ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ
- demetris-demetriou
- Full Member
ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΝΤΑΚΚΙ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΚΡΙΒΩΣ" ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΠΛΟΥΡΓΟ Η' ΠΩΛΗΤΗ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ?
Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΞΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΠΛΟΥΡΓΟ Η' ΠΩΛΗΤΗ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ?
Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΞΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
- virtualgreek
- Moderator
Re: ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ
Φίλε Δημήτρη,demetris-demetriou έγραψε:ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΝΤΑΚΚΙ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΚΡΙΒΩΣ" ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
αυτό που λέω πάντα σε όσο κόσμο έχω βοηθήσει είναι ότι "ο πίνακας ποτέ δεν ψεύδεται". Κάνε τις μετρήσεις σου και απο κει και πέρα θα ξέρεις τι να πεις του οπλουργού.
Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσεις στον οπλουργό είναι που θέλεις να πηγαίνει η βολή σου. Ουσιαστικά θα πρέπει να πεις του οπλουργού εάν θέλεις το όπλο να κτυπά κυνηγετικά (η ρήγα να σβήνει και να φαίνεται μόνο η ακίδα) ή σκοπευτικά (η ρήγα να φαίνεται ανηφορική, έτσι ώστε να μπόρεις να αντιδράσεις σε περίπτωση που ο δίσκος χαμηλώσει πχ. λόγο αέρα).
Το κυνηγετικό κοντάκι θα πρέπει η βολή να πηγαίνει 100% πάνω στο κέντρο του στόχου. 50% πάνω από τον σταυρό και 50% κάτω από τον σταυρό. Στο σκοπευτικό κοντάκι η βολή πρέπει να πηγαίνει 60/40, 70/30 ακόμη και 80/20 ανάλόγος του τρόπου που σκοπεύει ο κάθε σκοπευτής. Εάν δεν ασχολείσαι σοβαρά με την σκοποβολή μην τολμήσεις να κάνεις το κοντάκι σου σκοπευτικό. Θα σου πάρει πολύ καιρό να συνηθήσεις και θα σου στοιχίσει μερικές χιλιάδες φυσίγγια μέχρι να ξεχάσεις την παλιά συνήθεια.
Οπλουργοί καλοί υπάρχουν αρκετοί. Οπλουργοί όμως που δεν ασχολούνται με σκοποβολή δεν θα μπορέσουν πραγματικά να σε βοηθήσουν. Καλή η θεωρία αλλά καλύτερη η πρακτική.
Είμαι στην διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- demetris-demetriou
- Full Member
ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ , ΓΙΑ ............ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!! ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ 'Η ΤΟ ΤΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ?
- virtualgreek
- Moderator
demetris-demetriou έγραψε:ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ , ΓΙΑ ............ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!! ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ 'Η ΤΟ ΤΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ?
Έλα ένα περίπατο στη Λεμεσό να πάμε στο σκοπευτήριο μαζί να σε βοηθήσω.
- Giorgos Aristotelous
- Full Member
Να έρτω τζαι εγώ ???virtualgreek έγραψε:demetris-demetriou έγραψε:ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ , ΓΙΑ ............ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!! ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ 'Η ΤΟ ΤΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ?
Η πέρδικα που προκαλεί
κι ύστερο κόβει τόπο
ψάχνει να βρεί τον κυνηγό
με το δικό της τρόπο
κι ύστερο κόβει τόπο
ψάχνει να βρεί τον κυνηγό
με το δικό της τρόπο
- virtualgreek
- Moderator
Κοπιάστε όσοι θέλετε.Giorgos Aristotelous έγραψε:Να έρτω τζαι εγώ ???virtualgreek έγραψε:demetris-demetriou έγραψε:ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ , ΓΙΑ ............ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!! ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ 'Η ΤΟ ΤΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ?
Ραντευού στις 2:00μμ το Σάββατο στο σκοπευτήριο Λεμεσού.
Σας βολεύει ?
Συγκεντρωθείτε, φέρτε μαζί μας μία νερομπογιά κίτρινη και μια βούρτσα μεγάλη ή ένα ρολό.
Φέρτε μαζί σας και τα πιο στενά τσόκ που έχετε.
Σ. Μακρής
- demetris-demetriou
- Full Member
ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ. ΕΧΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΣΑΒΒΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

-
- Full Member
Παλιό θέμα αλλά με προβληματίζει το κοντάκι του όπλου μου εδώ και καιρό.
όταν επωμίζω βλέπω αρκετή ρίγα...πράγμα που θέλω λόγο τάσης να χαμηλοπαίζω αλλά επίσης βλέπω την ρίγα κάπως πλάγια.
Μου είπαν ότι αν το πάρω για να έρθει στα μέτρα μου σε λίγο καιρό θα ξαναπάει πίσω στη θέση του και θα είναι πάλι το ίδιο...ισχύει???
Η άλλη μέθοδος που βρήκα είναι να φαγωθεί κάπως το κοντάκι στο σημείου του μάγουλου και να χαμηλώσει και να πάει πιο κεντρικά...γίνεται??? Δεν θα αλλοιωθεί το χρώμα του κοντακιού???
Πώς ακριβώς γίνεται η βολή για να διαπιστώσουμε πού ακριβώς ρίχνει το όπλο μας??
όταν επωμίζω βλέπω αρκετή ρίγα...πράγμα που θέλω λόγο τάσης να χαμηλοπαίζω αλλά επίσης βλέπω την ρίγα κάπως πλάγια.
Μου είπαν ότι αν το πάρω για να έρθει στα μέτρα μου σε λίγο καιρό θα ξαναπάει πίσω στη θέση του και θα είναι πάλι το ίδιο...ισχύει???
Η άλλη μέθοδος που βρήκα είναι να φαγωθεί κάπως το κοντάκι στο σημείου του μάγουλου και να χαμηλώσει και να πάει πιο κεντρικά...γίνεται??? Δεν θα αλλοιωθεί το χρώμα του κοντακιού???
Πώς ακριβώς γίνεται η βολή για να διαπιστώσουμε πού ακριβώς ρίχνει το όπλο μας??
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein