winchester

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Sergios

Re: winchester

Δημοσίευση από Sergios »

φίλοι μου μην με παρεξηγατε προς θεού εγώ μίλησα απλός για τι συκέντρωση που έχει το back-bore για πρώτη γνώμη το 4 του το βρίσκω όμορφα κατανεμημένο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙ ΠΥΡΗΝΑ σε αντίθεση με το λαουρονα που το 4 του ο πυρήνας τις ντουφεκιάς συγκέντρωνε παρα πολλά σκάγια

και διερωτούμαι εγώ αν ο 18.7 αυλός δίνει την ίδια δύναμη στη ντουφεκια όσο ένας 18.5 λόγο τις stenosis του??

και η διαφορα που βρίσκω σε τούτες τις δυο σχολες που είναι από τι γι ως τον ουρανό φοβίζει με κάπως :/
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Re: winchester

Δημοσίευση από mouzouris »

Sergios έγραψε:φίλοι μου μην με παρεξηγατε προς θεού εγώ μίλησα απλός για τι συκέντρωση που έχει το back-bore για πρώτη γνώμη το 4 του το βρίσκω όμορφα κατανεμημένο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙ ΠΥΡΗΝΑ σε αντίθεση με το λαουρονα που το 4 του ο πυρήνας τις ντουφεκιάς συγκέντρωνε παρα πολλά σκάγια

και διερωτούμαι εγώ αν ο 18.7 αυλός δίνει την ίδια δύναμη στη ντουφεκια όσο ένας 18.5 λόγο τις stenosis του??

και η διαφορα που βρίσκω σε τούτες τις δυο σχολες που είναι από τι γι ως τον ουρανό φοβίζει με κάπως :/
Φίλε Σέργιε εδώ δεν είμαστε για να παρεξηγούμε ο ένας τον άλλο, αλλά για να λέει ο καθένας την δική του γνώμη με βάση τις εμπειρίες του και από εκεί και πέρα ο καθένας να αφομειώνει ή να απορρίπτει κατά την δική του κρίση.

Ο διευρυμένος αυλός τώρα, από ότι λένε οι ειδικοί της βλητικής που κάνουν έρευνες μας δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες γυρω στο 2-5% λόγο μειωμένων τριβών και καλύτερες κατανομές γιατί μειώνει τις πιέσεις στο στόμιο της κάνης με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερος εμβολισμός των σκαγιών από τα αέρια. Τα αέρια κατά την έξοδο τους από τις κάνες ξεπερνούν τα σκάγια και επηρεάζουν την κατανομή τους.
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις που δέχονται τα σκάγια στο εσωτερικό των κανών είναι μικρότερες σε σχέση πάντα με τους πιο κλειστούς αυλους με αποτέλεσμα τα σκάγια να διατηρούν καλύτερα την σφαιρικότητα τους άρα πέρνουμε και από αυτό τον λόγο καλύτερες κατανομές.
Όλα από λίγο μας βοηθούν να πάρουμε καλύτερα βλητικά αποτελέσματα.

Να χέρεσαι που πέρνεις ομοιόμορφες κατανομές, αν θέλεις όμως μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές τότε να βάλεις πιο κλειστά τσιοκς και να χρησιμοποιάς φυσίγγια με πιστονάκι. Εννοήται ότι όσο θα πλεονεκτήσεις για τις μακρινές βολές τόσο θα σε δυσκολέψουν οι κοντινές βολές. Έχεις την επιλογή όμως αν θα μπεις στο πυκνέρι να βάλεις είτε φυσίγγια με τάπα (γι' αυτό ονομάζονται ημιδιασποράς) ή φυσίγγια διασποράς.
Εσύ αποφασίζεις στο τέλος τι σε βολεύει καλύτερα.
Όσο για τις δυο σχολές δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι με τόσες επιλογές φυσιγγίων αν κάποιος θέλει να το ψάξει περισσότερο να είσαι σίγουρος ότι θα βρει αυτό που του ταιριάζει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”