ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΛΟ
- kypros
Re: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΛΟ
Και αν το δειτε και διαφορετικα... Η βερεττα ειναι μακραν ο βασιλιας της τεχνολογιας, της καινοτομιας, και του μαρκετινγ στο χωρο των οπλων. Εντουτις μοιραζει την αγορα με την βραουνινγκ που καμνει μαυρα μεσανιχτα στα πιο πανω...γιατι ομως πουλα οσο η βερεττα αφου δεν καμνει τιποτε για να προοθει τις πωλησεις τις?? πολυ απλα γιατι εχει το ονομα του κλειθκιου της. Γιατι το cynergy δεν πετιχε οσο τα αλλα βραουνιγ και γιατο αντεδρασαν οι βραουνακες τις υφιλιου?? γιατι το cynergy δεν ειχε το κλασσικο κλειδι της βραουνινγ...για πολλους δεν δικαιουτο να λεγεται βραουνιγκ...και μην με παρεξηγισετε δεν δισφιμιζω απλα υποστηριζω την αποψη μου με γεγονοτα.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- Giorgoscy
- Full Member
Φιλε μου καλε θεωρω τα Browning εξισου καλα με τα Beretta και ανεφερα πιο πριν οτι ηθελα να πιασω Browning (επιδει ειναι ο πρωτος κατασκευαστης super poze) και για διαφορους λογους αλλαξα γνωμη και δεν το μετανοιωσα.Το οτι υπαρχει το συγκεκριμενο οπλο που αναφερω με το προβλημα που ανεφερα ειναι γεγονος και μπορει να σου το επιβεβαιωσει και ο ιδιοκτητης του,οπως ετυχε και σε φιλο με 525 να μην παιζει τη δευτερη χαρτουτσια και εννοειτε οτι και τα δυο οπλα επιδιορθωθηκαν.Σκοπος μου δεν ειναι να πω οτι "α εχουν και τα Browning προβληματα",αλλα να ενισχυσω την αποψη μου οτι ολες οι μαρκες οι γνωστες και αξιοπιστες μπορει να εχουν κατι σε καποιο μεμονομενο οπλο και το οποιο εννοειτε οτι δεν αλλασει την γνωμη μας γι' αυτες.Αλιμονο να κατηγορουμεν μια μαρκα για εναν οπλο που ειχεν καποιο προβλημα.DUKDUK έγραψε:Φίλε Γιώργο,Giorgoscy έγραψε:solon loyka έγραψε:ΦΙΛΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ BERETTA ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΛΩΝ......1526 ΑΥΤΟ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΖΩ!!!ΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, Κ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!ΕΓΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ, ΚΥΝΗΓΩ ΜΕ BERETTA 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΘΕΜΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕΡΒΙΣ, Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ......ΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ Κ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ( ΙΔΙΟΤΡΟΠΑ) ?ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ορθος
και για να μην μενουν αποριες θελω να μου πει ο φιλος που ειπε πιο πανω οτι παιρνει καθε χρονο το Βeretta του σε οπλουργο ποιο μοντελο εχει,ποιος εν τουτος ο οπλουργος που βρισκει λασκο πας το BERETTA καθε χρονο,αν το αγορασε καινουριο η μεταχειρισμενο και οτι αλλο νομιζει οτι μπορει να μας βοηθησει εμας που εχουμεν BERETTA που δεν εχουν λασκο !!! φιλικα παντοτε.Και εγω εχω φιλους που εχουν οπλο 30 χρονον 20 χρονον 10 χρονον 5 χρονον κτλ οι οποιοι πεζουν 100-150 χαρτουτσιες την ευδομαδα ολοχρονα και εκτος που καθαρισμα και λιον γρασουιν πας τα κλειδκια εν τους καμνουν τιποτε αλλο και ολα ειναι BERETTA και εχω υποψιν μου BROWNING πολυ μικροτερης ηλικιας που εν χαμνα τα κλειθκια τους και η χρηση που τους εγινε ειναι σχετικα μικρη.
Και για να μεν παρεξηγουμαστε εν σου λαλω κουβεντες του καφενε μιλω σου για οπλα και ιδιοκτητες που τους ξερω προσωπικα και οπλα που τα επιασα στα σιερκα μου.
Α, ουτε εχω κανενα συμφερο που τα BERETTA !!!
Δαμε γραφουμεν τες εμπειριες μας γιατι και εμεις καποτε ημασταν στο σταδιο του ψαξιματος για καινουργιο οπλο και σου λεω υπευθυνα οτι αν ερωτησα 100 πλασματα σχετικα με το τι οπλο να πιασω οι 80 ειπαν μου 80 διαφορετικες μαλακιες.ο κυπρεος νομιζει ξερει τα ουλλα,σκαρταρει εναν πραμαν επιδει τζινος μπορει να μεν το συμπαθει και νομιζει οτι εν και σωστος.Αλλα το κορυφαιο ειναι να κατηγορουν τα BERETTA ανθρωποι που κραουν κατι παλιοσιερικα (τα οποια μπορει να ειναι και φονικα οπλα και να εχουν επιτυχιες δηλαδη και να μεν χρειαζοντε αλλον οπλο) και ποτε τους δεν επιασαν το ιταλικο στα σιερκα τους !!!
Εγω συμβουλευω τον οποιονδηποτε ειναι στη θεση που ειμουν εγω πριν καποιους τζιερους και θα αγορασει οπλον να αγορασει καινουριο κατα προτιμηση (η μεταχειρισμενο που το ξερει) και να θυσιασει το κατι τις παραπανω να ποιασει εναν οπλον αξιοπιστο.Το οπλο δεν το γοραζουμεν για να το πουλησουμεν οποταν τα παραπανω λεφτα δεν παν χαμενα !!!
φιλικα Γιωργος
Έχω και εγώ κατά νουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο τις Beretta που με τες πολλές τουφεκιές μακρινισκαν οι κάννες του. Και μιλάμε για μοντέλο που πουλιόταν 4000 λίρες.
Θα καταλάβαινα να κατηγορούσες η και ακόμα να χρησιμοποιούσες κάποιαν άλλη μάρκα για σουσμα στα κλειδιά!!! Το Browning ???
Αν διαβασες απο την αρχη τη συζητηση θα επροσεξες οτι εσκαρταραν μιαν μαρκα για 15 χαρτουτσιες και εναν οπλο.
Δηλαδη αν εγω που ειμαι μαθημενος με το Beretta μου παω μια μερα σκοπευτηριο με εναν Browning που εχουν καποιες διαφορες στο στυλ μηκος κοντακιου κτλ και δεν εβρω δισκο πρεπει να φκω να λαλω οτι εν σκαρτα ???
Ειπαμεν,ο καθε κατασκευαστης με βαση την τιμη πωλησης του σκοπον εχει να προσφερει οτι καλυτερο μπορει.Εν νομιζω να εχει καμιαν εταιρεια κατασκευης οπλων που να μεν θελει να εχει ποιοτικα προιοντα.
Οσον αφορα το CYNERGY εχω εναν φιλο και συνεργατη ο οποιος το εγορασεν απο τον Φριξο μολις εκυκλοφορησεν και του το εφερεν με παραγγελεια και λαλει μου ειναι το καλυτερον οπλο που ειχα (ειναι 65 χρονων μανιακος κυνηγος τεταρτης και κυριακης) και οταν επηα εγω στον Φριξο για το CYNERGY εκαμεν μου την καρκιαν μου περιβολι και με απετρψε να το πιασω με αποτελεσμα να καταληξω χωρις ενδοιασμους πλεον στο 686 γιατι ειμουν 50-50 μεταξυ των δυο !!!
φιλικα Γιωργος
«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.» - Όττο φον Μπίσμαρκ
-
- Full Member
φιλε γιωργο δεν εσκαρταρα τα beretta για 15 χαρτουτσιες..ηταν η προσωπικη μου εμπειρια..να προσεχουμεν τι γραφουμε..φιλικα παντα..
- Giorgoscy
- Full Member
Επιδει δαμε ειμαστε γιατι εχουμεν το ιδιο μερακκι φιλε μου ("το εσκαρταρες μεν το παρεξηγας") να σου το θεσω αλλιως.Αν εχω εγω μια φιλεναδα που τη ρωσσια και δεν μεινω ικανοποιημενος δικαιολογουμε να πω οτι "ηταν η προσωπικη μου εμπειρια.." δεν μου αρεσε αρα οι ρωσσιδες εν ιδιοτροπες ???browning9 έγραψε:φιλε γιωργο δεν εσκαρταρα τα beretta για 15 χαρτουτσιες..ηταν η προσωπικη μου εμπειρια..να προσεχουμεν τι γραφουμε..φιλικα παντα..
Εδοκιμασες και αλλην ρωσσιδα (ου σορρυ αλλον οπλον εθελα να πω) BERETTA και ειχες το ιδιον προβλημα ???
Τα οπλα εν οπως τα αυτοκινητα,το καθε ενα κατι καλον εχει πανω του,απλος καποια εν πιο καλα στο συνολο,καποια εχουν χαρακτηρα,καποια εν αξιοπιστα αλλα δεν εχουν αυτο το κατι και οπως μου ειπε και ενας φιλος καλαμαρας "Με γιαπωνεζικο αυτοκινητο και ιταλικο οπλο μπορεις να πας κυνηγι,αλλα δεν μπορεις να πας με γιαπωνεζικο οπλο και Ιταλικο αυτοκινητο" !!! (σατιριζοντας τα ιταλικα αυτοκινητα !)
«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.» - Όττο φον Μπίσμαρκ
- BECCACCIA
- Full Member
kypros έγραψε:Και αν το δειτε και διαφορετικα... Η βερεττα ειναι μακραν ο βασιλιας της τεχνολογιας, της καινοτομιας, και του μαρκετινγ στο χωρο των οπλων. Εντουτις μοιραζει την αγορα με την βραουνινγκ που καμνει μαυρα μεσανιχτα στα πιο πανω...γιατι ομως πουλα οσο η βερεττα αφου δεν καμνει τιποτε για να προοθει τις πωλησεις τις?? πολυ απλα γιατι εχει το ονομα του κλειθκιου της. Γιατι το cynergy δεν πετιχε οσο τα αλλα βραουνιγ και γιατο αντεδρασαν οι βραουνακες τις υφιλιου?? γιατι το cynergy δεν ειχε το κλασσικο κλειδι της βραουνινγ...για πολλους δεν δικαιουτο να λεγεται βραουνιγκ...και μην με παρεξηγισετε δεν δισφιμιζω απλα υποστηριζω την αποψη μου με γεγονοτα.
αν ηταν και χαμηλο προφιλ (γιαυτο πουλαη πολυ η περεττα) δεν θα ειχε αντιπαλο
- virtualgreek
- Moderator
Αγαπητοί φίλοι,
Προσωπικά έχω 8 όπλα από τις προαναφερόμενες μάρκες. Είχα άλλα τόσα στο παρελθόν που τα πούλησα για διάφορους λόγους. Κανένα απολύτος όπλο από τις δύο μάρκες ουδέποτε παρουσίασε οποιοδήποτε πρόβλημα. Απολύτος κανένα.
Ο λόγος που τα πούλησα ήταν διότι το πρόβλημα είμουν εγώ και όχι το όπλο. Και για 1-2 από αυτά το μετάνοιωσα χίλιες φορές.
Υπάρχουν δεκάδες αξιόπιστα όπλα στην αγορά. Στην αγορά σας όμως πρέπει να λαμβάνετε υπόψη:
1. Για πιο σκοπό προορίζεται: Για κυνήγι αποκλειστικά για σκοπευτήριο ή για συνδιασμό ?
2. Τραβήξτε γραμμή στο κονδύλι που διαθέτετε. Γιατί εάν έχετε διαθέσημα 1500 ευρώ, άνετα μπορείτε να τα αυξήσετε σε 1600 αλλά δεν μπορείτε να ξοδέψετε 2000.
3. Πόσο αξιόπιστος είναι ο αντιπρόσωπος στην Κύπρο. Υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά ή εάν σπάσει ένα ελατήριο ή ένας επικρουστήρας θα τρέχετε να βρείτε τορναδόρο ?
4. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στο σκοπευτήριο και θα λαμβάνετε μέρος σε αγώνες, και σας παρουσιάσει ένα μικρό πρόβλημα δικαιούστε 3 λεπτά διάλειμμα για να το επιδιορθώσετε. Ουσιαστικά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε όπλα με αποσπόμενη σκανδάλη, θα ανταλλάξετε τον μηχανισμό ή σε μερικά δευτερόλεπτα θα αλλάξετε το ελατήριο/επικρουστήρα. Εάν δεν έχετε τέτοιο όπλο τότε καλό θα ήταν να έχετε ένα δεύτερο όπλο στο αυτοκίνητο σας.
5. Πηγαίνετε στον οπλοπώλη και επωμίστε το όπλο που σας ενδιαφέρει. Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτά που θα σας πει ο οπλοπώλης. Μην κάνετε βεβιασμένη αγορά. Μην πάτε εκεί τυφλωμένοι από την λαγνεία και τον πόθο σας για αυτό το όπλο. Ψάξτε το καλά και έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας να ξαναπάτε να το ξαναδείτε. Την δεύτερη φορά ίσως προσέξετε κάτι το οποίο δεν σας αρέσει. Κάτι το οποίο δεν διακρίνατε στην πρώτη σας επίσκεψη.
6. Παίρνετε το 100% των χρημάτων σας σε ποιότητα ή πληρώνετε μια μάρκα που απλά την έχουν καλοδιαφημήσει στα καφενεία και την χρυσοπληρώνετε ?
Κλείνω απλά αναφέροντας ότι εμπειρικά το καφενείο είναι ο χειρότερος τόπος για πληροφορίες για αγορά όπλου. Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες με κριτική για οτιδήποτε όπλο έχετε υπόψη σας. Απλά κάντε μία αναζήτηση πχ. "ΧΥΖ review" όπου XYZ είναι η μάρκα και το μοντέλο που σας ενδιαφέρει.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Προσωπικά έχω 8 όπλα από τις προαναφερόμενες μάρκες. Είχα άλλα τόσα στο παρελθόν που τα πούλησα για διάφορους λόγους. Κανένα απολύτος όπλο από τις δύο μάρκες ουδέποτε παρουσίασε οποιοδήποτε πρόβλημα. Απολύτος κανένα.
Ο λόγος που τα πούλησα ήταν διότι το πρόβλημα είμουν εγώ και όχι το όπλο. Και για 1-2 από αυτά το μετάνοιωσα χίλιες φορές.
Υπάρχουν δεκάδες αξιόπιστα όπλα στην αγορά. Στην αγορά σας όμως πρέπει να λαμβάνετε υπόψη:
1. Για πιο σκοπό προορίζεται: Για κυνήγι αποκλειστικά για σκοπευτήριο ή για συνδιασμό ?
2. Τραβήξτε γραμμή στο κονδύλι που διαθέτετε. Γιατί εάν έχετε διαθέσημα 1500 ευρώ, άνετα μπορείτε να τα αυξήσετε σε 1600 αλλά δεν μπορείτε να ξοδέψετε 2000.
3. Πόσο αξιόπιστος είναι ο αντιπρόσωπος στην Κύπρο. Υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά ή εάν σπάσει ένα ελατήριο ή ένας επικρουστήρας θα τρέχετε να βρείτε τορναδόρο ?
4. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στο σκοπευτήριο και θα λαμβάνετε μέρος σε αγώνες, και σας παρουσιάσει ένα μικρό πρόβλημα δικαιούστε 3 λεπτά διάλειμμα για να το επιδιορθώσετε. Ουσιαστικά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε όπλα με αποσπόμενη σκανδάλη, θα ανταλλάξετε τον μηχανισμό ή σε μερικά δευτερόλεπτα θα αλλάξετε το ελατήριο/επικρουστήρα. Εάν δεν έχετε τέτοιο όπλο τότε καλό θα ήταν να έχετε ένα δεύτερο όπλο στο αυτοκίνητο σας.
5. Πηγαίνετε στον οπλοπώλη και επωμίστε το όπλο που σας ενδιαφέρει. Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτά που θα σας πει ο οπλοπώλης. Μην κάνετε βεβιασμένη αγορά. Μην πάτε εκεί τυφλωμένοι από την λαγνεία και τον πόθο σας για αυτό το όπλο. Ψάξτε το καλά και έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας να ξαναπάτε να το ξαναδείτε. Την δεύτερη φορά ίσως προσέξετε κάτι το οποίο δεν σας αρέσει. Κάτι το οποίο δεν διακρίνατε στην πρώτη σας επίσκεψη.
6. Παίρνετε το 100% των χρημάτων σας σε ποιότητα ή πληρώνετε μια μάρκα που απλά την έχουν καλοδιαφημήσει στα καφενεία και την χρυσοπληρώνετε ?
Κλείνω απλά αναφέροντας ότι εμπειρικά το καφενείο είναι ο χειρότερος τόπος για πληροφορίες για αγορά όπλου. Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες με κριτική για οτιδήποτε όπλο έχετε υπόψη σας. Απλά κάντε μία αναζήτηση πχ. "ΧΥΖ review" όπου XYZ είναι η μάρκα και το μοντέλο που σας ενδιαφέρει.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...