώνει περισσότερο - ή με άλλα λόγια προσφέρει το καλύτερο σκοτωμα, κατα πόσο πιστεύετε επιρεάζει το αν είναι χρωμιομένη ή όχι μια κάννη.

Το λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα ένα -

Υποκειμενικό θέμα - γιατι? ισως επειδή πρώτα πρώτα ο ορισμός σκοτωμα διαφέρει για τον καθένα μας. Είμαι πολύ περίεργος, πραγματικά, να δώ τι σημαίνει για τον καθένα μας αυτή η λέξη. Δεύτερος λόγος που αυξάνει την υποκειμενικότητα του όλου θέματος είναι ότι το σκότωμα δέν εξαρτάται μόνο απο την ποιότητα του όπλου αλλά και απο ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλους παράγοντες. Δηλαδή για παράδειγμα το φυσίγγιο (Σε θέμα ταχύτητας, μεγέθους σκαγιού, καταλληλότητας σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες), η απόσταση βολής (κοντινή, εντός βολής, οριακή κτλ), εάν είμαστε πάνω στο θήραμα οπόταν πλήγεται απο περισσότερα σκάγια σε αντίθεση με την περίπτωση όπου ο στόχος πλήτεται με την περιμετρική κατανομή μας, το τσοκάρισμα και οι αυλοί του όπλου, η ψυχολογία του κυνηγού την δεδομένη στιγμή και πολλοί άλλοι λόγοι μπορεί να επιρεάσουν το "σκότωμα" μας!!

Ανεξάντλητο?? μόνο και μόνο βλέποντας οριμένους απο τους παράγοντες που επιρεάζουν το σκότωμα μας και πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις ποιός απο όλους αυτούς ΙΣΩΣ να ευθύνεται για τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα του "σκοτώματος" μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν ποτέ δεν είναι μόνο ένας ο λόγος αλλά ενας συνδιασμός πολλών απο αυτών, αυτόματα κατατάσει αυτή την συζήτηση ως ανεξάντλητη.

Και η δική μου άποψη περι του θέματος:) -

Πραγματικά πιστεύω ότι στην περίπτωση όπου μπορείς να σταθεροποιήσεις όλους τους ανωτέρω παράγοντες, και να πραγματοποιήσεις δοκιμές χρησημοποιόντας διαφορετικές μάρκες όπλων πολύ πιθανό να εντοποιήσεις με μεγάλη δυσκολία ότι ορισμένα όπλα υπερτερούν σε θέμα σκοτώματος απο άλλα, (μιλούμε για μία παρα πολύ μικρή διαφορά 0.κατι %) και αυτό οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο κατασκευής, σφυριλάτησης και βαφής μιας κάννης. Επίσης θεωρώ ότι τα αχρωμίοτα όπλα γενικά εχουν πιο καλό σκότωμα. (το γιατί θα το αναφέρω σε μεταγενέστερο πόστ μου - δεν θέλω να επιρεάσω τις απόψεις σας πρίν τις ακούσω).

Παρ'ολα ταύτα εγω πιστευώ ότι εκτός του γεγονός ότι είναι τόσο μα τόσο αμελειτέα η διαφορά είναι και πάρα πάρα πολυ δύσκολο να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σταθερούς όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που επιρεάζουν το σκότωμα γενικά. Οπόταν η δική μου εισήγηση είναι αποβάλετε αυτές τες ανησυχίες σας περι του σκοτώματος του όπλου σας και συγκεντρωθείτε περισσότερο στην σταθεροποιηση παραγόντων που επιρεάζουν το σκότωμα σας ανεξαρτήτως του όπλου που χρησημοποιάτε, επειδή 1. η επιρροή που έχουν πάνω στο σκότωμα σας ειναι πολύ πιο μεγάλη απο την διαφορά στο σκότωμα όπλου με όπλο και 2. αρκετές εννοιες έχει ένας κυνηγός που του επιρεάζουν την ψυχολογία και αυτή είναι μια που ευκολα μπορεί να κάνει χωρίς!!

Φίλε Cypher, μήν το πάρεις προσωπικά αλλά μπορεί στην τελική ανάλυση να συμφωνώ μαζί σου ότι ισως να ειναι ασκοπο να ασχολείται ένας κυνηγός με αυτό το θέμα, ακόμα μπορεί να βγεί και ζημιογόνο, όχι όμως και να το συζητά μιάς και 1. είναι ενα θέμα που όντως πάρα πολυς κόσμος το συζητά και ασχολείται μαζί του και 2. αφού γνωρίζεις οτι είναι ασκοπο κρίμα και άδικο να ασχολείται μαζι του θα μπορούσες κάλλιστα να εκφράσεις την άποψη σου με παρόμοιο τρόπο όπως εγώ. Με αυτό τον τρόπο, 1. βοηθάς και τους υπόλοιπους να καταλάβουν και 2. ουτε εγώ ουτε εσυ ουτε κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτος - ίσως κάνουμε λάθος και να παίζει όντος μεγαλύτερο ρόλο απ'ότι πιστευουμε. Επιπλέον εδώ είναι ένας χώρος ανταλαγής απόψεων απο άτομα με κοινά ενδιαφέροντα φιλικά χωρίς οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις. Ο καθένας εφόσον θέτει ένα θέμα ευγενικά καλοπροαίρετα και χωρίς να προσβάλει κανένα, δικαιουται να ρωτά και/ή να συζητά ότι θέλει. Ειρωνικά σχόλια δεν χρειάζονται απο κανένα. Αν δέν σε ενδιαφέρει το θέμα απλά δεν το παρακολουθείς και ούτε το σχολιάζεις. Επειδή όμως εκ φύσεως είμαι δίκαιος και ίσιος άνθρωπος, και σαν ένας απο τους διαχειρηστές της σελίδας, όντως υπήρχε κάποιο περιθωριο παρερμήνευσης του αρχικού σου σχόλιου και ναι ίσως να σε πίασαμε λιγάκι απο τον λαιμό αδικαιολόγητα - όσα έγραψα πιο πάνω δεν απευθύνονται μόνο σε εσένα αλλά γενικά σε όλους μας. Το θέμα θεωρώ ότι έχει λήξει και περιμένω τόσο τα δικά σου σχόλια και απόψεις (εαν επιθυμείς) όσο και άλλων μελών του φόρουμ επι του θέματος.
Άβαταρ μέλους
Browning Ultra plus
Full Member

Δημοσίευση από Browning Ultra plus »

Καλιμεριζω τη παρεα,
Το Θεμα που εθιξε ο Νικολας, Ειναι Θεμα του Καφενε οντος ΑΛΛΑ εμενα ΜΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Παρα πολυ (σαν αθρωποσ του καφενε που ειμαι),
Ειναι πολυ ωραιο θεμα και Πολυ εξυπνο γιατι οι απαντησεισ θα ποικιλουν και καταλυξη Δεν θα υπαρξει (εφοσον ο καθενασ μας εχει διεφορετικη αποπση, χαρακτηρα, σκεπτικο),
Γιαυτο και γω νομιζω οτι το σχολιο κατα του Νικολα ηταν Αδικο και αχρειαστο. Ο φιλος Cypher επρεπε να το σκεφτει διπλα πριν απαντησει με ειρωνια στο Νικολα.
1. επειδη Δεν τον γνωριζει προσωπικα,
2. δεν ξερει το ποσο αγαπα το κυνηγι
και 3. ειναι απο τουσ λιγουσ που ασχολουντε τοσο πολυ και προσπαθουν να κρατισουν το φορουμ οσο πιο ζωντανο γινετε,
Γιαυτο εγω θα προτινα να κανονιστει μια συναντηση στην Εκθεση μεταξυ Νικολα & Cypher (η προσκλιση ειναι ανοιχτη προσ ολουσ) για να λυθει η παρεξιγιση,
Εγω προσωπικα ξερω εστω και λιγο το Νικολα και μπορω να πω οτι ΕΝ ΚΟΠΕΛΛΙ ΕΞΩ ΚΑΡΚΙΑΝ.
Ο Κωστας απο την αλλη Παλε Σωστος με οτι προανεφερε .. 1000000+++++
(ΝΙΚΟΛΑ, ΚΩΣΤΑ, ΡΟΔΟ, ΧΡΥΣΑΝΘΕ). εννα κανονισουμε περκει Βρεθουμε Ξανα φετος για καμια ΣΙΕΠΕΘΚΙΑ??? (ξερω το οτι παντα εγω εκαμνα πισω, ΑΜΜΑ Η ΚΟΡΑΚΛΑ μου Πανω ΑΠΟΛΑ..ΙΝΤΑ ΝΑ ΚΑΜΩ)

Τελος Παντον. ΡΕ Νικολη. Για Μενα Φιλε μου εν το Βrowning καλλιττερο στο σκοτομα.
1. γιατι εχω τζαι γω Browning
2. γιατι σκοτωνω τα πουλια (αμα τα κουτσισω)
3. γιατι ενεξαναπεξα με Μιροκκου
4. γιατι μια φορα που επεζα με Βερρεττα εννε σκοτωνε .. επεφταν κουτσοφτερα.. εν τα φουσιεκκια ??? εν κουτσιουν?? ενεξερω
5. γιατι με τα ιδια φουσιεκκια επεζα τα πουλια τζαι εππεφταν σεκκα με το οπλο μου αλλα με το βερρεττα κουτσοφτερα
6. γιατι πεζω παραπανω πουλια που τουσ παρεεσ που εχουν βερρεττα τζαι Μιροκκου (αμαν πεζω παραπανω εγω....σκεφτου ιντα χαλια σκοπεφτες εν οι παρεεσ διλαδη).

ΤΕΛΟΣ για να τελιωννει τουτο το Θεμα...... Τα Browning Εν τα Καλλυττερα (τα Βελγικα για Επιπλα τζαι τα Τζαππαν για Τζινη).

Αποδειξη ειναι ο φιλος μου ο Ροδος. Κρατα το Βrowning και οτι Πετα πρεπει να κρατα ΞΥΛΟ που το Τιμιο Σταυρο Για να Ζησει,

Εδω σασ Θελω να με κοντραρετε Τωρα... ΠΟΙΟΣ Μπορει να μου πει Οτι ΠΕΡΝΑ ΠΟΥΛΛΙ που το Ροδο ΤΖΑΙ ΕΝΝΕ ΜΕΣ ΤΗ ΒΟΥΡΚΑ... ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΟΥΤΣΙΑΝ ΤΖΙΟΛΑΣ..... ΟΠΟΤΕ Browning ... ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΖΑΙ ΣΚΟΤΩΝΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

Φιλικα
Σακης,
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω που μιτσης άκουα πιο μεγαλους και κυριως παππουδες να μιλουν για σκοτωμα, ελαλουσαν ότι τα ιταλικα όπλα έχουν καλό σκότωμα ανεξαρτητως μάρκας.

Επίσης μιαν εποχή δεν χέρω γιατί ελαλούσαν πολλά για τα Βeretta ότι δεν σκοτωνουν, πράμα που σίουρα δεν στέκει.

Άλλη κουβέντα που άκουα έιναι ότι τα Βreda γενικά είχαν καλό σκότωμα.

Στις πιο πρόσφατες κουβέντες ακούονται ότι εχουν καλή ντουφέκια τα Beretta S682 GOLD E optima bore και τα Fabarm γενικά που είναι Tribore.

Aυτές είναι μερικές από τις κουβέντες του καφενέ που ακουσα...

Οι απόψεις είναι πολλές και δεν φκάλεις άκρη.

Τώρα η άποψη μου ειναι ότι όλα τα όπλα ότι θέλ ας έιναι (χρωμιωμένα, αχρωμίωτα, optimabore, με 18.2 αυλούς κλπ) σκοτώνουν και ειδικά τα σύγχρονα με σύγχρονα φυσίγγια που γίνονται μετά από τόσες δοκιμές, φτάνει να σκοπεύεις σωστά.

Τώρα σε κάποιες περιπτώσεις που ο ένας κρατά Βeretta και ο άλλος Βrowning και του ενός πέφτουν και του άλλου δεν πέφτουν, τυχένει κάποτε αλλα δεν φταίει πάντα το όπλο. Έχει πολλούς παράγοντες που λιον πολλα είναι γνωστοί. (καιρος , αέρας, υγρασία, μέταλλα κλπ)

Το συμπέρασμα μου έιναι ότι 80%-90% μπορεί και πιο μεγάλο ποσοστό, φταίει αυτός που κρατά το όπλο όταν το όπλο εχει το σωστό κοντακι. Αλλά κάποτε ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να το παραδέχτούμε!

Αυτά.....
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

καλα εγω 23 χρονον ειμαι ακουω που πολλα παλια σε καφενες ζε συλογους που αθρωπους μεγαλους τουτες τες κουβεντες ομως ποττε μου δεν εκαταλαβα τπτ εν ουλλα πελαρες νομιζω... καλα αμαν παιξω το πουλλι πας το φτερω εν λογικο πως θα πεσει κουτσοφτερο οτι οπλο ζε αν κρατω...αμαν το πεξω πας την κελλε πας την ζιλια μπλα μπλα μπλα εν να πεσει σεκκο παλε οτι οπλο ζε αν κρατω.... αμαν εν το κουτσισω εν θα πεσει ... εγω ετσι νομιζω
cypher
Full Member

Δημοσίευση από cypher »

ρε Νικολα με ολο το σεβας επειδη ετυχε να σε δω να αποχωρεις απο φορυμ ξανα, να αλλαζεις ονοματα, δεν ειναι αναγκη καθε φορα που σου πει κατι καποιος και δεν σου αρεσει σηκωνεσε και φευγεις?
εν παση περιπτωσει, απολογουμαι αν σε προσβαλα αλλα οπως το εθεσες...........
anywaysssssssss, κατσε τζιαμε που εισαι και ποιος σ' αρωτα.
Μοδεστος
Full Member

Δημοσίευση από Μοδεστος »

ρε παιθκια εγω ενα νομιζω,αμαν το οπλο εν σου καθετε εν σου καθετε δηλαδη εν θα κουτσιας τζε ενα λαλεις εν παλιοπραμα τουτο το οπλο τζε ιστοριες
682
Full Member

Δημοσίευση από 682 »

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙ...

ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΟ ΜΙΑΣ ΚΑΝΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗ ΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ??!!
Petros
Full Member

Δημοσίευση από Petros »

Ρε κοπελια εγω ειμαι της αποψης οτι, αμαν το θηραμα εν σε μιαν μεσαια βολη, κανεις μια σωστην σκοπευση τζε φιτιλλαρης του την τοτε τζε αλας να εσιη μεσα το φουσιεκκιν εν να ππεση, τουτες η δικαιολογιες οη εν το ενα το φουσεικκην εν του πρωινου οη τουτον εν της πυρας οη τουτον εν του βορκα, εν πατεντες τζινων που πουλουν φουσιεκια για να παιριπεζουν των κοσμο, εγω ουδεποτε θορω τι συρνω μεσα αμα ειμαι πανω του εν να ππεση αμαν εν ειμαι σημαινει εκαλλικωσα το. τζε για οπλα των καψουλαρην του μακαριτη του παππου μου αγνοστου προελευσησ τζε μαρκας αμα ηταν να παρη το παρουτην τξε να φυει η πατσιαουρα αν ειμαι πανω του παλε εν να ππεση. αυτα απο εμενα φιλικα
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

εν σου ετυχε να κουτσιας το πουλι να γεμωνει ο τοπος φτερα ζε να μεν πεφτει? βασικα για τουτο φτεν οι χαρτουτσιες ζε οι το οπλο....ετυχε μου να παιζω τα περτιζια να γινισκουντε ματσια ζε να σινεχιζουν να πιενουν ζε να πεφτουν 2 βουνα πιο κατω, ζε οι 1-2 περτιζια 6-7
αλαξα χαρτουτσιες μπαμ και κατω!
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

Καλημερα παιδεια,η ιστορια η δικη μου ειναι:
Μεχρι πριν 4 μηνες εγω ειχα εναν Παικκαλ ρωσσικο πολυτσοκ over-under,ηταν βαρβατο οπλο και τα σκοτωματα που εκαμα με αυτο το οπλο ηταν πραγματικα εκπληκτικα(οταν τα πετυχεννα ενοειτε) εμαθα με αυτο το οπλο και κυνηγεισα για 3,4 χρονια με πολυ ικανοποιητικα αποτελεσματα,το οπλο ηταν πολυ περιποιημενο αλλα επιασε με η βιδα μου και αλλαξα το και επιασα το winchester select light,πρωτη χρονια που κυνηγω μαζι του γιατι το αγορασα εδω και 2,5 μηνες και το δοκιμασα στην φασσα,τριγωνη....και θελω να σας τονισω οτι εκαμα κατι καλλικια με αυτο το οπλο που αν ειχα το παικκαλ δεν θα τα εκανα,ΔΕΝ σημαινει οτι το οπλο που εχω τωρα δεν σκοτωνει και αυτο που ειχα σκοτωνε,γιατι πολυ απλα αυτο που ειπαν στον καφενε οτι τα παικκαλ εχουν καλο σκοτωμα,συμφωνω απολυτα μαζι τους αλλα δεν συμφωνω στο οτι το ενα οπλο σκοτωνει καλυτερα απο το αλλο.εξαρτατε που θα κτυπησεις το θηραμα,και πιστευω οτι με το καταλληλο ρυθμεισμα του οπλου που εχω τωρα,θα εχω τα επιθημειτα αποτελεσματα που ειχα και με τον παικκαλ και στο σημαδι και στο σκοτωμα....
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”