ΜΕΤΡΗΜΑ ΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ
-
- Full Member
ΜΕΤΡΗΜΑ ΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ
ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΣΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ? ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΣΕΡς ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΙ ΤΙ ΤΕΧΝΗ
-
- Full Member
Re: ΜΕΤΡΗΜΑ ΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ
Φιλε μου για να γινει η να εβρεις ενα σωστο κοντακι στα μετρα σου μπορει να ειναι πανευκολο η και πολυ δυσκολοNeoklis έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΣΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ? ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΣΕΡς ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΙ ΤΙ ΤΕΧΝΗ
καταρχας ο οπλουργος απο μονος του δεν ειναι ο ειδικος για αυτη τη δουλεια αλλα ουτε ο οπλοπωλης,αυτη τη δουλεια την κατεχει ενας προπωνιτης σκοποβολης μπορω να πω,και αναγκαστηκα πρεπει να δοκιμαζεις το κοντακι στον πινακα πριν το finish.Mπορει να εισαι ομως και τυχερος και με ενα εργοστασιακο αριστερο κοντακι να σου κατσει ραμμα! η εστο με ενα κοντημα μακριμα,τετιες δουλιες κανει ενας Αντζελης στο Γερι αποτι ακουσα και κοντακια και ρυθμισεις και τα παιζει και στο σκοπευτηριο.Το ακουσα απο αλλους γιατι εγω ακομα δεν εκανα πηραμα με τα οπλα μου.Αν καπιος φιλος εχει το τελ η καπιο αλλο ειδικο ας μας πει..
-
- Full Member
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΜΑ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΞΙ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΑΛΙ ΤΗΛ.99351557
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΣ
ΤΟΥ ΕΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΑΙΤΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΗ ΤΟ ΧΡΟΜΑ ΤΟΥ
ΞΥΛΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑ ΠΛΕΥΡΑ .
ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΑ ΣΦΥΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΟΙ
ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΟΙΟ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΑΛΙ ΤΗΛ.99351557
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΣ
ΤΟΥ ΕΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΑΙΤΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΗ ΤΟ ΧΡΟΜΑ ΤΟΥ
ΞΥΛΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑ ΠΛΕΥΡΑ .
ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΑ ΣΦΥΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΟΙ
ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΟΙΟ
-
- Full Member
για να καταλάβεις ότι το όπλο είναι αριστερό όταν το κρατάς ανάποδα με την σκανδάλη προς τα πάνω και το κοντάκι κάτω δηλ. το κρατούμε από τις κάννες που πρέπει να γυρίζει το κοντάκι?έτσι μου είπαν ότι βλέπεις τι είναι το όπλο αληθεύει?
- Hlias
- Full Member
φιλε όταν κρατάς ένα αριστερό όπλο όπως είπες τότε θα dis το κοντάκι σου να έχει μια πολλά μικρή κλίση προς το αριστερό σου πόδι δηλαδή αριστερά. k εγώ "αριστεροχερας" είμαι. k η σκανδάλη έχει μια μηδαμινή κλίση προς τα αριστερά
-
- Full Member
ευχαριστώ φιλε
- virtualgreek
- Moderator
Επειδή έτυχε να ρωτηθώ στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα μέσο προσωπικού μηνύματος, θεώρησα καλό να αναφερθώ και εδώ για να το διαβάσουν και όλοι.
Πρώτα απ'ολα να διευκρινίσω ότι υπάρχουν διαφορετικές μετρήσεις για το κάθε άθλημα.
Άλλες οι μετρήσεις για το κυνηγετικό όπλο, άλλες για το όπλο τύπου σπόρτινγκ, άλλες για σκητ, τραπ και διπλό τραπ. Το καθένα είναι διαφορετικό.
Το σωστό μέτρημα θα το κάνει ένας έμπειρος σκοπευτής ή προπονητής και κάποιος έμπειρος που κατασκευάζει η διορθώνει κοντάκια. Για να γίνει όμως σωστή δουλειά η μετρήσεις πρέπει να επιβεβαιωθούν και στον πίνακα πριν και μετά την μέτρηση. Το άτομο που θα μετρήσει πρέπει να λάβει υπόψη του τον τρόπο που επωμίζει και σκοπεύει ο κάθε σκοπευτής.
Και για να σας εξηγήσω καλύτερα, μερικοί σκοπευτές έχουν την συνήθεια να εφάπτουν την ακίδα πάνω στο στόχο, κάτι που κληρονόμησαν από τις κυνηγετικές τους εμπειρίες από μικροί. Άλλοι σκοπευτές σκοπεύουν με τα μάτια, έχοντας τον στόχο ακριβώς πάνω από την ακίδα. Και μερικοί προτιμούν την μέση λύση διότι δεν είναι εύκολο πράγμα να βάλεις τον στόχο πάνω από την ακίδα την στιγμή που ο στόχος κινείται με 120χιλ/ώρα.
Οπόταν ο σωστός μετρητής θα σε βάλει να πυροβολήσεις στον πίνακα πρώτα, να δει πως επωμίζεις και μετά θα κάνει μετρήσεις/αλλαγές για να σου κατασκευάσει το κοντάκι στα μέτρα σου, έχοντας υπόψη τον τρόπο που επωμίζεις.
Και ακόμη και εάν κατασκευαστεί καινούργιο κοντάκι με τις νέες μετρήσεις, ο κατασκευαστής θα χαρίσει 2-3 χιλ για να μπορέσεις να κάνεις αλλαγές μέχρι να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου, μετά από εντατικές δοκιμές στον πίνακα και στους δίσκους.
Τα στριψίματα, είτε από μέσα είτε με λάδι/ατμό δεν είναι οι σωστές λύσεις, και ως γεγονός επιφέρουν πολλά άλλα προβλήματα. Ένας κυνηγός μπορεί να κάνει την δουλειά του με στρίψιμο, αλλά ένας σκοπευτής δεν θα κάνει ποτέ κάτι τέτοιο.
Σ. Μακρής
Πρώτα απ'ολα να διευκρινίσω ότι υπάρχουν διαφορετικές μετρήσεις για το κάθε άθλημα.
Άλλες οι μετρήσεις για το κυνηγετικό όπλο, άλλες για το όπλο τύπου σπόρτινγκ, άλλες για σκητ, τραπ και διπλό τραπ. Το καθένα είναι διαφορετικό.
Το σωστό μέτρημα θα το κάνει ένας έμπειρος σκοπευτής ή προπονητής και κάποιος έμπειρος που κατασκευάζει η διορθώνει κοντάκια. Για να γίνει όμως σωστή δουλειά η μετρήσεις πρέπει να επιβεβαιωθούν και στον πίνακα πριν και μετά την μέτρηση. Το άτομο που θα μετρήσει πρέπει να λάβει υπόψη του τον τρόπο που επωμίζει και σκοπεύει ο κάθε σκοπευτής.
Και για να σας εξηγήσω καλύτερα, μερικοί σκοπευτές έχουν την συνήθεια να εφάπτουν την ακίδα πάνω στο στόχο, κάτι που κληρονόμησαν από τις κυνηγετικές τους εμπειρίες από μικροί. Άλλοι σκοπευτές σκοπεύουν με τα μάτια, έχοντας τον στόχο ακριβώς πάνω από την ακίδα. Και μερικοί προτιμούν την μέση λύση διότι δεν είναι εύκολο πράγμα να βάλεις τον στόχο πάνω από την ακίδα την στιγμή που ο στόχος κινείται με 120χιλ/ώρα.
Οπόταν ο σωστός μετρητής θα σε βάλει να πυροβολήσεις στον πίνακα πρώτα, να δει πως επωμίζεις και μετά θα κάνει μετρήσεις/αλλαγές για να σου κατασκευάσει το κοντάκι στα μέτρα σου, έχοντας υπόψη τον τρόπο που επωμίζεις.
Και ακόμη και εάν κατασκευαστεί καινούργιο κοντάκι με τις νέες μετρήσεις, ο κατασκευαστής θα χαρίσει 2-3 χιλ για να μπορέσεις να κάνεις αλλαγές μέχρι να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου, μετά από εντατικές δοκιμές στον πίνακα και στους δίσκους.
Τα στριψίματα, είτε από μέσα είτε με λάδι/ατμό δεν είναι οι σωστές λύσεις, και ως γεγονός επιφέρουν πολλά άλλα προβλήματα. Ένας κυνηγός μπορεί να κάνει την δουλειά του με στρίψιμο, αλλά ένας σκοπευτής δεν θα κάνει ποτέ κάτι τέτοιο.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...